pomozte prosím se stavbou nového PC

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
jsem.devka

pomozte prosím se stavbou nového PC

Příspěvek od jsem.devka »

Chtěl bych poradit s PC na Windows XP. Momentálně jsem bez počítače takže doufám že mi to někdo pomůže nějak splácat :(. Rozpočet je takovej že bych nerad překračoval 30000. Nechci notebook a chci ho brát i s sebou i na LIVE :oops: takže jak jsem viděl třeba u ECSONA ten to má v racku nebo u OLYMPIC. Určitě bytelnější, původně jsem chtěl do nějakýho odhlučněnýho NEXUSU, ale rád bych za ten rack. Nevím ani jestli tam narvu ATX a nevim do jakýho? (5U, 6U, ?U).

Jestli to de, tak jak to odhlučnit? Nechci vodní chlazení, slyšel sem o velkejch nehlučnejch větrácích, tichejch zdrojích, a co pasiv na procesor, grafickou kartu? (to mi řikaj lidi že neutáhne).

Chci k tomu připojovat Fireface 400, Spousta FW (např. FW Powercore) a USB výstupů. Potom UAD PCI Express.

Základní deska něco jako?: MSI P35 Platinum - iP35/ICH9R, PCIe x16, Dualch DDR2800 SATAII, eSATA,
FW, USB2, GLAN sc775

Procesor jsem chtěl Quad Q6600, ale mám si prý za tu cenu koupit co nejsilnější dvoujádro. Disk systémový 250 gb, datový 2 krát 500 gb. oba sata II. Grafickou kartu jenom aby utáhla střih videa a výstup na FULL HD LCDčko plus další LCD. Ramky prý stačí 2 GB protože XP víc jak 3 nevyužijou. Děkuju vám, komponenty bych potom už šoupnul kamarádovi ten staví počítače a už bych chtěl na tom doma dál pracovat.

fova

Příspěvek od fova »

Notebook je drazsi mimo jine prave proto, ze jeho komponenty jsou optimalizovane pro prenaseni.
Znam nekolik pripadu (vcetne meho vlastniho pocitace), kdy pri prenaseni desktopu diky otresum zhavaroval HDD a vsechna data byla nenavratne ztracena. A to ten pocitac vubec nemusi byt pri prenaseni v provozu.
Do notasu se davaji HDD lepe mechanicky resene.
Tak zvaz, jestli ten desktop je opravdu to prave pro tebe. Nadupany notas od Asusu se da dnes koupit i s XP za 25 000Kc.

jsem.devka

Děkuju moc, ale potřebuju někoho kdo mi pomůže s timhle insane řešením...

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

postavil bych ti to na míru, kdybys chtěl...tak kdyžtak PM...

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

fova : tento problem riesi 2.5" HDD SATA ktory moze hodit aj do desktopu...

devka : ohladom MotherBoard existuje nieco ako Micro ATX a ten uz hodis pekne do racku a potom su ITX a Nano-ITX( tie sa pouzivaju v MAC MINI napriklad ale tebe postaci Micro ATX ktore uz maju aj integrovanu VGA v sebe co je super.. ja prave nieco taketo riesim a stavam si Studio PC do racku, ja tam ale hodim moju staru ATX ktora je uzka 22cm co je akurat pre RACK.. ja to davam do 1U racku ale lepsie pre teba asi do 2U aby si lepsie riesil chlanednie..

takuto zostavu kludne zozenies do 15.000,- SKK !!!

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

napadlo ma, neviete ci sa daju kupit MB dosky z notebookov volne v predaji? to by bolo velmi dobre riesenie prave na PC do racku... respektive to do toho racku mozme rovno hodit notebook ale to nie je to riesenie ktore chcem ze ano :)

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Moc to řešíte. Dneska se dá i lowendovej komp udělat tak, aby nebyl slyšet. Kvalitní zdroj s velkým větrákem co neslyšíš koupíš už pod tisícovku. Grafiku dáš s pasivem (nebo necháš onboard, dneska už mají i HDMI/DVI), na CPU se dá Arctic Cooling Freezer 7 PRO za pětikilo regulovaný deskou, disk nějaký samsung a vystaráno.

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

já tu mám Scythe Infinity a ten slyšet opravdu téměř není.. to je ovšem skutečný GIGANT mezi chladiči :)..

Za tichej, spolehlivej a VÝKONNEJ zdroj teda zaplatíš o trochu VÍC než tisícovku..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

A rozhodne daj Q6600 .. dvojjadro v tej cene nebude tak vykonne ..

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Ale dvojjadro zase sezenes za polovinu. Treba ja mam jedno E6600, ktery klidne strelim za 3k, rok stary, v zaruce (ono co se muze CPU stat ze jo, to se "nevojezdi" ;) Ale to holt nikdo nechce, dneska musi mit kazdej ctyrjadro ;)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kermitak : tak 6000 za procesor je bezna suma .. nevidim dovod dnes kupit dvojjadro za 3 .. predsa ked stavam nove PC , tak chcem vysoky vykon ..

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Pytkin: bezna suma... jsou lidi, pro ktere je rozdil 3k a 6k a oceni, kdyz muzou usetrit (studenti treba). A ne ze by to dvoujadro vetsine lidi tady bohate nestacilo, pises jak kdyby to byla nejaka zastarala nevykonna plecka... ;)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kermitak : tak ked ides stavat komputer za 30.000 , tak podla mna treba priplatit 3000 aby si mal 2x taky velky vykon ..6000 za procesor sa do tej ceny 30.000 proste zmesti ..

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Nj, jsem prehledl, ze to je za 30k (ja to vcera psal v takovem rozjuchanem stavu ;). Myslel jsem to spis obecne. Nebudu to tu uz zamorovat.

jsem.devka

chtěl jsem poprosit o nějaké konkrétní varianty...

Odpovědět