RAMDisk - Swap přímo na fyzickou paměť - (8GB na 32-bit)?
2 delay: start irfanview, nacitani videa (posun v divx - tam byla rychlost nejznatelnejsi, z HD hruza, z RAM disku to jelo jak po masle), rename asi 20tis souboru (vytvorenych jako 5kb bloky). Dal jsem nesel - srovnatelna vec sla na disku pokazde znatelne pomaleji.
16GB sem nemyslel vazne - skoda, ze jsem o tomhle nevedel driv, uz sem si koupil 4GB do novyho stroje, takhle bych sel do 8GB a utilizoval pres ramdisk.
16GB sem nemyslel vazne - skoda, ze jsem o tomhle nevedel driv, uz sem si koupil 4GB do novyho stroje, takhle bych sel do 8GB a utilizoval pres ramdisk.
Mě hlavně není jasný, při těch aplikacích co jsi zkoušel, proč se to neadresuje do fyzické ram, a proc na swap... Nebo tomu mám rozumět tak, že jsi to video a fotky normálně uložil ve WIN na RAMdisk a načítal odtamtud? To by pak bylo logické, ale vcelku na nic při běžném provozu...
Sakra, co mi uniká?
Sakra, co mi uniká?
no je nevim ja se ptam... vubec tomu nerozumim...Pytkin píše:no ale swap musis system pouzit aby si to citil .. co to pomoze trebars cubasu ? jedine ze zacne swapovat , ked chces pousit 5G samplov naraz .. pri beznej praci sa swap nema preco pouzit ..
jsem myslel jako kdyz by DAW zaplnilo 2gb ram (coz je maximum), tak pak diky tomu SWAP by jsi moh pracovat dal az do tech 4GB...
jo muselo by sa to skusit .. ale 2G ram DAW zaplni skutocne az ked pouzijes velke sample .. Ok .. Trebars to Galaxy 5.1 piano , ked som dal natahovat plnu verziu , mi na 2G asi pri 30% napisalo , ze mam plnu pamat a playback bude slow .. ok .. pri 8G piane to je v poriadku .. tam by to mozno mohlo fungovat .. ale pri beznej praci 2G len tak lahko nezaplanis ..
Vcera som tu riesil komputer Henruchovi Leskovi .. Upgradovali sme mu RAM (1G->4G) .. potom sme skusili natiahnut dake projekty co mu robili problemy .. dost velke orchestralne aranzmany a zobralo to 1.2 GB v pamati ..
Vcera som tu riesil komputer Henruchovi Leskovi .. Upgradovali sme mu RAM (1G->4G) .. potom sme skusili natiahnut dake projekty co mu robili problemy .. dost velke orchestralne aranzmany a zobralo to 1.2 GB v pamati ..
no ja mam projekt, keterj mi zabral plnou pamet 2gb a dal to sice jde pac mam PAE 3GB , ale kdyz je otevreno vice pluginu tak se nezobrazujou , pac mam dve grafiky a asi uz grafika nema prostor nejspis...
jinak mylsim neni problem se dstat na 2 GB ... ja pouzivam hodne syntak gladiator a ten zere 170mb ram... takze par instanci + dalsi nastroje + efekty a jsem tam jak nic...
kdyz by to nekdo zkusil stim SWAP bylo by to super
jinak mylsim neni problem se dstat na 2 GB ... ja pouzivam hodne syntak gladiator a ten zere 170mb ram... takze par instanci + dalsi nastroje + efekty a jsem tam jak nic...
kdyz by to nekdo zkusil stim SWAP bylo by to super
hmm .. otezne je ale ci to do swapu pojde .. ked aplikacia moze mat len 2G , preco by vacsie naroky mal dat do swapu ? swap je o tom , ze system odlozi to co nepotrebuje v danom momente z pamate do swapu .. tie 2G ale Cubase potrebuje ..
no .. asi by to bolo treba otestovat .. zmysel to ma pri 8G ram .. pri 4 by som to neriesil ..
no .. asi by to bolo treba otestovat .. zmysel to ma pri 8G ram .. pri 4 by som to neriesil ..
Jako cache to ma ale smysl, teda alespon podle me.
BTW, kdyz uz jsme tady to tema nakousli - koukal jsem, ze nekdere USB flash disky se prodavaji s nejakou upravou, kdy kdyz se vrazi do PC, tak je OS zacne vyuzivat jako rosirenou pamet, vite nekdo o tom? Umi to i XP? Pri cene USB flash disku by to za to stalo, ne?