Presonus Firestudio

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Zeck

Presonus Firestudio

Příspěvek od Zeck »

ake mate skusenosti s Firestudiom? pripadne s Firestudiom Project?
vraj ze su nejake problemy s ovladacmi a tak.. vie niekto nieco viac?
dik. :)

greezmen

Příspěvek od greezmen »

problemy s ovladacmi su na 64Bitove OS ktore este nevyšli. inak uplná spokojnosť perfektna zvukofka za tie prachy. Raz som mal problemy vypadavala ani za boha prist nato c ostym je a potom to bol nakoniec notebook ked bola zapnuta wifi tak to neslo ani keby co.

hubert

Příspěvek od hubert »

Mam Presonus Firestudio a problemy s ovladacmi som nezaregistroval.....ja bezim na XP SP3 a vsetko slape ako ma....latencie v pohode, teraz som si k tomu dokupil MSR kontroler....je to parada. Podla mna v tejto cenovej kategorii je to velmi dobre vybavena karta. Jedine co by som jej vytkol je sluchatkovy zosilovac ktory sumi ako prasa. Ale nikde som sa nedocital ze by sa na to niekto stazoval takze mozno to robi len ta moja.A kedze mam k tomu teraz to MSR tak to ani neriesim lebo tam su dalsie dva sluch. zosilovace a tie su v pohode.

Zeck

Příspěvek od Zeck »

A mate na to samostatny FW radic, alebo to pripajate na FW co mate na doske? prip. by ste mohli napisat konkretny znacku, typ zakladnej dosky, s ktorou to funguje. zaujima ma to lebo som docital ze to nefunguje s kazdou doskou/radicom. hmmm... :wink:

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Ja mam Presonus FirePOD, coz je kapku osekana verze Firestudia, a jsem taky spokojen, problemy pod XP zadne. Osobne jsem koupil radic, protoze na desce FW nemam.

jestli vybiras radic, ber nejaky s Texas Instruments cipem, ty byvaji bezproblemove

Jinak konkretne k tomu FirePODu - sluchatkovy amp mi nesumi, prijde mi akorat zbytecne silny (nikdy jsem to netocil dal nez na 1/4 drahy!), jedinou nevyhodu vidim v preampech - maji celkem male zesileni, nekdy clovek musi jit skoro az nadoraz a pak to trochu zacina sumet. A mam pocit, ze preampy ma FirePOD i Firestudio stejny.

greezmen

Příspěvek od greezmen »

Wohma píše: jedinou nevyhodu vidim v preampech - maji celkem male zesileni, nekdy clovek musi jit skoro az nadoraz a pak to trochu zacina sumet. A mam pocit, ze preampy ma FirePOD i Firestudio stejny.
nemal som problem ani raz ze by sumel preamp ani potrebu ho niekedy prebudza%u165. mozno to zalezi aj od toho co donho strkas :)

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Nemyslim, ze by Oktava nebo Shure Beta 57A byly spatny majky :-)) A ten sum neni hlavni problem, spis muze byt problem to, ze ty preampy proste velkym gainem neoplyvaji.

hubert

Příspěvek od hubert »

Ja teda pri naberani mikrofonu pouzivam lampovy preamp, ale pri gitarach som si napr. nevsimol nejake neduhy vstavanych preampov....takze neviem sa k tomu vyjadrit...Ja na pripojenie pouzivam FW ktory je na doske ASUS P5 serie....a uplna pohoda....dokonca druhy FW port ktory je vyvedeny z dosky na bok skrine pouzivam na pripojenie KORG M3 ako VSTi......a ani tieto dve zariadenia spolu nevykazuju ziadne problemy...

marian

Příspěvek od marian »

mam kupeny asi 2 tyzden Firestudio Project, podla mna za tie prachy je to uplne super :)
radic mam v pci slote tento http://www.alza.sk/firewire-radic-kouwe ... d65689.htm , a bez problemov
sluchadkovy zosik mi vobec nesumi

btw. meral som tu kartu cez roomeq, tu je vysledok http://marian.oktavagcm.sk/roomeq_presonus.jpg , bolo to robene pri 44,1

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Zeck " hubert konkretne ma tuto dosku :
http://picasaweb.google.com/roman.pekar ... hoPocitaca#

Didgenaut

Příspěvek od Didgenaut »

4marian: situace PCI a PCMCIA je trochu jiná

Zeck

Příspěvek od Zeck »

Pytkin píše:Zeck " hubert konkretne ma tuto dosku :
http://picasaweb.google.com/roman.pekar ... hoPocitaca#
no super ze si dal tie fotky. dik.
vsimol som si zaujimavu vec:
hubert ma dosku Asus P5KC a ta ma IEEE 1394a VIA VT6308P.

na stranke presonus su uvedene FW chipsty s ktorymi ich vyrobky na 100% funguju:

? Agere/LSI FW323-06
? TI TSB43AB23
? VIA VT6308
? VIA VT6306 (on some older motherboards this chip-set will only support a limited number
of playback channels: 32 channels at 44.1 or 48kHz; 16 channels at 88.2 or 96kHz)

hubert

Příspěvek od hubert »

No ja po skusenostiach z predchadzajuceho kompu a fw som bol pripraveny aj teraz kupi t nejaky pci fw radic,ale bol som milo prekvapeny,ze nemusim.Zatial mi vsetko slape...takze zjavne aj VIA chipy zacinaju byt viac kompatibilne ako kedysi...

greezmen

Re: Presonus Firestudio

Příspěvek od greezmen »

ak su tu majitelia presonus vyrobkov tak su nové openbeta drivery.
Open BETA for all FireStudio family devices
Hello Everyone:

We have launched the Open Beta for all FireStudio family devices. To participate, visit www.presonus.com/betaprogram

New Features:

• Adds native 64-bit compatibility (XP and Vista)
• Adds multi-unit support (FireStudio [26x26], FireStudio Lightpipe, StudioLive)
• Optimized input and output metering for ultra-fast screen display and minimum CPU usage
• Use any device in the chain as the master clock source or slave the entire chain to an external digital device using any of the available digital inputs in the chain
• Compatible with Mac OSX 10.4 & 10.5
• Compatible with XP32 and XP64
• Compatible with Vista 32 and Vista 64
• Improved performance and stability
• User-definable buffer size
• Individual monitor-mix windows for each connected device

Odpovědět