Procesor do nového PC (má smysl starší pentium?)

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
pateson

Procesor do nového PC (má smysl starší pentium?)

Příspěvek od pateson »

Skládám PC za relativně málo peněz

vybral jsem dva procesory za "stejnou" cenu, zřejmě i do stejné desky

Intel Core 2 Duo E4300 1,80GHz (2MB/800) BOX LGA775
nebo
CPU INTEL PD 3.4 GHz (2x2M/800) BOX LGA775 (945)

Co je lepší varianta? stabilita vs. rychlost (nevím, jakou v tomto případě rozdíl v GHz hraje roli) má smysl starší v tomto případě? (I když má vyšší spotřebu?)

Ostatní důležité komponenty:
250 GB disk
1 GB (následně 2-3 GB RAM)
MB Intel Guardfish DQ965GF

Mělo by na tom jet (zatím):
Cubase LE
Proteus X LE
pravděpodobně WIzzoo Darbuka nebo jiný bubeník
nahrávat se bude najednou stereo kytara + midi stopy

nebo střih 4-6 stop WAV

Zvukovka bude Emu 1212m, paměti 1-2 GB

pro pamětníky :-) upgrade starého AthlonuXP jsem zavrhl, dám jej rodičům.

Vím, že už to tu bylo, ale závěry staré 3-5 měsíců jsou již nyní neadekvátní

Jaký je reálný přínos dvoujádra při takovém používání?
Ale jináč su Moravák

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

core2duo bez debaty.

dendy

Příspěvek od dendy »

no.. http://speedtest.dendy.sk/ kukni si porovnanie rychlosti v cubase je tam jeden P4 HT 3GHz .. hned spoznas ktory to je ;-) ostatne su core (2) duo ..

Venti

Příspěvek od Venti »

dendy, super tabulka, pockam kym sa mi vrati pamat z reklamacie a zucastnim sa bleskem :)

pateson

Pentium D :-(

Příspěvek od pateson »

dendy píše:no.. http://speedtest.dendy.sk/ kukni si porovnanie rychlosti v cubase je tam jeden P4 HT 3GHz .. hned spoznas ktory to je ;-) ostatne su core (2) duo ..
To je pěkné, doufám, že když použiju Core 2 duo 1,8 GHz tak to pořád bude lepší než 3.0 GHz PD

Mimochodem pořád mě láká Mac Mini i jeho omezeními, leč jsem finančně závislý na aplikaci, která jede pouze ve Windows :-( a dualboot se mi na Macu nechce.
Ale jináč su Moravák

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

ser na mac mini. to je dobre tak na net a kancel. 1,8 c2d je uz riadny stroj ktory 3ghz P4 D zozerie na ranajky.

pateson

paměť

Příspěvek od pateson »

Solarfall píše:ser na mac mini. to je dobre tak na net a kancel. 1,8 c2d je uz riadny stroj ktory 3ghz P4 D zozerie na ranajky.
Mac byla jen takova poznamka :-)

Už je to jasné, jdu do Core 2 Duo. Včíl ještě musím vymyslet super tichou konfiguraci. Zvykl jsem si doma pracovat s IBM R50e a když zapnu starý PC (zdroj Fortron 12 větrák, procesor taky velký větrák, zbytek pasivní) tak mám pocit, že to hrozně řve. :-(

ještě jedna věc, jelikož v první fázi musí PC stát málo, osadím pouze 1GB paměti. Deska má čtyři sloty mám tedy dát raději 2x512 (co nejrychlejší) a pak doplnit 2x 1GB? Nebo bude stačit 1x 1GB? Jak velký je vliv dual channel?
Ale jináč su Moravák

TommyK

Příspěvek od TommyK »

2 pateson: osobne pouzivam prave to c2d 1,86 a giga ram a jsem nadmiru spokojenej...predtim jsem mel athlona 1800+...nesrovnatelnej vykon...

pateson

Příspěvek od pateson »

TommyK píše:2 ...predtim jsem mel athlona 1800+...nesrovnatelnej vykon...
Skvělé, ze stejného Athlona se chystám na upgrade

PS: tož to by sis měl upravit profil :-)
Ale jináč su Moravák

pateson

Příspěvek od pateson »

Solarfall píše:ser na mac mini. to je dobre tak na net a kancel. 1,8 c2d je uz riadny stroj ktory 3ghz P4 D zozerie na ranajky.
Jen tak pro dobrou náladu se zastanu Mac mini s Intel Core 2 Duo 1,83 Ghz :-) To asi nebude zas taková šunka... :-)
Ale jináč su Moravák

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

podla apple stranky http://www.apple.com/macmini/intel.html tam je core duo a nie core 2 duo.. ake ok nie je to az taky shit.

pateson

Příspěvek od pateson »

Solarfall píše:podla apple stranky http://www.apple.com/macmini/intel.html tam je core duo a nie core 2 duo.. ake ok nie je to az taky shit.
Máš pravdu, nějak mi nedošlo, že tak 2 je důležitá.

Nicméně za dané peníze je opravdu lepší PC
Ale jináč su Moravák

pateson

Proteus

Příspěvek od pateson »

TommyK píše:2 pateson: osobne pouzivam prave to c2d 1,86 a giga ram
Právě mi přišla odpověď z podpory Emu, že Proteus VX není optimalizován pro dual core a tedy pojede stejně na Core duo 1,6 GHz(nenapsal jsem v dotazu 2) a Athlonu turion 2 GH

to TommyK: používáš na zmíněné konfiguraci Proteus?
Ale jináč su Moravák

kexik

Re: paměť

Příspěvek od kexik »

pateson píše:
Mac byla jen takova poznamka :-)

Už je to jasné, jdu do Core 2 Duo. Včíl ještě musím vymyslet super tichou konfiguraci. Zvykl jsem si doma pracovat s IBM R50e a když zapnu starý PC (zdroj Fortron 12 větrák, procesor taky velký větrák, zbytek pasivní) tak mám pocit, že to hrozně řve. :-(

ještě jedna věc, jelikož v první fázi musí PC stát málo, osadím pouze 1GB paměti. Deska má čtyři sloty mám tedy dát raději 2x512 (co nejrychlejší) a pak doplnit 2x 1GB? Nebo bude stačit 1x 1GB? Jak velký je vliv dual channel?
vliv dual channel je, ale pokial hodlas skutocne neskor dokupit druhy az stvrty modul, tak kup na zaciatku 1GB modul, predavanim 2x512 totiz stratis dost penazi a za ten narast vykonu to imho nestoji.

pateson

Příspěvek od pateson »

to kexik: díky za názor, už jsem se takto s prodejcem předběžně dohodl
Ale jináč su Moravák

Odpovědět