Presonus Firebox - osobne skusenosti

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Poshook

Presonus Firebox - osobne skusenosti

Příspěvek od Poshook »

zdravim.

rad by som sa dozvedel od majitelov Fireboxu, ci ma tento prevodnicek nejake neduhy.
po problemoch s FW410 ho budem pravdepodobne kupovat

Jerry Forester

Příspěvek od Jerry Forester »

Poshook,ty vstupy mohou nahrávat všechny najednou?Co myslíš,je lepší koupit E-mu 1212m a mix Soundcraft compact 10 nebo tu tvoji kartu.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

ja mam Firebox asi ctvrt roku a krome toho, ze jsem nejdrive dostal vadny kus (ktery mi ale v MediaTechu bez problemu vymenili a ted chodi v poradku), jsem s ni spokojeny. Bohuzel nemam moc s cim srovnavat, jelikoz pred tim jsem disponoval pouze Audigy.

Tak jen subjektivne: dobre preampy (kytara pres linku se mi fakt libi), pres FW beha taky v klidu, akorat mi trochu vadi, ze lupe (cela se vnitrne restartuje) pri prepnuti samplovaci frekvence nebo zmene bufferu. Ovladace v pohode, MIDI taky funguje.

Co se tyce zvuku, jak jsem psal, nemam s cim srovnavat, ale predzesilovac na sluchatka mi prisel dost dobrej a hoodne hlasitej, pres Truthy na zvuku nepoznam problem, zatim mam pocit, ze frekvencne i dynamicky je vse v poradku. Jedina vada na krase je, ze trochu sumi (ale samozrejme taky min nez audigy).

Zatizeni procesoru a latence je v poradku, urcite ne vyssi nez audigy, bez problemu nahravam kytaru na 4ms a VST mi vyuzivaj 75% bez lupancu.

Provedeni, tak bytelna kovova krabicka, trochu topi, knoby jsou trochu moc u sebe (ale je to cely mrnavy) a maji dobry soubeh, ktery hapruje az u nejnizsich dilku.

SW Mix je trochu spartansky, trochu mi u nej chybi level metery, na druhou stranu, to clovek stejne spis resi v Multitracku. Ale jakysi routing pro direct monitoring u nej funguje dobre, je fajn, ze si clovek muze nastavit, co mu pujde do sluchatek a co do monitoru a navic to zvlast stelovat na krabicce.

Nahravat jdou samozrejme vsechny analog vstupy zaroven, na spdif nemam co pripojit, ale podle manualu a jinych uzivatelu lze taky. Takze celkem muze byt 6 vstupu.

Secteno a podtrzeno, za 9500, co jsem ho koupil asi dobra volba a par let s nim budu spokojenej, ale zpetne mi trochu hloda cervik, jestli nestalo za to prihodit 3000 a koupit E-mu 1820 a mit rovnou 8 analog in a asi podobny zvukovy parametry.

Poshook

Příspěvek od Poshook »

ako to myslis s tym, ze sumi?

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Kdyz nastavim na sw mixu hlasitosti vsech kanalu na nulu a knoby na ovladani hlasitosti sluchatek nebo monitoru dam cca na tretinu, tak uz je slysitelny sum. Nezkousel jsem zadne exaktni mereni snr a treba ten predzesik na sluchatkach zesiluje fakt hodne, takze by se nebylo cemu divit, ze ve sluchatkach pri vetsim zesileni bude slyset sum karty. Ale preci jen me trochu prekvapilo, ze to nemusim ohulit zas tak moc, abych ho slysel i v monitorech. Ale urcite to neni zadna hruza, pri skladani si toho rozhodne nevsimnu.

hubert

Příspěvek od hubert »

To je zaujimave... v ziadnom teste sa o tom nikto nezmienil......

Poshook

Příspěvek od Poshook »

hubert píše:To je zaujimave... v ziadnom teste sa o tom nikto nezmienil......
nazdar hubco. :)

zhanam FW zvukarnu s MIC preampami a aspon 4 out a MIDI. neveis o niecom slusnom okrem Fireboxu?

hubert

Příspěvek od hubert »

Nazdar Poshook.....nuz tusim si vycerpal vsetky moznosti v nasich zemepisnych sirkach.......o Terratec sa hovori ze nema nicmoc prevodniky,(to bude otazka na Kexa)... o ESI som cital v nejakom casopise...tusim ze KEYS....ze nema celkom v poriadku drivre.....ale to uz bolo davnejsie.....Este mas moznost trochu pritlacit na financie a ist do EMU 1616M ktory je po zvukovej stranke vo velkej pohode....ale do desktopu by si este musel dokupit PCI na PCMCIA adapter....ale o EMU 1616 zase v KEYS pisali ze ma trochu pomalsie MIDI.....ale uz si nepamatam v akej suvislosti...tak si vyber....... :D ale aj mne sa paci ten FIREBOX.....chcelo by to niekde odskusat.....ja by som asi vyberal medzi EMU a Presonusom.....

Poshook

Příspěvek od Poshook »

ved prave, kazda zvukarna ma nejaku muchu...

hubert

Příspěvek od hubert »

Poshook: co 410 pojde z domu?????....sak skoc pozicat do suntequ tu PHASE....vyskusas uvidis......najlepsie raz pocut na vlastne usiska nez sto krat citat kopu dristov.....ani neviem ci niekto predava ten presonus na slovensku.......to ESI neviem......ak odstranili problem s drivermi...mozno aj to by bola volba...ale asi az posledna v rade...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

do esi by som osobne nesiel .. terratec neni problem pozicat zo suntequ .. firebox je schopny doviest mediatech z ceskeho mediatechy .. na sklade ho nedrzia ..

aum generator

Příspěvek od aum generator »

hubert: to ze "nema nic moc prevodniky" by sa dalo v prvom rade povedat o fireboxe. myslim ze som tu uz niekde pastoval fotky z vnutra. tie prevodniky su fakt do placu. su od AKM, no z rady ktora je robena do DVD prehravacov a nie do profi audio gearu...

Mercy

Příspěvek od Mercy »

Prešli nejaké rôčky od posledného príspevku v tejto téme a možno i skúsenosti s Fireboxom je viac, takže by ma zaujímalo ako to s tou kartou naozaj je? Najskôr to vyzeralo že supiš pupiš karta a potom sa jej kvality celkom spochybnili. A ako je to s tým šumom? Šumí viac akoby mala? :| Lebo mám požičaný GuitarPort a musím povedať, že ten je pri plnom volume i na vstupe veľmi tichý.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

ja mam Firebox ted akorat tri roky a v zasade slouzil a stale slouzi dobre, ale ma par musek, kvuli kterym bych ho za tu cenu uz asi nedoporucil. Hlavni co me stve, ze stabilita obcas kulha, zvlast na notasech ma problem s dropoutama a vypadkama driveru. Druha vec je, ze docela chyta elektricky ruseni asi od nejaky zemne a je to slyset v repracich sluchatkach a bohuzel i v preampech a nahranym signalu. Je to hrozna skoda, protoze jinak by to vybavou byla moc fajn karta a presne to co potrebuju. Takhle uz se chystam prejit na neco o tridu vejs.

Odpovědět