Pravidelné zamrzání při startu Windows

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
biscuit

Pravidelné zamrzání při startu Windows

Příspěvek od biscuit »

Je to asi čtrnáct dní z5, co mi pc vždycky při startu zamrzne. Stane se tak vždy během prvního zapnutí, při nabíhání xpček (při zobrazení takový tý rádoby progress line). Vždy když pak zmáčknu restart, systém naběhne normálně (po výběru volby normálního startu). Všechno je jinak stabilní a bez problémů, vypínání korektní.

Kdyby někdo tušil, budu rád. Prosím jen konstruktivní rady ;)
Díky všem.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Prvni vec, co bych udelal, je vylouceni HW problemu. Takze bych vedle tech co mas nainstaloval cista windows. Pokud se ukaze, ze je problem sw, patral bych pro zacatek, co se spousti pri startu (treba pres msconfig, services, ...). Pak by se videlo.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Ale proc pri druhym spusteni uz to neudela? to mi prave neprijde jako sw problem. a presne jsem se bal, az mi nekdo rekne preinstaluj, v tvym pripade teda spis nainstaluj jeste jednou :-)

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

biscuit: no reinstalaci nedelej, jasne, to zatim nema cenu, ale cista instalace vedle ti zabere pul hodinky ne ? A budes mit jistotu, jestli je to hw nebo sw. Klidne to muze byt i sw zalezitost - muze se stat, ze kdyz ty wokna nabehnou, NECO ti vlozi do spousteci sekvence NEJAKEJ prohram, ktere by se mel pri pristim restartu jednorazove spustit (jako to dela treba scandisk nebo partition magic). Ty spustis wokna, ten program se spusti, odstrani sam sebe ze spoustecich skriptu a vytuhne. Tak rebootujes, ale protoze tam uz neni, wokna nabehnou a cele se to opakuje. Treba.

kexik

Příspěvek od kexik »

mikrosoft ma dakde na svojom webe free boot tracer... ten ti ukaze na com to odvislo

kexik

Příspěvek od kexik »

a cez msconfig si vypni vsetko v oddeleni startup, tam moze byt hacik

biscuit

Příspěvek od biscuit »

zatim dik.. budu to testovat :-)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

hmmm, tak asi vyresino. problem hardwarovo softwarovej ;) darovana bezdratova mys trust a jeji povedeny drivery. no premejslel jsem, kdy mi ty trable zacly , vzpomnel si ze to mohlo souviset s pripojenim mysi, mys odpojil. jenze se nic nedelo. dneska jsem spekuloval a prohlizel co se mi pri startu spousti a vsim jsem si, ze jsem ten driver nedal pryc. odinstaloval se a najednou to startuje korektne.

takze diky za rady, docela pomohlo, hlavne ten zpusob diagnostiky :-)

don corleone

Příspěvek od don corleone »

nechcem zakladať novú tému- mám veľmi podobný problém.
Asi pred dvoma týždňami mi zamrzol komp. reštartol som a po chvíli mi komp zamrzol zas. reštartol som. A zas zamrzol a zas a zas a zas. Tak som obnovil zálohu pomocou acronis true home image(to vám nabootuje čistý windows tak, ako bol na začiatku). Takže som zas všetko ponahrával( staré súbory sú samozrejme v piči, vrátane 2 nových pesničiek) a po pár dňoch sa začalo opakovať to isté. Nahodil som znova zálohu(potrebné dáta som si už zálohoval, čiže to až tak nebolelo ako po prvýkrát :D ) a po pár hodinách... hádajte. Teraz tiež neviem, na čom som, systém mi môže crashnúť aj keď píšem toto. Neviete niekto, o čo ide?V hardweri by nemal byť problém, lebo všetko beží tak ako predtým.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

don corleone píše:V hardweri by nemal byť problém, lebo všetko beží tak ako predtým.
Tohle moc nechapu, evidentne vsechno nebezi jako pred tim, kdyz ti to zamrza ;) Nejdriv zkus memtest86+ a zkontroluj teplotu procesoru a grafiky. Pokud ti to dela i na ciste instalaci, je pravdepodobne, ze problem bude hw.

Odpovědět