Phanthomove napajeni na zvukove karte nebo mixu ?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
lukemarty

Phanthomove napajeni na zvukove karte nebo mixu ?

Příspěvek od lukemarty »

Ahoj

Zajimavy problem.

Mam malej mix Tapco. Pokud do nej strcim kondik a zapnu phantomove napajeni, tak se to projevuje v MainOut jako takove cvrdlikani kolem 200-400Hz. Nevenoval jsem tomu pozornost, protoze je to malej lowendovej mix.

Jaky ale prekvapko, kdyz jsem zjistil, ze na me karte Edirol FA-101, ktera ma take phantom napajeni, se to projevuje take, ale na jine frekvenci okolo 2kHz

U mixu je mi to jedno (i kdyz by to tam take byt nemelo), ale u te karty mne to sere (karta za 16 tycek) :(

Zkousel jsem vsechno mozny. Odpojit vse od site, necha zapnutou jen tu kartu, vyplej pocitac... Ale ten cvrkot tam je stale (kontrolovano ve sluchatkach)

Na ukazku prikladam vzorek k poslechu

http://members.chello.cz/zahrada/phanthom_on.wav
http://members.chello.cz/zahrada/phanthom_off.wav

Jedna se o mono mikrofonni vstup na Edirol FA-101 s trochu vic vytazenym gainem, proto ten sum.

Nevite nekdo co s tim ? Resp. je to bezne i u jinych karet ?

LukeMarty

Poklop

Příspěvek od Poklop »

není to zvuk z počítače? Když zapneš fantóma, tak se zvětší citlivost ne? :-) Jen se ptám.

Poklop

Příspěvek od Poklop »

aha, koukám, žes počítač vypnul, no možná je to prostě vlastnost jednoho z těch dvou zařízení :-(

nunu

Příspěvek od nunu »

Kazdopadne hlukove pozadi je na urovni cca -65dB.To neni vada,ale vlastnosti prave tel "levnych" zvukaren. Spis si rikam ze to jeste neni tak spatne za ty penize.

Poklop

Příspěvek od Poklop »

já bych to taky moc neřešil :-)

lukemarty

Příspěvek od lukemarty »

nunu píše:Kazdopadne hlukove pozadi je na urovni cca -65dB.To neni vada,ale vlastnosti prave tel "levnych" zvukaren. Spis si rikam ze to jeste neni tak spatne za ty penize.
Zeptam se jinak. Je vubec vhodne, aby na zvukarne bylo neco takoveho jako je fantom ? neni lepsi externi mikrofonni napajec ?
Jak hraji jine "levne" zvukovky napr. od M-Audio apod ?

nunu

Příspěvek od nunu »

M-audio 1814 mikrofony na plny gain bez jakehokoliv zatizeni cca 60dB a linka cca 94dB...

Odpovědět