Program pro rozdílové zálohy pro W7 64bit
Program pro rozdílové zálohy pro W7 64bit
Doted jsem používal skvělý FileSync na bleskové zálohování denní práce na vnější disky ... (hned věděl co přibylo a snadno to doplnil na vnějším disku). Bohužel tento program prostě nefunguje na W7 64 bit
Nevíte , existuje něco podobného na snadné zálohování ?

Re: Program pro rozdílové zálohy pro W7 64bit
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
Nemáte ještě nějaké tipy ? Ten Sync Toy jsem celou dobu používal, zdá se to být OK, ale dnes jsem zažil skoro infarktový stav - celou neděli jsme tady nahrávali se špičkovým bubeníkem na nové CD, dnes jsem si chtěl ta session otevřít a nic tam nebylo , jenom všechny věcí před nedělí (!!!) ... koukal jsem na to s hrůzou jako blázen a málem jsem spadl pod stůl ... koukl jsem se na záložní disk, kam jsem to s tím sync toy zálohoval - TAKY NIC. Zoufale jsem přemýšlel a pobíhal kolem co se mohlo stát a na nic jsem nepřišel ... pak mě ještě v čiré depresi napadlo kouknout do koše, kde už jsem měl milion smazaných souborů všelijakých i z dávné minulosti, dal jsem obnovit složky a kupodivu na tom záložním disku (ne na originálním - tam to bylo jen před nedělí) se to najednou zase objevilo. Nevím co tenhle program zmršil, ale ještě ted to vydýchávám
(vzhledem k té obrovské práci a nahraným věcem co jsme tady udělali).
Tenhle program už nemůžu dál po tomhle šoku používat
- máte tip na něco spolehlivého podobného ? Vypadá že ten FileSync stále nefunguje pod 64 bit

Tenhle program už nemůžu dál po tomhle šoku používat

uff to je dost strašná zkušenost !
Ivo a jak jsi přišel na to, že to způsobil Sync Toy, když jsi tu nahrávku neměl uloženou ani na místě, kam jsi ji nahrával?
Jinak mrkni sem http://www.downloadbestsoft.com/FreeFileSync.html
Jinak mrkni sem http://www.downloadbestsoft.com/FreeFileSync.html
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
Free File Sync pouzivam prave k tomu, co Ivo popisuje a jsem s tim spokojenej. Na zacatku chvili trva zvyknout si na ty ikonky a jednou si to poradne nakonfigurovat (klicove je nastavit "mirror" a ne treba "sync"), konfigurace se da ulozit a pak uz je to rychle a bezbolestne.
http://freefilesync.sourceforge.net/
Jinak bych byl opatrny pri pouzivani pojmu "rozdilova zaloha", pohybuje se tady dost IT odborniku a ti tento termin pouzivaji v trochu jinym smyslu - rozdilova zaloha je doplnek k nejake predchozi plne zaloze, obnovit pak musis vzdy tu plnou a k ni muzes a nemusis obnovit tu rozdilovou, tj. muzes obnovit dva ruzne stavy. FreeFileSync dela postupny miror, tj. po udelani "rozdilove zalohy" uz nikdy neziskas tu predchozi zalohu. Vzdy se muzes vratit pouze k poslednimu zalohovanemu stavu, nelze se vracet do ruznych bodu v minulosti.
http://freefilesync.sourceforge.net/
Jinak bych byl opatrny pri pouzivani pojmu "rozdilova zaloha", pohybuje se tady dost IT odborniku a ti tento termin pouzivaji v trochu jinym smyslu - rozdilova zaloha je doplnek k nejake predchozi plne zaloze, obnovit pak musis vzdy tu plnou a k ni muzes a nemusis obnovit tu rozdilovou, tj. muzes obnovit dva ruzne stavy. FreeFileSync dela postupny miror, tj. po udelani "rozdilove zalohy" uz nikdy neziskas tu predchozi zalohu. Vzdy se muzes vratit pouze k poslednimu zalohovanemu stavu, nelze se vracet do ruznych bodu v minulosti.
IVO : a mal si synctoy spravne nastaveny ? on vie aj syncovat (cize oboma smermi) , alebo vie len jednym smerom .. cize original vzdy ostava .. vtedy neni dovod , aby si o original prisiel ..
to mas na PC ? nie na macku ?
to mas na PC ? nie na macku ?
Mám ho nastavený pořád stejně jako vždycky, nic jsem v nastavení neměnil. On to jakoby zesyncoval opačně - tj. vymazal všechno nové a změněné v originále ... mám to na PC.
Vypadá že Filesync konečně udělali 64 bit verzi ?
Vypadá že Filesync konečně udělali 64 bit verzi ?
Ivo : no ved to skontroluj .. SyncToy ma 3 rozne mody . .jeden z nich je oboma smermi .. a jeden je len jednym .. ked to spravne nastavis , nemal by si nikdy prist o data .. i ked teda je to microsoft .. a tam si clovek nemoze byt nicim isty 

Pro mne důležité soubory zálohuji ručně a PC udržuji v neustále čerstvém stavu pomocí sw Acronics TrueImage (pro OSX bude existovat něco podobného).
OSX ma time machine , nepotrebuje nic ine ..
Mám i MAC, takže si dovolím napsat, že v OSX vše vypadá jako easy, ale ve skutečnosti je ta kontrola nad svými daty mnohem menší než u PC.
Berte to tak, že jsem chtěl jen poradit a ne nikoho přesvědčovat, co je lepší.
Berte to tak, že jsem chtěl jen poradit a ne nikoho přesvědčovat, co je lepší.

kazdy ma pravo na vlastny nazor ..
Zkontroloval jsem ten Sync Toy, všechno bylo nastavené správně (jako celou dobu předtím) - tj. základ výchozí složka a updatovat tu druhou ... Ono to udělalo to, že tu výchozí přizpůsobilo tomu backupu - tj. přivedlo jí to do stavu jako před několika dny - a nic jiného to udělat nemohlo - stav, kdy soubory (vč. Samplitude souborů) jsou ve stavu jako před několika dny a soubory po tomto datu v koši ...
V každém případě je fajn, že se to zachránilo (představa že jsem tu měl někoho, kdo celý den naplno nahrával - po měsíci domlouvání termínu - a všechno zmizelo, byla dost strašná) a fajn je též že FileSync je už pro 64 bit Windows (když jsem to loni instaloval, tak 64bit verze nebyla) - tam jsou ty procesy opravdu jednoznačné a jednoduché ...
Time Machine u Maca je OK, ale někdy najít kde něco v té záloze je, je nemožné .... např. Skype chat history v Library - application support. V originále tam je , v zálohách na Time Machine ne ... docela jsem to potřeboval - a to je pak trochu naprd ... (ptal jsem se na to i na Apple support foru, kde je tedy složka Skype - žádná odpověd)
V každém případě je fajn, že se to zachránilo (představa že jsem tu měl někoho, kdo celý den naplno nahrával - po měsíci domlouvání termínu - a všechno zmizelo, byla dost strašná) a fajn je též že FileSync je už pro 64 bit Windows (když jsem to loni instaloval, tak 64bit verze nebyla) - tam jsou ty procesy opravdu jednoznačné a jednoduché ...
Time Machine u Maca je OK, ale někdy najít kde něco v té záloze je, je nemožné .... např. Skype chat history v Library - application support. V originále tam je , v zálohách na Time Machine ne ... docela jsem to potřeboval - a to je pak trochu naprd ... (ptal jsem se na to i na Apple support foru, kde je tedy složka Skype - žádná odpověd)
Neumí to samé i Total Commander?