Propojení 2 počítačů W7 - Macbook se odmítá spojit

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Ivo
Moderátor

Propojení 2 počítačů W7 - Macbook se odmítá spojit

Příspěvek od Ivo »

Mám propojené po síti studiový PC a notebook PC. Klasický eternet a router a přenosová rychlost je 11MB/s max. (což třeba při přenosu 10-20GB sessions trvá dost dlouho). Dalo by se to propojit nějak rychleji ? Aniž by bylo třeba pořizovat nové gigabite routery , kabely atd ? Třeba propojit ty počítače kabelem rovnou apod. ?
Naposledy upravil(a) Ivo dne 11 kvě 2012 17:38, celkem upraveno 1 x.

Pytkin
Moderátor

Re: Nejrychlejší propojení 2 počítačů W7

Příspěvek od Pytkin »

jo mozes dat krizeny kabel a prepojit ich rovno .. a mal by si ist tak 50MB/s .. ale budes musiet stale prehadzovat kable .. ja by som radsej investoval do gigabitoveho switchu tych 30 EUR ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Já to mám tak že mám zdroj internetu - pak switch kde se to dělí na router a VOIP telefon. V tom switchi mám ještě volné sloty. Dalo by se zapojit ten studiový počítač přímo do toho switche - a viděl bych ho potom z notebooku připojeného k tomu routeru (který jde ze switche) nebo by oba musely být propojené s routerem a tím pádem bych potřeboval nový gigabite router a switch ?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

mas router internetu .. za neho daj gigabitovy switch .. a do neho napchaj vsetko .. a vsetci sa uvidia ..

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

pitkin = biblia. vopchaj tam vsetko! :D

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Díky za super radu, koupil jsem si za 30 EUR gigabit switch, dal nejdřív router, pak switch, všechno do něj vopchal, nejenže internet pořád funguje, ale přenos je ted místo 11GB/s 90-110 GB/s , což je docela rozdíl.

Jediný přetrvávající problém mám, že PC notebook se propojí s PC studio, ale MBP odmítá. Ve finderu vidím PC-studio, kliknu, otevřou se všechny disky na něm. Je tam connect as - at dám jako guest nebo registered user (heslo nemám) - při pokusu o otevření kteréhokoliv disku na studio PC je jenom chybové hlášení: original item (C atd.) cannot be found ... Jak to prolomit ? V čem může být problém ?

Prostě mám na stejném routeru/switch připojené vedle sebe notebook PC a MBP. PC notebook je v pohodě připojený ke studiovému počítači. MBP ho vidí (shared) - vidí i notebook, ale k oběma - connection failed :(

hombrefeo

Re: Propojení 2 počítačů W7 - Macbook se odmítá spojit

Příspěvek od hombrefeo »

mas na vsech pocitacich shodny nazev site?

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Nevidím nějaký název sítě ... ve W7 jsem si musel vytvořit nejdřív Domácí skupinu ... ale to je vše .. počítače vidím pod svými názvy: Studio-PC apod. (i na Macu)

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

musis se nachazet ve stejne prac. skupine. nastavis to v preferences/ethernet/advanced/wins/workgroup

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Napsal jsem místo workgroups Domácí skupina a nic ...

Obrázek

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Workgroup vobec nemusi byt rovnaka.. To jen aby sa ti zobrazili v tej istej workgroupe.. Spojit sa vedia aj bez toho..

Ivo : asi je problem v nastaveni zdielania.. Tie PC maju asi obe win7 ne ? Ten ma defaultne tusim 128 bitove sifrovanie ci cosi take.. V nastaveni szdielania sa to da prepnut na 56bit ci kolko, aby to blo kompatibilne so starsimy systemami.. A mozno aj s mackom.. Vyskusaj to.. Pripadne v tom istom nastaveňi sa zapina pouzitie hesla pri zdielani.. To tiez vypni.. V praci som toto vsetko povypinal a v pohode sa pripajam z mackov na win7..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Ale kde se tohle všechno nastavuje ?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Das sharing center.. A potom v lavo hore su nejake menus .. A jedno je nejake sharing properties alebo daco take .. Nemam tu doma win7.. Sku pohladat... Ak nenajdes, daj vediet .. Pripojim sa do prace a pozriem ti to presne ...

redswift

Příspěvek od redswift »

myslím že uživatel ve Windows 7 musí mít nastavené heslo, jinak se nepřipojíš. starší Windows nebyly takhle restriktivní.

Odpovědět