Prosím odborníka - nacenění PC sestavy (2010)

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
delay

Prosím odborníka - nacenění PC sestavy (2010)

Příspěvek od delay »

Ahoj, dostal jsem nabídku od známeho na tuhle sestavu a potřeboval bych znát její reálnou hodnotu, abych věděl, kolik bych mu měl nabídnout. Mohl by se toho někdo citlivě ujmout???

Dle komponent jde o sestavu z roku 2010.

CPU: INTEL i7 860 2,8 GHz + box chladič
MB: Gigabyte GA-P55A-UD5
RAM: 2 x 2 GB DDR3 7-7-7
HDD: 2 x WD Blue 500 GB, WD Black 640 GB, Maxtor 160 GB
ZDROJ: Chieftec 500 W
GPU: Apple ATI RADEON HD 5870

Skříň: Cooler Master Praetorian 730 (černý leštěný hliník)

Obrázek

Počítač kupuju primárně kvůli WIN, takže MAC je pro mě spíše bonus, a pokud by MAC OS SW či ta GPU měly hodnotu sestavy výrazně navýšit, tak bych to rád věděl. Nemohu si dovolit utrácet zbytečně. Pokud naceníte položkově tak se zlobit nebudu. Díky za pomoc.

Pytkin
Moderátor

Re: Prosím odborníka - nacenění PC sestavy (2010)

Příspěvek od Pytkin »

no tazko sa taketo nieco hodnoti , lebo je to uz stare .. CPU sa nepredava a je 3 generacie do zadu .. doska neviem .. ram OK .. HDD uplne smeti .. GPU dajme tomu .. fakt neviem odhadnut cenu .. hruby odhad 300 eur ? mozno aj menej ..

matucha

Příspěvek od matucha »

Na jedny strane to je urcite stale kompetentni stroj na kterym muzes udelat spoustu veci. Na druhou stranu to pri prodeji dneska nema prakticky zadnou hodnotu. Popravde bych takovou vec vzal leda ultra levne, protoze nevis co se ti z tech veci zitra po****, to je nevyhoda starejch veci, muzou drzet mnoho let, ale se stejnou pradepodobnosti ti zitra odejde deska. Vetsinou neni problem komponentu nahradit, jen to stoji nekolik dni "downtime" a reseni a hledani problemu... dokazes si to predstavit ;). A prace stoji, nespokojeny zakaznici volaji kdy uz budet to a to...

delay

Příspěvek od delay »

Kluci díky, je jasný, že ceny už se dohledat nedaj, našel jsem jen skříň za 138 USD a u grafiky ceny 10 tis., CPU 9 tis. ale v roce 2009 - všichni víme, jak to jde dolů po půl roce od uvedení...
Co se týče "opotřebovanosti", byla to dle slov majitele spíše taková studiová záloha, ale i tak si mylsím, že bych dostal určitou záruku třeba na tu desku... HDD neřeším. Já mám nyní už dědečka C2D E6600 + ASUS P5B Deluxe, pořád to drží a šlape už 10 let, ale v DAW jsem s výkonem na 4- :)

Když se koukám na ceny komponent dnes, tak mi to možná přijde jako smysluplnější investice:
CPU i5 Ivy Bridge ... 4.500 až 5.500 Kč
MB Socket 1155 ... 2 až 2.500 Kč
RAM 8 GB ... 2.000 Kč

Zbytek komponent teoreticky řešit nemusím, použiju ze stávajícího PC.

Přesto, pokud by si ještě někdo troufnul určit smyluplnou částku za výše uvedenou sestavu, tak budu rád...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no to ze tam je grafika z applu a ide tam osx , povazujem za jemnu vyhodu .. hry ani video editacne softy ta nezaujimaju , cize nepotrebujes vykonnejsiu grafiku .. vykon toho cpu bude samozrejme omnoho vacsi ako tvoj C2D ..Cize zmysluplny upgrade by to pre teba bol .. fakt by ta cena ale mala byt mensia , ako cena tych novych komponentov , co si napisal , ktore budu aj vykonnejsie , aj so zarukou .. este mozno jemna vyhoda je , ze dostanes cely komputer a tvoj stary mozes dakomu darovat , trebars v rodine alebo dat ho detom do skoly ..

delay

Příspěvek od delay »

Tak prozatím jsme se domluvili na ceně 6500 Kč, díky všem (teda Pytkinoj a Matuchoj :)), ještě to zvažuju...

Odpovědět