;)

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Jindy

;)

Příspěvek od Jindy »

;)
Naposledy upravil(a) Jindy dne 04 črc 2006 16:31, celkem upraveno 1 x.

kexik

Příspěvek od kexik »

ma to horsi obraz a po istom case to prestava v niektorych miestach reagovat (tuto infosku som vydestiloval z for na nete).
ale inak je to mila vec (prave som si objednal tablet pc, i ked z inych dovodov nez na muziku).
na fruity mi to nechyba, mam jednak kontroler s knobmi a jednak noticky nahravam klavesom a drumpadom. ja som taky divny fruitista :)
taziskova aplikacia je samozrejme grafika

Jindy

Příspěvek od Jindy »

Jojo, o tablet pc taky silně uvažuju...víš, chci se zbavit myši, ikdyž mám UC-33e tak občas myš potřebuješ na vjetí do menu atp. Ta tvoje odpověď mě přivedla k dalšímu dotazu - jak používat klávesnici jako midi kontroler ve fruity? nemyslím tím teď typing keyboard to piano, ale prostě když bych to chtěl mapovat některé klávesy stejně jako můj kontroler, přes Link to controller...víš asi co chci ne? Chci to proto, že UC-33e má sice dost faderů a knobů, ale tlačítek na on/off kanálu má dost málo, tak na to to chci.

kexik

Příspěvek od kexik »

to obavam sa vo FL nejde. klavesnica ide pouzivat len jako midi pianko alebo na ovladanie, ovsem klavesy aj skratky su pevne (a pomere debilne) dane. ledaze by casom pribudol nejaky generator plugin co by nieco podobne riesil... mna osobne predstava pouzivat FL na zivo dost desi. s abletonom to nejde ani priblizne porovnavat. mysi sa podla mna u frujtasov nevyhnes a nahradit ju tabletom nie je imho celkom to po com zeny tuzia

(ano aj mna serie ze musim prehmatavat z klavesov na mys, kedze lavou rukou mysovat neviem a hrat len obmedzene)

Jindy

Příspěvek od Jindy »

To je škoda že to nejde...bylo by to dost dobré a spoustu lidem by to asi pomohlo. Vím, že fruit neni na hraní na živo, ale tak nějak mám odpor k tomu studovat ten ableton, protože mu nerozumím a jeho rozhraní, ač se někomu zdá skvělé, mě příjde docela divné a takové hodně v Mac stylu. Na fruity zkrátka dělám už 6 let a většinou jsem zatím dělal jen negenerované songy. To mě přivádí k další otázce na tebe :) Který je nejlepší soft na nahrávání přímo z "what u hear" ? Já používám total recorder a rád bych, kdybys mi doporučil něco kvalitnějšího a třeba i méně náročného na výkon počítače.

kexik

Příspěvek od kexik »

no ak pouzivas fruity, tak ziadny ;)
proste nahravas master kanal... stlacis disketku, pomenujes subor a stlacis record...
standalone aplikaciu nepouzivam ziadnu (nepotrebujem) ale total recorder som kedysi pouzival v praci na nahravanie netovych radii a fungoval na pentiu 100... tak neviem, mozno staci dakde zohnat daku staru verziu

Poshook

Příspěvek od Poshook »

v predajni mame G-70 aj V-Synth od Rolanda. oba maju touch screen a kazdy vecer, ked zatvarame obchod, su dochytane ako ciganske hracky

Jindy

Příspěvek od Jindy »

poshook: tomu s těm cikánskejma hračkama sem docela nerozoměl :)...chápu, že asi máš svůj styl vyjadřování, ale troška spisovné češtiny přeci nikomu neuškodí :)

Poshook

Příspěvek od Poshook »

Jindy píše:poshook: tomu s těm cikánskejma hračkama sem docela nerozoměl :)...chápu, že asi máš svůj styl vyjadřování, ale troška spisovné češtiny přeci nikomu neuškodí :)
su zasmudlane :)

DJ Wire (of the freeze)

Příspěvek od DJ Wire (of the freeze) »

Jindy píše:poshook: tomu s těm cikánskejma hračkama sem docela nerozoměl :)...chápu, že asi máš svůj styl vyjadřování, ale troška spisovné češtiny přeci nikomu neuškodí :)
od slovensky mluviciho asi spisovnou cestinu necekej :D 8)

synth

Příspěvek od synth »

Ahoj ...dělal jsem před nějakou dobou vizualizační soft pro ovládání jedné mašiny..... běží to na IPC/industr.PC/ a spojeno s LCD touch-screenem ...prst na panelu vlastně alternuje kurzor myši .... plocha je velmi odolná a dobře udržovatelná......pokud se jedná o menší objekty tak je to docela prekerka ...... jo a u starších touch-screenů se stává to co s touch padem u notebooků ..........

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

v nbs sme robehavali jeden kiosk .. touch screen fungoval tak , ze sa zozadu na CRTmonitor dala taka krabicka , ktora snimala dotyk prsta priamo na CRT obrazovku .. asi bola k tomu aj daka kalibracia .. to sme neriesili .. celkom zaujimava idea ..

kexik

Příspěvek od kexik »

touch screeny su dvojake, starsia technologia pouziva vzduchovu strbinu, podobne ako touchpad a ma podobny koniec; a novsia ktora pouziva silikonovy olej namiesto vzduchu, to je solidnejsie riesenie, ale aj tak sa vraj stava ze su niektore zony po case mrtve. no a proti usmudlaniu je jedina pomoc, pouzivat stylus, co, poshook, ti vasi cigani idu do rolanda urcite pazurom mastnym od rypania sa v nose :)
no nic, za 4 dni mi dorazi moj tablet, nakopnem na nom dake loopsy a dam vediet ci sa mi to paci...

Jindy

Příspěvek od Jindy »

pytkin: taky by mě dost zajímala možnost dokoupit si touch-screen k mému 19" CRT abych nemusel kupovat celý ten lcd touch-screen panel za 15 litrů...nevíš o té krabičce něco bližšího? Stejně se mi ale nezdá, že by stačila jen nějaká krabička, protože na monitor by se alespoň musela dát nějaká speciální fólie aby to vůbec fungovalo...

kexik

Příspěvek od kexik »

15000 mi nepride inak moc, zrataj cenu lcd a velkeho tabletu a si na tom podobne...

Odpovědět