RME HDSP 9652, Lynx AES-16

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
kexik

Příspěvek od kexik »

nasobickou kmitoctu. presnejsie, jedna diskretna nasobicka je na wc vstupe, z wc signalu sa totiz musi odvodit bitclock, prevodnikovy chip spravidla treba krmit aj wordclockom aj bitclockom. dalsia nasobicka je vnutri samotneho prevodnika, dnesne sigma delta prevodniky pouzivaju mohutne prevzorkovanie, takze jeden prevodovy cyklus je hodne kratky.
asi narazas na to, ze nasobicka je takisto PLL obvod a teda zavadza jitter, ale tento jitter je radovo mensi, ako ten co vznika syncovanim na neznamy hodinovy signal.
pre laikov k tej PLL nasobicke: napatovo kontrolovany oscilator (VCO) generuje pozadovanu frekvenciu a jeho vystup sa pomocou fazoveho komparatoru porovnava s fazou referencnych hodin. fazova odchylka sa v nom meni na rozdielove napatie, ktorym sa koriguje riadiace napatie VCO. cielom obvodu je teda dosahovat nulovy fazovy posun medzi referencnym a generovanym hodinovym signalom a ten je minimalny (nulovy) vtedy, ked je generovany signal nasobkom alebo podielom referencneho

nunu

Příspěvek od nunu »

Prave proto je vyhodnejsi pokud se umi zarizeni zachytit na superclock,protoze odpada martyrium co popisoval kexik,ale pouzije se jeden kmitocet ktery si uz dane zarizeni vydeli zcela bez problemu samo.Rozdil ve zvuku pri tomo reseni co popisuju byl pro mne zdrcujici,nebyly to jemne nuance,ale dost drasticka zmena.

kexik

Příspěvek od kexik »

ono to neni martyrium... par tranzistorov je to
a navyse su sucastou pouzitych chipov, nic sa tam nepridava
ta prva nasobicka je v spdif transceiver chipe, resp adat chipe a ta druha rovno v prevodniku
ta v prevodniku ostane v provoze tak ako tak, sigma delta prevodnik totiz meni pocet prevzorkovani v zavislosti na bitovej hlbke

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kexik : jasne .. vedel som , ze to budes vediet vysvetlit ..

nunu : problem je , ze je dost malo zariadeni , co ma superclock ..

kexik

Příspěvek od kexik »

ee... skaredy preklep... sigma delta prevodnik meni pocet prevzorkovani v zavislosti od samplovacej frekvencie, kua... bitova hlbka s tym nema co robit
teda, aby bolo jasno, on to nerobi ten obvod principialne, ale preto, ze moze
ak je totiz skonstruovany na 96kHz, tak na 48kHz stiha 2x viac cyklov co mu dodava presnost.

matucha

Příspěvek od matucha »

nunu píše:No ja slysim dokonale zretelne jak treba optika zprasi vlivem vetsiho jitteru zvuk z DAC.Vyhodu toho lynxe spatruju v moznosti locknout se na 256 x word, coz mi osobne pri pouziti dostatecne stabilnich hodin jen pomuze.

Bitově verim ze budou davat shodne data.Myslim si ze nejlepsiho vysledku dosahnu pouzitim jednech centralnich hodin z kterych poleze 256 x word a ten bude spolecny jak pro zvukarnu ktera na nej bude synchronizovat data tak pro vlastni DAC pripadne AD.
Tak dneska jsem exportoval nejaky hlasy a pak je poslouchal pres foobar a spdif interni zvukovky do miniDACu a krome toho, ze ty drivery v direct soundu automaticky snizujou hlasitost (nevim proc), tak ti musim dat zpetne za pravdu je tam rozdil. To pres tu interni zvukovku (SoundMAX HD audio pro ty koho to zajima) me hned zarazilo, ze to ztratilo podstatne spodek a nehlede na to, ze sykavky misto normalniho prijemnyho hladkyho zvuku, se kterym jsem se nejakou tu hodku patlal byly najednou roztrepeny a hnusny. Prepnu na asio/RME 9652 a je tam nazpet ten zvuk, kterej jsem predtim udelal.

Tak evidentne budu muset trochu prehodnotit par veci... ;-)

kexik

Příspěvek od kexik »

matucha píše:
nunu píše:No ja slysim dokonale zretelne jak treba optika zprasi vlivem vetsiho jitteru zvuk z DAC.Vyhodu toho lynxe spatruju v moznosti locknout se na 256 x word, coz mi osobne pri pouziti dostatecne stabilnich hodin jen pomuze.

Bitově verim ze budou davat shodne data.Myslim si ze nejlepsiho vysledku dosahnu pouzitim jednech centralnich hodin z kterych poleze 256 x word a ten bude spolecny jak pro zvukarnu ktera na nej bude synchronizovat data tak pro vlastni DAC pripadne AD.
Tak dneska jsem exportoval nejaky hlasy a pak je poslouchal pres foobar a spdif interni zvukovky do miniDACu a krome toho, ze ty drivery v direct soundu automaticky snizujou hlasitost (nevim proc), tak ti musim dat zpetne za pravdu je tam rozdil. To pres tu interni zvukovku (SoundMAX HD audio pro ty koho to zajima) me hned zarazilo, ze to ztratilo podstatne spodek a nehlede na to, ze sykavky misto normalniho prijemnyho hladkyho zvuku, se kterym jsem se nejakou tu hodku patlal byly najednou roztrepeny a hnusny. Prepnu na asio/RME 9652 a je tam nazpet ten zvuk, kterej jsem predtim udelal.

Tak evidentne budu muset trochu prehodnotit par veci... ;-)
len ja sa bojim ze to neni jitterom sposobenym optikou, ale otrasnymi hodinami, na ktore clockuje ta integrovana zvukovka. ze hra tichsie sa da tiez vysvetlit tym ako je naprogramovany jej mixer...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

matucha : no tak pocuvat cez SoundMax :) to ta ako napadlo ? :) jasne clovek si povie , ved to ide von digitalne .. Ale tie drivery s tym spravia divi , podla mna .. Dalej hodiny samozrejme su inde ..

kexik

Příspěvek od kexik »

ja som inak podobne predrotoval napodobne soundmax a audiofilku pci, a uz tam je brutalny rozdiel... to audiofilka tiez nema brutalfantasticke hodiny (minidac bude celkom inde)

matucha

Příspěvek od matucha »

Ako ma to napadlo? no pretoze pocuvat pres rme ve foobare dvetisic ma sve mouchy, ako napr. ked chcem prehrat mono subor, tak mi to chce hrat do surroundoveho mono kanalu, ktory samozrejme nemam vobec zapojeny a nemozem ho donutit hrat do L+R. Pres DX ovladac to bohuzial nic nehra. A tak som to poriesil pouzitim vestavene zvukovky. Audiophile ma taky snizenu hlasitost cez DX, ale kvalita mi pripadala taka ista. Bohuzial sa mi teraz pre nu nezvysuje PCI slot.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

matucha : neni to daka vec nastavenia ? tiez pouzivame foobar na prehravanie .. s 9652 .. a funguje to znamenite ..

matucha

Příspěvek od matucha »

nicmene vy asi mate HDSP 9652, zato ja mam starsi nonDSP hammerfall ;-)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

matucha : jo mame DSP verzie .. to je fakt .. ze by v tom bol rozdiel ? je to mozne ..

Ale funguje to fakt 100% .. robis v nuende .. exportnes mixdown .. nuendo stale bezi .. nakliknes vyexportovany wav a prehrava ho foobar cez niektore 2 vystupy , ktore nepouziva nuendo .. A hra to presne 1:1 ako to hralo z nuenda ..

aum generator

Příspěvek od aum generator »

matucha píše:Ako ma to napadlo? no pretoze pocuvat pres rme ve foobare dvetisic ma sve mouchy, ako napr. ked chcem prehrat mono subor, tak mi to chce hrat do surroundoveho mono kanalu, ktory samozrejme nemam vobec zapojeny a nemozem ho donutit hrat do L+R. Pres DX ovladac to bohuzial nic nehra. A tak som to poriesil pouzitim vestavene zvukovky. Audiophile ma taky snizenu hlasitost cez DX, ale kvalita mi pripadala taka ista. Bohuzial sa mi teraz pre nu nezvysuje PCI slot.
matucha, ty uz pises po slovensky??? :)))))
jihad on riaa & soza.

Odpovědět