přenesení nastavení a dat z PC na PC, prosím pomoc

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
S-CORE

přenesení nastavení a dat z PC na PC, prosím pomoc

Příspěvek od S-CORE »

Zdravím všechny, řeším následující problém a bojím se, že jsem zřejmě ztracen.

Pracoval jsem (tvořil :D - resp. se pokoušel) 2 roky na docela našlapaném notebooku, ale přecejenom už je to pomalé, tak jsem koupil nové nadupané PC. Problém je v tom, že mám všechna data na notebooku - projekty, samply, ale i dynamické knihovny různých pluginů, programy, VST apod a řekněmě po pravdě, že ne všechny mám košér a už od nich nemám instalačky.

Lze nějakým způsobem přenést veškeré tyto věci na nový počítač, nebo musím začít instalačku po instalačce a nastavování na novo? (Dost se toho děsím, protože vše nastavit apod. zabere snad 4 víkendy, proto se ptám, jestli není nějaká jiná možnost :/ )

Řešil jste už někdo obdobný problém?

Díky moc za případné odpovědi/tipy!
FruityLoops studio expert :D

Cyril

Re: přenesení nastavení a dat z PC na PC, prosím pomoc

Příspěvek od Cyril »

No teda tohle by me taky zajimalo... Na druhou stranu se to da brat i pozitivne- je to prilezitost zacit znova, system se procisti, zbavis se nakych veci co nepouzivas, udelas si znova prehled co tam vlastne mas atd...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ja by som skopiroval cely disk zo stareho pocitaca a potom by som postupne ozivoval vsetky veci .. niektore ale nemusia ist jednoducho preniest a budu vyzadaovat instalacku ..

kexik

Příspěvek od kexik »

ak bol notebook na intel platforme a nove pc je intel, a na oboch masinach je sata disk, staci naklonovat hdd. ziskas tym presnu kopiu systemu, ktora sa s najvacsou pravdepodobnostou rozbehne. podobne plati aj pre amd, ak mas na oboch kompoch rovnakeho vyrobcu chipsetu. free nastroj na klonovanie particii je napriklad easeus partition manager, je pomerne jednoduchy na ovladanie a bezpecny
pred klonovanim MUSIS odinstalovat graficku kartu, ak maju graficke chipy na oboch strojoch roznych vyrobcov, inak hodi system bsod
ak system nenabehne, mozes skusit na novom pc "makku" instalaciu, ktora obnovi systemove subory, reinstaluje hardver, ale ponecha vsetky nainstalovane programy a data
jedina kombinacia kedy toto zlyha, je presun z PATA na SATA disk a opacne. btw ak viete preco, dajte vediet

S-CORE

Příspěvek od S-CORE »

Mno a bude to fungovat, když přecházím z Visty na sedmičky?

Ale je to stejně složité.. Já jsem myslel, že třeba existuje program, který to pěkně udělá ze mě.. Jenže ono to tak asi nefunguje, kvůli autorským právům programů.. :(

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

S-Core: Pokud přecházíš z Visty na Seven, tak na to je v Seven program, kterým můžeš přenést veškerá nastavení (jmenuje se to skoro přesně stejně, jako tvé téma). Popřípadě pro totální zálohu je třeba sáhnout po něčem jako Northon Ghost a připravit si dost prostoru.
Většina lidí si vystačí s tím, co má Seven v sobě. Tahle funkce přenesení nastavení byla snad v každých Windows a pokud je problém, lze se dotázat technické podpory Microsoftu, ta je zdarma. Každé Windows mají propracovaný a jednoduchý systém přechodu z minulé na současnou verzi, u legálních uživatelů tedy není jediný problém. Problém může být tak akorát u přechodu z pirátské Visty na pirátské Windows 7, které se ještě neprodávají (a RTM má oficiálně v ČR jen pár lidí), tudíž úplně nedůvěřuji v légalnost tvého OS a tím pádem mám pochybnosti i o jakémkoliv řešení přenesení fajlů. Kdo má legální Windows, není pro něj problém okamžitě při jakémkoliv problému zavolat Microsoft hot-line, kde se problém většinou z pravidla vyřeší.

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

Jindy2 píše:S-Core: Pokud přecházíš z Visty na Seven, tak na to je v Seven program, kterým můžeš přenést veškerá nastavení (jmenuje se to skoro přesně stejně, jako tvé téma). Popřípadě pro totální zálohu je třeba sáhnout po něčem jako Northon Ghost a připravit si dost prostoru.
Většina lidí si vystačí s tím, co má Seven v sobě. Tahle funkce přenesení nastavení byla snad v každých Windows a pokud je problém, lze se dotázat technické podpory Microsoftu, ta je zdarma. Každé Windows mají propracovaný a jednoduchý systém přechodu z minulé na současnou verzi, u legálních uživatelů tedy není jediný problém. Problém může být tak akorát u přechodu z pirátské Visty na pirátské Windows 7, které se ještě neprodávají (a RTM má oficiálně v ČR jen pár lidí), tudíž úplně nedůvěřuji v légalnost tvého OS a tím pádem mám pochybnosti i o jakémkoliv řešení přenesení fajlů. Kdo má legální Windows, není pro něj problém okamžitě při jakémkoliv problému zavolat Microsoft hot-line, kde se problém většinou z pravidla vyřeší.
nemusis byt hned tak rezolutni, muze mit zaregistrovanou verzi beta nebo RC...

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Jindy2: sorry ale znis jak nakej mluvci Microsoftu :lol: :shock:

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

A krom toho meles nesmysly 1) RTM je v CR legalne na desitkach tisic pocitacu 2) hotline MS je ve vetsine pripadu uplne na h...o.

S-CORE

Příspěvek od S-CORE »

Díky o tom jsem nevěděl, že je tam nástroj na migraci.
okna na notebooku mám samozřejmě legální (Visty) a na sedmičky budu mít legálně taky (upgrade, který je zadarmo -- snad)

O to nejde, spíš že některé věci, které budu přenášet nejsou košer... :(

PS: sedmikčy jsou už i legálně, myslím, že u otce v práci jim to tam už na pár počítačích šlape, absolutně dle zákona :)

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

Kdyz myslite...ja jen mam davno info od par SEO z Microsoftu, kteri rikaji jasne "Beta verze nam poslouzily dobre a ano, RTM verzi W7 ma hodne lidi, ale finalni PODPOROVANA verze to nen, to az ta komercnii". Takze tim se v podstate rika, ze nikdo nema narok do oficialniho vydani W7 na oficialni podporu W7 (toto tema je samozrejme snaha o neoficialni podporu - dnes ma clovek legalne bud betu ci verzi RTM z TechNetu a to maji jen vyvojari, k obycejnym, userum se to nema dostat, tudiz S-Core ma na 99% nelegalni verzi, ale to nereste). To je jen moje poznamka, coz asi kazdy vi a kdo to nevi ci nepochopil, je mi jedno.
Naposledy upravil(a) Jindy2 dne 19 říj 2009 21:06, celkem upraveno 1 x.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Technet, msdn, corporate licence, zdroju je vic, mas spatny informace.

S-CORE

Příspěvek od S-CORE »

znova opakuji, že nelegální systém nemám! (neříkám, že používám vše košer -- ruku na srdce -- ale systém kupuju legální každopádně). Na tom koupeném počítači zatím běží visty s nárokem na upgrade, který bude brzy k dipozici! Proto se ptám tady na fóru, jak migrovat s daty, protože si to chci zprovoznit hned, jak to bude možné (=jak přejdu na sedmičky).

Nelíbí se mi tohle osočování!

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

Vis sam dobre, ze lidi, kteri maji aktualne W7 zcela legalne, je minimum. Ale ja o tom nechci polemizovat, jen proste vim, jaka je demograficka situace a tohle forum v tomto pripade nevypovida vubec nic.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Jindy2: minimalne by ses moh omluvit.

Odpovědět