Problém s Alesis IO2
Problém s Alesis IO2
Ahoj,
sem v tomhle nový, takže se omlouvám jestli tohle bude úplně lamerskej dotaz.
Včera mi přišla nová Alesis IO2, kterou chci používat na nahrávání kytary a vokálu. Normálně sem všechno připojil, nainstaloval ovladače (orig. Asio i Asio4all)... Ale problém je takovej, že když v AbletonuLive něco nahraju, tak na výstupu neslyšim žádnej zvuk. Ale když přehrávám třeba z Winampu nebo mám zaplej přímej monitoring, tak je to ok. Je možný, že je to tim že mám připojený jenom sluchátky, protože sem si zatim eště nepořídil žádný monitory.
Dík za odpověď
Ajkl
sem v tomhle nový, takže se omlouvám jestli tohle bude úplně lamerskej dotaz.
Včera mi přišla nová Alesis IO2, kterou chci používat na nahrávání kytary a vokálu. Normálně sem všechno připojil, nainstaloval ovladače (orig. Asio i Asio4all)... Ale problém je takovej, že když v AbletonuLive něco nahraju, tak na výstupu neslyšim žádnej zvuk. Ale když přehrávám třeba z Winampu nebo mám zaplej přímej monitoring, tak je to ok. Je možný, že je to tim že mám připojený jenom sluchátky, protože sem si zatim eště nepořídil žádný monitory.
Dík za odpověď
Ajkl
V abletonu mám nastavenej asio driver, zkoušel jsem oba jak original tak asio4all, když nastavim ten originalní tak mi live napíše "The audio engine is off...", v preferences se mi u toho objeví vykřičník a zvuk nejde ani dovnitř ani ven, když mám asio4all tak signál jde dovnitř ale nejde ven.
Na boardu zvukovku mám a s ní live fungoval normálně teda co se týče přehrávání přotože nahrávat se s tim nedá.
Na boardu zvukovku mám a s ní live fungoval normálně teda co se týče přehrávání přotože nahrávat se s tim nedá.
no jako ono tam v in/out neni moc co nastavovat a z toho co jdesem zkusil asi všechno
nemůže to bejt doopravdy tim že mám připojený jenom sluchátka bez monitorů?
jo a když nastavim místo asio mme/directx tak ten zvuk ven jde normálně ale ty latence jsou strašný
Edit: když se podívám do toho monitoringu Asio4all tak mám out unavailable, tak já jako fakt už nevim
nemůže to bejt doopravdy tim že mám připojený jenom sluchátka bez monitorů?
jo a když nastavim místo asio mme/directx tak ten zvuk ven jde normálně ale ty latence jsou strašný
Edit: když se podívám do toho monitoringu Asio4all tak mám out unavailable, tak já jako fakt už nevim
tym ze mas sluchatka to URCITE nie je. usb audio chipu je futro, co sa deje v analogovej casti. mas problem s ovladacom. co ine programy, ktore pouzivaju asio? ak taky nemas, stiahni si napriklad reaper 0.999. ide mi o to zistit, ci je problem s asio ovladacom, alebo s abletonom. zatial to vyzera skorej na to prve