Podařilo se mi uspěšně propojit po síti notebook se studiovým počítačem (po eternetu). Notebook - Vista, PC- XP. Navzájem se vidí. Z notebooku mám přístup ke všem diskům a složkám na PC.
Na PC vidím notebook jako "Ivo-PC" - ale přístup je odepřen ("nemám práva"). Přitom jsem na notebooku dal disk C k plnému sdílení.
Nemůžu přijít na to jak ty "přístupová práva" udělit, abych na PC mohl vstoupit do notebooku .... Díky za případný typ. (propojení je přes bežný broadband router). Je to něco v uživatelských účtech ? (mám tam ted Ivo - Administrator). Nebo už nevím ...
Připojení notebooku a PC po síti: PC nemá přístup k NB
videl by som to v nastavení Firewallu ... podobný problém som mal po spojení PC (XP) a NB (XP) cez Cross TP kábel ... oba počítače sa videli (Ping) ale z PC som nevidel položky na NB ... napokon som zistil, že som síce na NB nastavil zdieľanie súborov, ale v nastaveniach Firewallu mi túto možnosť nezaplo ... zapol som to teda ručne a problém sa vyriešil ...
P.S. nikdy si nedávaj zdielať priamo disk systémový disk C (ani adresár Windows a Program Files) ... ak máš pripojený komp na internet, je to potencionálna diera pre bordel z interentu
P.S. nikdy si nedávaj zdielať priamo disk systémový disk C (ani adresár Windows a Program Files) ... ak máš pripojený komp na internet, je to potencionálna diera pre bordel z interentu
Nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie ...
Firewall mám vypnutý na obou počítačích. Velký počítač je kompletně odříznutý od internetu (nemá DNS atd. adresy), takže se tam nemá co dostat myslím...Tamango píše:videl by som to v nastavení Firewallu ... podobný problém som mal po spojení PC (XP) a NB (XP) cez Cross TP kábel ... oba počítače sa videli (Ping) ale z PC som nevidel položky na NB ... napokon som zistil, že som síce na NB nastavil zdieľanie súborov, ale v nastaveniach Firewallu mi túto možnosť nezaplo ... zapol som to teda ručne a problém sa vyriešil ...