PCMCIA/CARDBUS redukce do PCI
PCMCIA/CARDBUS redukce do PCI
Tenhle thread bych chtěl věnovat PCMCIA/CARDBUS redukcím do PCI. Cílem my měl být přehled dostupných redukcí, které jsou univerzálně použitelné pro jakoukoliv PCMCIA kartu. Na trhu je sice redukcí hafo, ale značná část z nich (pokud ne většina) má nějaká omezení a chybějící signály, protože jsou primárně určené pro wifi karty a jiné karty s tím často vůbec nechodí.
Takže kdo provozujete PCMCIA/CARDBUS zvukovku, TV tuner, eSATA řadič nebo cokoliv jiného (kromě wifi) v PCI redukci, napište to prosím sem. Ideálně i co je na tom za čipset.
Takže kdo provozujete PCMCIA/CARDBUS zvukovku, TV tuner, eSATA řadič nebo cokoliv jiného (kromě wifi) v PCI redukci, napište to prosím sem. Ideálně i co je na tom za čipset.
na diskusii rme niekto radil http://www.elandigitalsystems.com/adapter/p111.php. zacinam riesit problem ako delay
mate s tym elanom niekto skusenosti?
-
nick_valensi
k obecnemu seznamu PCMCIA karet davam 32bitovej FW adapter "LaCie FireWire 800 PCMCIA Card" FW 2x800, 1x400. ackoliv mam fireface, tzn. FW kartu, mam ji na laptopu pripojenou skrz tuhle PCMCIA lacii. od te doby zadne problemy s nestabilitou atd.. muzu vrele doporucit vsem, kteri bojujou s problemy vestavenych FW portu...
-
tempoautomatic
Máš připojeno přes konektor 400 nebo 800?nick_valensi píše:k obecnemu seznamu PCMCIA karet davam 32bitovej FW adapter "LaCie FireWire 800 PCMCIA Card" FW 2x800, 1x400. ackoliv mam fireface, tzn. FW kartu, mam ji na laptopu pripojenou skrz tuhle PCMCIA lacii. od te doby zadne problemy s nestabilitou atd.. muzu vrele doporucit vsem, kteri bojujou s problemy vestavenych FW portu...
V manuálu k FIREFACE800 píšou, že při připojení jenom jedné karty použití rozhraní 800 nijak nepomůže.
Já jsem na pixmania.cz s objednávkou téhle lacie nějak neuspěl, asi 14 nebyla a pořád ji čekali na skladě. Nakonec ji úplně stáhli z nabídky a vrátili mi peníze. Budu se snažit koupit jinde, pokud je to, jak píšeš, tak výrazný rozdíl.
Díky
-
nick_valensi
-
tempoautomatic
Tak jsem nakonec tuhle PCMCIA kartu LaCie FireWire 800 PCMCIA CardBus 2xFW800/1xFW400 (http://www.cables.cz/_produkt/lacie-fir ... 173870320/) koupil a musím říct, že velké zklamání.
K mému překvapení tohle řešení s mým notebookem (ibm r51, p4m 1.6 ghz, 1.5 gb ram, 60 gb hdd, 1400×1050) funguje hůře než při použití interního FW (TI) řadiče. Jinými slovy když použiju novou Lacii, "lupe" to s Fireface800 častěji a intenzivněji.
Momentálně jsem zpět u interního řadiče. Zkusil jsem i s jiným ntb, ale prostě to s tou Lacii lupe. Později zkusím ještě použít FW800 kabel, ale moc si od toho neslibuju.
Asi to není řešení, které pomůže vždy a všude.
Každopádně díky za tip a nápad.
J.
K mému překvapení tohle řešení s mým notebookem (ibm r51, p4m 1.6 ghz, 1.5 gb ram, 60 gb hdd, 1400×1050) funguje hůře než při použití interního FW (TI) řadiče. Jinými slovy když použiju novou Lacii, "lupe" to s Fireface800 častěji a intenzivněji.
Momentálně jsem zpět u interního řadiče. Zkusil jsem i s jiným ntb, ale prostě to s tou Lacii lupe. Později zkusím ještě použít FW800 kabel, ale moc si od toho neslibuju.
Asi to není řešení, které pomůže vždy a všude.
Každopádně díky za tip a nápad.
J.
-
tempoautomatic
jenom takový postřeh k lupancům při používání RME Fireface800 s mým notebookem, třeba to někomu pomůže
s tím odstraňováním lupanců jsem šel dál a kromě Lacie řadiče koupil taky rychlý 1TB disk Lacii s FW800, propojil přes fireface FW800 port a výsledek stále podobný
momentálně je jediný možný způsob, jak se zbavit lupanců, ten, že zapnu ntb, zapnu fireface a pak disk a pak, až to všechno naběhne, restartuju počítač. Pak už si to většinou ani nelupne, nekecám
s tím odstraňováním lupanců jsem šel dál a kromě Lacie řadiče koupil taky rychlý 1TB disk Lacii s FW800, propojil přes fireface FW800 port a výsledek stále podobný
momentálně je jediný možný způsob, jak se zbavit lupanců, ten, že zapnu ntb, zapnu fireface a pak disk a pak, až to všechno naběhne, restartuju počítač. Pak už si to většinou ani nelupne, nekecám
-
tempoautomatic
Pytkin: díky, no já jsem vycházel z tohoto odstavce v manuálu:
Sice se tam píše toto (ale zkusit jsem to musel
):
When using only one
Fireface 800, a FireWire 800 interface does not provide any performance advantages, especially
does not help to achieve lower latency.
ale také toto:
But connecting a hard drive to the Fireface (hub functionality),
FireWire 800 will immediately increase performance and reliablility.
Sice se tam píše toto (ale zkusit jsem to musel
When using only one
Fireface 800, a FireWire 800 interface does not provide any performance advantages, especially
does not help to achieve lower latency.
ale také toto:
But connecting a hard drive to the Fireface (hub functionality),
FireWire 800 will immediately increase performance and reliablility.
tempo : netvrdim ze to musi robit problemy .. len mi logicky vyplyva ze dve zariadenia na jednej zbernici budu mat skorej problemy , ako ked sa kazde zariadenie na inu zbernicu ..
Naposledy upravil(a) Pytkin dne 27 lis 2007 11:17, celkem upraveno 1 x.
-
tempoautomatic
-
tempoautomatic