Sesypané windows - nejde mi spustit opravná konzola :-(

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Ivo
Moderátor

Sesypané windows - nejde mi spustit opravná konzola :-(

Příspěvek od Ivo »

Z ničeho nic se mi objevilo při restartu hlášení "windows nelze spustit nelze najít soubor root/32.hal nebo tak nějak - opravte nebo dosinstalujte".

Spustil jsem Windows CD - zvolil "R" oprava/zotavení systému

Kterou instalaci chcete spustit ? "1"

heslo administratora (nemám žádné) - Enter

pak se objeví WINDOWS (pravá šipka) a blikající kurzor - nevím co napsat, když napíšu "1" - neplatný příkaz podívejte se do helpu pro seznam příkazů. A to už jepro mě španělská vesnice. Nevěděl by někdo jak pokračovat ? Už jedu počtvrté dokola

:cry:

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

to co spustas , je recovery consola .. este je druha moznost reinstalacie XP .. vsetko ostatne len windows sa znova nainstaluje .. to je tam dalej .. nedavaj na zaciatku R ale akoby si normalne instaloval .. on sa ta spyta ze nasiel win a ci ho chces repairovat ..

dedalebeda

Příspěvek od dedalebeda »

presne a nebo se ti ani nespustil nouzovej rezim? ten se da taky pri startu spustit nejakou klavesou ale nevim jakou..... presne todle se me stava kdyz vyhazuju antivirem naky viry a vono to vyhodi misto viru nakou soucast win v knihovne.. vopruz

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

ALe já bych nechtěl aby se mi smazaly aplikace pokud možno - ale pokud zvolím instalaci nesmaže se vše na disku ?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ivo : nepamatam si presne ten postup .. ale ide to reinstalovat .. istota je spravit image disku napred .. keby nieco nezafungovalo ..
nazaciatku nedaj recovery .. lebo to je len konzola .. az v druhom kroku by tam mala byt moznost recoverovat .

Ak mu chyba HAL , tak ani safe mode nepojde .. do toho menu sa dostanes F8

dedalebeda

tam mas prave na vyber zachovat soubory a doinstalovat cybejici casti nebo preinstalovat system ze ztratou dat... ale je to prave nekde dal ale tu instalaci muzes zrusit vzdycky...

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Uff, je to noční můra, ale nezbývá než zkusit ... díky

Takže opraví to jenom windows, ale tím že kompletně přepíše a smaže složku windows... tak se obávám, že žádný z programů asi nebude fugovat když zmizí všechny registry atd. ?
Naposledy upravil(a) Ivo dne 09 bře 2007 00:37, celkem upraveno 1 x.

dedalebeda

drzim palce, ale nedavno sem todle presne delal a vsechno dopadlo dobre..... bohuzel ted sem na linuxu tak to nemuzu zkusit...

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

No to je divné - spustila se ta opravná instalace: hlásilo to že chce kontrolovat disky a chce restartovat, restartoval jsem a najednou se v pohodě spustily původní Windows se vším všudy ... Akorát nevím jestli z CD nebo ne ... Je to dobré, ale nepochopitelné ...

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Tak to jsem blázen - přehodil jsem ted v biosu bootování na disk a vše zase normálně funguje jako předtím a přitom se nic skoro nepřeinstalovalo. Co to mohlo být ten chybějí soubor root/hal ???

dedalebeda

to je to co se u win nikdy nikdo nedozvx. he he kazdopadne ty knihovna si dela co chce

bassline

Příspěvek od bassline »

Ono mohlo sa stat ze pocas toho ked zacal instalovat z CD si ten chybajuci subor skopiroval...alebo bola nejaka chyba na disku v mieste kde bol ten inkriminovany subor, checkdisk to ale opravil...bezal ti checkdisk?

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

bassline píše:Ono mohlo sa stat ze pocas toho ked zacal instalovat z CD si ten chybajuci subor skopiroval...alebo bola nejaka chyba na disku v mieste kde bol ten inkriminovany subor, checkdisk to ale opravil...bezal ti checkdisk?
Checkdisk neběžel, možná se ten chybějící soubor doinstaloval, ale že by Windows instalátor byl tak vysoce inteligentní že i když ohlásil plnou instalaci (kompletní přepsání Windows a všech složek), najednou si to rozmyslel a hned to začalo fungovat jako dřív ?

safa
Profesionál

Příspěvek od safa »

Byt je to stastny konec (vidis, rikal jsem ti ze jsem slysel o lidech u kterych to skoncilo stastne) tak ted stejne doporucuju ZAZALOHOVAT.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

safa píše:Byt je to stastny konec (vidis, rikal jsem ti ze jsem slysel o lidech u kterych to skoncilo stastne) tak ted stejne doporucuju ZAZALOHOVAT.
Já mám všechno zálohované, v tom problém nebyl. Tohle byl jen systémový disk s aplikacemi. Jen jsem se děsil toho že by bylo třeba všechno znovu instalovat. Jak se dá nejjednodušeji udělat image disku, aby to při případném crashi pak šlo jen zrcadlově okopírovat a měl jsem vše jako předtím ?

Odpovědět