Piskajici motherboard

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Kimi
Moderátor

Piskajici motherboard

Příspěvek od Kimi »

Ahoj,
planuju postavit nove PC a rad bych se dozvedel jednu vec. Oba pocitace na kterych pracuji (doma a v praci) maji problem s piskanim. Ten doma mi piska kdyz hybu mysi, ten v praci piska kdyz tecou rychle data pres sitovku (a je jedno, jestli je onboard nebo na karte). Charakter toho zvuku je trochu rozdilny, ale v obou pripadech mi pekne leze na nervy. Zvuk vychazi v obou pripadech z nejakeho mista v okoli procesoru. Vi nekdo, co to zpusobuje ? Vite, jak poznat, jestli s tim deska bude mit problem ? V praci mam ASUS P4P800 a doma nejaky MSI, takze problem znacky to neni. Diky za jakekoliv rady.

bassline

...

Příspěvek od bassline »

gumajs

JJ to znam

Příspěvek od gumajs »

Me to piska pri maximalizaci a minimalizaci oken, docela me to sere, jak na to, zalejvani dosky voskem se mi zrovna nechce.

bluem

Příspěvek od bluem »

skus to pouzit ako hudobny nastroj:) je to realtime, da sa to nejakym softom kludne samplovat live, zosilnit a strihat a mliet dalej:)

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

NO konečně! Geniální!!!!!!!!

A za pár let se dočkáme sw emulace warm a analogových zvuků procesoru, vydělá se na té emulaci spousta peněz a lidi si tu zase budou stěžovat na fóru že mají vysokou latenci a jak to propojit s jejich midi kontrolerem, že jim to nespolupracuje s poslední verzi Fruity a že oni v ničem jiném nedělají :D

Mimochodem nevynalezl se takhle omylem scratching - Ta věc mi skrábe desky když na ní sáhám, velice mě rozčiluje, že když jdu okolo a moc přitom tančím deska má tendenci přeskočit, PROSÍM PORAĎTE!

O pár let později emuluje ovládání desky a scratching kdejaká prkotina na bázi vylepšeného DJ CD playeru.

gumajs

Příspěvek od gumajs »

:D Obšas mi pride ze je to spis chat nez reseni problemu. Ale ta haluz s tim skratchem je hukot. Davam 10/10. Nevi to proc to piska?

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

Řešení problému je v tom odkazu a výsledkem je:

Použít Chemoprén či Vosk když jste chudi :-)

Obalením důležitých součástí generující vysokofrekvenční rušení (to v tom foru taky je) touto vazkou tekutinou která posléze zatuhne se docílí odrušení těchto frekvencí :)

A pakliže se dotoho někdo zkutečně pustí tak možná, že příjde na to, že externí zvukovka zpravidla těmito neduhy netrpí a stejně si ji pořídí :)

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Acid Punk píše:A pakli%u17ee se dotoho n%u11bkdo zkute%u10dn%u11b pustí tak mo%u17ená, %u17ee p%u159íjde na to, %u17ee externí zvukovka zpravidla t%u11bmito neduhy netrpí a stejn%u11b si ji po%u159ídí :)
Tohle nema se zvukovkou nic spolecnyho. I kdyz si poridis externi, piskani se nezbavis, protoze ho vydava deska, ne repraky (alespon v tech pripadech, co jsem popisoval)

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

Divné, interní zvukovku mám příšernou, tak jsem si pořídíl externí M-audio a rázem byl s jakýmkoliv rušením z kompu útrum :)

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Na tom neni nic divnyho, ja nemluvim o ruseni v audiu, ja mluvim o piskani soucastek na boardu.

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

Síla, nikdy mě nenapadlo pískání řešit :)))
hlavně že bordel z hardisku a hýbání myši neleze do zvuku, mp3 mi jedou
pernamentně, takže komp není stejně slyšet :)

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

To je zase hodnotnej prispevek :-/

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

No co stejně to máš obalit chemoprénem tak marž s chutí do práce! :-)

gumajs

Příspěvek od gumajs »

To že kliknutím myši slyšíme klik je normální, tože harddisk je slyšel je normální, větrák cokoli, ale pokud maximalizuješ a minimalizuješ okno a pokaždý slyšíš pipnutí nemálo podobné pípnutí interního reproduktoru pc docela to prudí. zajímavý je že to dělá jen pár kompů, myslim že je to problem MSI.

gumajs

Příspěvek od gumajs »

ještě reakce na ten vosk v případě že jsem chudej, když sem bohatej co poradíš?

Odpovědět