Sluchatkovy zesilovac a EMU 1212m

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
jone04

Sluchatkovy zesilovac a EMU 1212m

Příspěvek od jone04 »

Zdravim vsechny, toto je muj prvni prispevek zde.
Mam takovy problem, rozhodl jsem se zainvestovat do zvukove aparatury, vzhledem k tomu ze bydlim v panelaku a sousedy by me hluceni z repro asi neschvalovali, tak jsem se rozhodl zakoupit slusna sluchatka se slusnou zvukovkou. Amatersky jsem si myslel ze kdyz zakoupim zvukovou kartu emu 1212, dokoupim redukci na 2x6,3 mono jack --> 6,3 stareo jack a zapojim do nich sluchatka hd595 tak bude vse ok. Hmm a ono neni, rozdil dosti patrny hlavne v nevyvazenem basovem podani . Proto jsem se zacal schanet po nejakej sluchatkovem zesilovaci, bohuzel tato investice je uz pres muj rozpocet. Proto hledam nejlepsi reseni.
1) Sezenu nejaky "kvalitni" zesilovac s dobrym pomerem cena/vykon okolo 2,5 tisic (velice malo:( ja vim, bohuzel vic si nemohu dovolit). Pripadne si nejaky vlastnorucne sestrojit, bohuzel nemam kde.:(
2)Prodam emu 1212 a misto ni koupim nejakou zvukovou kartu do 5,5 tisic jiz se zabudovanym sluchatkovym zesilovace . Napada me emu 0404 usb nebo phase 26 usb. O emu 0404 jsem uz cetl docela dost , ale co terratec phase 26 usb. CEnove jsou na tom stejne.

Muj rozpocet je okolo tech 5,5 tis. Emu me stala 3300 ...

Muj primarni cil je skladani hudby na PC, mikrofon nepouzivam , nic nenahravam.

Prosim o vase rady. Vitan je jakykoliv prispevek k tematu, budu velice vdecny.
Dekuji
Naposledy upravil(a) jone04 dne 28 kvě 2007 15:55, celkem upraveno 9 x.

delay

Příspěvek od delay »

Si kup nějakej mini mix ze série TAPCO MIX (od 1.300Kč myslím), kde je výstup na sluchátka atd... Se to tady řešilo X-krát, musíš malinko pohledat... Samostatnej sluchátkovej zesik je taky možnost, ale ten mixík se ti asi vyplatí víc... Dle závislosti na typu tam máš ovladač hlasitosti monitorů, sluchátek a nějakej ten základní routing signálu + preamp atd...

http://www.audiotek.cz/CZ/product.asp?I ... category=1
nebo
nebo

atd.

jone04

Příspěvek od jone04 »

Koukam na ty mixacky. A nevypadaji spatne,neco takoveho mi doma jeste chybi;). I kdyz nahravat nic nepotrebuju, par vstupu navic nikdy neuskodi , co kdyz jedno nahodou ...;) . Jen me zarazi ta cena, vim ze ten sluchatkovy zesilovac nebude nic extra. Ale zase nechci aby to nakonec hralo hur nez z moji integrovane zvukovky , to by ztracelo smysl.
Trosku jsem samozrejmne forum prochazel (a nejenom tady). Je ale mnohem lepsi to slyset takhle primo. Dekuji ti za odpoved. Mate jeste nekdo nejaky alternativni napad ci souhlasite ?:)

designer

Příspěvek od designer »

vypadaju moc krasne, ale chcem ta upozornit, ze zvuk bude velmi low-end. hlavne ze mas emu a hd595(!) .ja by som urcite kupil nejaky dobry predzesilovac. inac ked mas zaujem,mozem ti dat kontakt na niekoho, kto vyraba kvalitne predzosilaky aj okolo 2-3 tisic.

fova

Příspěvek od fova »

Tady si muzes vybrat sluchatkovy zesilovac ve vsech cenovych kategoriich:

http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?t=5633&start=0

jone04

Příspěvek od jone04 »

JJ toho se dost bojim, muj zajem je ciste o sluchatkovy zesilovac. Ale jak uz sem psal maximalne do toho dam 2,5 tisice. Diskuzy o vyberu sluchatkoveho zesilovace jsem procetl. Zkuste mi napriklad napsat do ceho byste sli vy? Nejlepsi by byl asi jenom jeden "kvalitni" vystup na sluchatka a ne ctyri.
Zde prave vyvstva otazka jestli se spise nevyplati emu prodat a koupit nejakou zvukovku se sluchatkovym vystupem. Silny zesilovac k hd595 prakticky neni potreba ne? Mam dokonce i pro tu emu kupce:). Je nejaka slusna zvukova karta se sluchatkovym vystupem do 5,5 ? Uz sem zminovam emu 0404 usb nebo ten terratec phase 26 usb. Nevypadji spatne, i kdyz vim ze ta emu 0404 ma horsi parametry naz emu 1212, ale na druhou stranu vysledny efekt by mohl byt lepsi nez emu 1212 plus prumerny sluchatkovy zesilovac ne? Nebo ma ta emu 0404 ten sluchatkovy vystup horsi?
Dekuji za prispevky

jone04

Příspěvek od jone04 »

S tou vyrobou predzesilovace to taky neni od veci. Mas s kvalitou techto "domacich" predzesilovacu zkusenosti?(myslim poslechove, nejake porovnani). Pripadne mi posli prosim kontakt nebo alespon schema a pouzity material, rad to prostuduji. Ja bych do toho i sel, protoze vim ze seriove vyrabene sluchatkove zesilovace jsou trosku predrazene.
Dekuji

fova

Příspěvek od fova »

Jestli chces usetrit, tak bych ti doporucil ten Presonus HP4 a Emu 1212 si nech!

HP4 ma sice 4 vystupy, ktere nevyuzijes, ale hoooodne lidi se nad jeho zvukem rozplyva. Takze za tu cenu je to podle me skvela koupe. Ja jsem do nej sice nesel, ale to bylo tim, ze jsem chtel neco, co bude zvukove jeste lepsi a penize nebyly problem.

Vzdycky je podle me lepsi dosetrit penize a koupit lepsi vybaveni (tim v tvem pripade myslim ten HP4), nez delat kompromisy a casem se toho zbavovat, protoze uz ti to nebude stacit. Ja osobne se ted snazim sve vybaveni nakupovat tak, aby mi vystacilo na dlouha leta a ne usetrit za kazdou cenu.

Zalezi samozrejme na tom, jak moc to myslis s muzikou vazne.

Dalsi moznost je koupit maly mix, pokud bys ho vyuzil i na neco jineho. Zvlast Yamahy MG serie jsou dost chvalene, protoze nesumi a maji slusne zesilovace.

Co se tyce vyroby zesilovace, tak v tom ti neporadim. Ja osobne kupuji hotove komercni veci. Zkus Tudyho nebo Nunu.

Napr. tady se bavi vyrobou predzesilovace:
http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?t=5318&start=0

dk

kup si EMU dockstation 1616m ci ako sa to vola

Příspěvek od dk »

Ale neviem cenu...

Tak ziskas k 1212 dalsie vstupy a tiez sluchatkovy vystup - velmi kvalitny! (skoda ze si nekupil rovno 1616m)

Headphone Amplifier
Type: linear power amplifier
D/A converter: CS4398
Gain Range: 85dB
Maximum Output Power: 50mW
Output Impedance: 22ohms
Frequency Response (20Hz-20kHz): +0.0/-0.07dB
Dynamic Range (A-weighted): 118.5dB
Signal-to-Noise Ratio (A-weighted): 118dB
THD+N (1kHz, max gain): 600ohm load: -96dB
Stereo Crosstalk (1kHz at -1dBFS, 600 ohm load): < -100dB

designer

Příspěvek od designer »

no nejake skusenosti mam:mal som moznost tu variantu okolo 2500/3000 porovnat s predzosilovacom v mojom boombox-e Philips za 6000, a bol to ovela cistejsi, vacsi priestor, hlbsie basy, krajsie vysky...takze ja by som do toho isiel
Ale urcite nie su zle ani tie Presonusy,alebo Behringery, ale s nimi bohuzial nemam ziadne skusenosti
ale zase ti poviem, ze highendovy hd595 + lacny mixpult = nezmysel

designer

Příspěvek od designer »

jone, poslal som ti sukromnu spravu, tam je kontakt

pHp

Příspěvek od pHp »

Pokud bys nepohrd hifistickým řešením (a dosehnal 500), tak v tak krotké ceně je docela slušný Pro-Ject:
http://www.headphones.cz/inshop/sluchat ... zumentske/

jone04

Příspěvek od jone04 »

O 1616m jsem uvazoval , ale na me uz je to moc velka investice.
1616m - cana 10000
1212m - 3400 + 3000(sluchatkovy zesilovac) = 6400
To uz je nad me moznosti :/. I kdyz by to bylo hezke reseni, ne ze ne ;).
Ten Presonus HP4 nevypada spatne, skoda jen ze nema jen jeden vystup a treba o tisicovku nizsi cenu;).
Ten clovek co dela ty zesilovace je odkud ?
Dekuji za prispevky
Naposledy upravil(a) jone04 dne 29 kvě 2007 11:58, celkem upraveno 1 x.

jone04

Příspěvek od jone04 »

Porad ale take premyslim , o koupi jine zvukovky v cenovem rozpeti 5000-6000 jiz s integrovany sluchatkovym zesilovacem. Nebyla by nakonec zvukova kvalit o neco lepsi?

kexik

Příspěvek od kexik »

jone04 píše:Porad ale take premyslim , o koupi jine zvukovky v cenovem rozpeti 5000-6000 jiz s integrovany sluchatkovym zesilovacem. Nebyla by nakonec zvukova kvalit o neco lepsi?
nie...

Odpovědět