příprava PC pro práci

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Petr_Macháně

příprava PC pro práci

Příspěvek od Petr_Macháně »

Chystám se dělat soundtracky a orchestriální hudbu, kamarád mi naznačil, že to bude chtít hodně RAM, já mám 1 GB, ale on má evidentně 2 GB a stejně mu to nestačí, pro vnímání celého orchestru a VSTi v SOFTU CUbase.

Mám strach, že se nedoplatím jelikož mám na MB jenom 2 sloty pro RAM = 2* 512 , víc nevím kam bych dal. CO stím?

Odpovím za týden , jedu do Chorvatska, tak pak, zdarec

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

podla tvojich prispevkov mam pocit ze by bolo lepsie , keby si sa na to vysral..

co sa tyka ram , tak trebars gigastudio , co je softwary sampler prave vhodny na taketo veci chce max 2G ram ..

kexik

Příspěvek od kexik »

ja sa chystam dirigovat symfonicky orchester. zacinam tym ze si u thomanna prezeram lacne taktovky ;)

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Ja si myslim ze se na 2 Gb muzes rozhodne zatim vysrat, 1 Gb je super. Stejne zacnes nejakou Atmosphere s presetem Hybrid Warm Strings a bude. Kup si tu RAMku az ti zacne v praxi opravdu chybet.

nathanael

Příspěvek od nathanael »

kexik :)

wire

Příspěvek od wire »

ja bych si na "orchestrialni hudbu" jak pises, koupil piano, stoh notovyho papiru, balik tuzek a este vic gumy :o)

delay

Příspěvek od delay »

Do nedávna jsem dělal na 256MB RAM, a to jsem nebyl uplnej začátečník. Jestli si chceš furt házet klacky pod nohy tím, že nemá cenu tvořit na tom, co máš a že raději počkáš na to a to, tak ti chci jen poradit, že takhle nic neuděláš... Je blbost takhle pletvat časem... Vím o čem píšu!

TAP

Příspěvek od TAP »

delay píše:Do nedávna jsem dělal na 256MB RAM, a to jsem nebyl uplnej začátečník. Jestli si chceš furt házet klacky pod nohy tím, že nemá cenu tvořit na tom, co máš a že raději počkáš na to a to, tak ti chci jen poradit, že takhle nic neuděláš... Je blbost takhle pletvat časem... Vím o čem píšu!
četl jsem rozhovor s varhanem orchestrovičem. Muziku píše na starém ST-čku. A tvrdí že by ho sralo, kdyby měl možnost editovat 50 parametrů místo těch třech (možná víc, nevim) co má k dispozici. Asi tak k symfonické hudbě.

wire

Příspěvek od wire »

varhan to je brutalni blazen jako!! :D

nathanael

Příspěvek od nathanael »

tjn, Varhan je psychouš :) myslim, že byl u Krause v Uvolněte se prosím, ale nemít tu jeho image, tak mluvil jako docela normální člověk...

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

nathanael: no hlavne jsem videl nejaky dokument, kde on kecal o sobe a tak. Myslim na CT2. Je to hroznej jantar, ten clovek musi mit vyborny hudebni sluch a velkou predstavivost.

wire

Příspěvek od wire »

no prave ja ho videl u toho Krause... to byl fakt hukot celkem :D

Petr_Macháně

Příspěvek od Petr_Macháně »

WOw to je typas

Obrázek

Wire> ja zacnu s Cubase a VSTi od soundsonline.com East West, bere to 30 gb místa na disku , je to ten nejlepší orchestr jako VSTi co jsem kdy viděl, slyšel

kexik

Příspěvek od kexik »

jak tak kukam na tu fotku tak ma napada Capkova poviedka Zivot a dilo skladatele Foltyna ;)
ale manika nepoznam, mozno ze je super, len ked si niekto vytvori takyto "profesionalny" kukuc, tak ma beru mdloby z toho

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

kexik: Toje Varhan orchestrovič :) delal snad i soundtrack na nejaky Hollywoodsky film. Hrozne rizek ten jestli je z Planety Zeme tak teda nevim :D

Odpovědět