Připojení notebooku a PC po síti: PC nemá přístup k NB

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Ivo
Moderátor

Připojení notebooku a PC po síti: PC nemá přístup k NB

Příspěvek od Ivo »

Podařilo se mi uspěšně propojit po síti notebook se studiovým počítačem (po eternetu). Notebook - Vista, PC- XP. Navzájem se vidí. Z notebooku mám přístup ke všem diskům a složkám na PC.
Na PC vidím notebook jako "Ivo-PC" - ale přístup je odepřen ("nemám práva"). Přitom jsem na notebooku dal disk C k plnému sdílení.

Nemůžu přijít na to jak ty "přístupová práva" udělit, abych na PC mohl vstoupit do notebooku .... Díky za případný typ. (propojení je přes bežný broadband router). Je to něco v uživatelských účtech ? (mám tam ted Ivo - Administrator). Nebo už nevím ...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

zhrniem otazku : ako vo viste zapnut zdielanie ?

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Ono zapnuté myslím je:

Obrázek

Zobrazit v%u161echny sdílené slo%u17eky v tomto po%u10díta%u10di:

Obrázek

Ale na PC se v "místech síti" zobrazuje notebook (Ivo-PC) jen ve workgroups. V místech v síti jsou jen všechny sdílené složky z PC. Že by tam byl problém ?

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Co víc bych pro sdílení disku C (vista) na notebooku mohl udělat ?

Obrázek

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

haloo .. to tu nema nikto vistu ?

Tamango

Příspěvek od Tamango »

videl by som to v nastavení Firewallu ... podobný problém som mal po spojení PC (XP) a NB (XP) cez Cross TP kábel ... oba počítače sa videli (Ping) ale z PC som nevidel položky na NB ... napokon som zistil, že som síce na NB nastavil zdieľanie súborov, ale v nastaveniach Firewallu mi túto možnosť nezaplo ... zapol som to teda ručne a problém sa vyriešil ...

P.S. nikdy si nedávaj zdielať priamo disk systémový disk C (ani adresár Windows a Program Files) ... ak máš pripojený komp na internet, je to potencionálna diera pre bordel z interentu
Nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie ...

kexik

Příspěvek od kexik »

Pytkin píše:haloo .. to tu nema nikto vistu ?
co si ;)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Tamango píše:videl by som to v nastavení Firewallu ... podobný problém som mal po spojení PC (XP) a NB (XP) cez Cross TP kábel ... oba počítače sa videli (Ping) ale z PC som nevidel položky na NB ... napokon som zistil, že som síce na NB nastavil zdieľanie súborov, ale v nastaveniach Firewallu mi túto možnosť nezaplo ... zapol som to teda ručne a problém sa vyriešil ...

P.S. nikdy si nedávaj zdielať priamo disk systémový disk C (ani adresár Windows a Program Files) ... ak máš pripojený komp na internet, je to potencionálna diera pre bordel z interentu
Firewall mám vypnutý na obou počítačích. Velký počítač je kompletně odříznutý od internetu (nemá DNS atd. adresy), takže se tam nemá co dostat myslím...

biscuit

Příspěvek od biscuit »

nechci te zavadet do propasti nesmyslnejch rad, ale nekde jsem cet, ze pomaha vytvorit na obou pocitacich ucet uzivatele z protejsiho pocitace.. nevim do jaky miry je to blbost, ale dela to hodne lidi

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

nie .. dakde sa treba sharing zapnut ..v praci sme to raz uz spravili .. ale uz uzivatelovi dosla trpezlivost a uz ma naspat XP , takze to neviem pozriet ..

Odpovědět