Síťový disk a DAW práce
Síťový disk a DAW práce
Ciao lidičky,
vím že je tu pár computerových odborníků a chtěl bych se pozeptat, jestli je únosné provozovat noťas pro zvuk a ext. disk připojit jako sítový disk..... např. Lacie má pár disků využívající NAS.
Dík Marťas
vím že je tu pár computerových odborníků a chtěl bych se pozeptat, jestli je únosné provozovat noťas pro zvuk a ext. disk připojit jako sítový disk..... např. Lacie má pár disků využívající NAS.
Dík Marťas
Re: Síťový disk a DAW práce
lokalne (usb alebo fw) je disk rychlejsi ako po LAN .. ale pouzitelne to je ..
skor nie ako ano. rychlost by aj stacila ale su tam dlhe pristupove doby
skorej by som isiel do externeho disku - usb, firewire -
ale ked to bude na obcasne nahravanie jednej stopy, preco nie ...
ale ked to bude na obcasne nahravanie jednej stopy, preco nie ...
Tak samo, že FW nebo USB by bylo lepší...... ale sonduju nákup MacBooka a jak to počítám, nevýcházej mi porty 2xUSB, 1xFW........tak mě napadla ještě tahle možnost..... na Applu mi řekli, že by to mělo být v poho, ale chtěl jsem zkusit, jestli s tím má někdo praktickou zkušenost. 
Marťas
Marťas
vsak rob na hdd vnutri a na NAS disk si presuvaj uz nahrate projekty (cize robis s tym diskom offline). problem solved.
macceba : na USB mozes pouzit HUB predsa ..
........ jasně, ale když bude na jednom hubu .... klavesnice, myš, ilok i HDD.......... bude to ještě fungovat ???? 
macceba : mas dva usb porty .. do jedneho das disk .. do druheho HUB , kde napisach , klavesnicu , mys , ilok .. pripadne dalsie drobnosti ..
klavesnica, mys, ilok budu na hube behat jak zubna kefka. to ma malicke datove toky, ilok prakticky nulovy. sam pouzivam na svojom laptope vsetky periferie cez jeden 1.1 usb port a no problem, vratane wifi klinca. jedine co by som sa bal dat na hub je zvukovka alebo tv karta