SOUNDBLASTER EXTIGY

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
LUPO

SOUNDBLASTER EXTIGY

Příspěvek od LUPO »

mate nejaky vyhrady vuci teto karte? Znamej si ji poridil, funguje naprosto spolehlive... ma s ni nekdo OSOBNI zkusenosti? (argumenty typu "soundblaster ma spatne prevodniky, cetl sem to na webu" - neberu.) Diky.

matucha

Příspěvek od matucha »

dobre, mam delta44 a sblive (ne audigy ani extigy, takze se to k tomu vaze jen "trochu") no a nahraval jsem par veci z vynilu kdysi pres blaster a ted jsem nekomu pucil cd, na kterym to bylo nahrany a shodou okolnosti ty stejny veci nekdo jinej chtel ve stejnej cas prepalit, no a tak sem to nahral znova pres deltu! Ajajaj, rozdil moc moc velkej, zaprvy mechovej zvuk, zadruhy basy, pekny kulaty. Blaster tam hodil takovou osklivou distorzi ve vysich stredech a vubec to stalo zahovno. No a jinak sumi a to ze jako hodne a neni to zadnej jemnej sum, kterej nevnimas, ale hustej agresivni nehezkej. Tak to je ciste k prevodnikum.

Extigy ma hodne duvodu znit lip, treba ext. prevodniky, ale... nevim neverim, musis to asi ozkouset, puc si to a vyzkousej vedle lukasova M-audio DUA, tak ziskas predstavu.

LUPO

Příspěvek od LUPO »

pujcit si to muzu, pripadlo mi to hodne flexibilni, cena pouhych 5000, veskery mozny vstupy i vystupy, nesumelo to VUBEC, na monitory sem to zatim neslysel, ma to mimo jine i MIDI IN/OUT (jenom pitomej kabel k sb classic stoji asi 600,-), funguje to i jako standalone.... uvidime. Diky.

matucha

Příspěvek od matucha »

fakt si to nejdriv ozkousej, ale me pripada, ze pro tebe je nejlepsi si jako zvukovku udelat ten Roland mixak tak ze koupis kartu s digi vstupama/vystupama (myslim R-BUS) a bude to. SB je zbytecne krok zpet.

LUPO

Příspěvek od LUPO »

jasne ja na R-BUS myslim....ale chtel bych mit ty karty 2

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ja mam pocit , ze tam je dost velka latencia .. To by bolo treba odsksuat .. Mne sa to zda osobne dost drahe ..

kexik

Re: SOUNDBLASTER EXTIGY

Příspěvek od kexik »

LUPO píše:mate nejaky vyhrady vuci teto karte? Znamej si ji poridil, funguje naprosto spolehlive... ma s ni nekdo OSOBNI zkusenosti? (argumenty typu "soundblaster ma spatne prevodniky, cetl sem to na webu" - neberu.) Diky.
fajn, a ja hovorim, audigy ma spatny prevodniky :). nejde o to ci som to cital na webe alebo kde, ja VIEM ze chip ktory je nalepeny na tej karte NEMA dobre parametre. bum, schluss, bodka. ale ak to xces ako midi rozhranie, je to o inom. ako vravi Pytkin, skus si overit ake to ma latencie, inak to opat nema vyznam. letita skusenost vravi ze drivery od sb su odladene na hry a nie na profi audio aplikacie, co je dost pruser.

LUPO

Příspěvek od LUPO »

kexik: promin chci se zeptat... UMIS CIST? tak si precti tema. je tam neco o srackovite Audigy? :)

LUPO

Příspěvek od LUPO »

kexik: nicmene otestuju a napisu :) diky.

kexik

Příspěvek od kexik »

LUPO píše:kexik: promin chci se zeptat... UMIS CIST? tak si precti tema. je tam neco o srackovite Audigy? :)
shit happens :?
tak potom v tom pripade bude naprd latencia. a to definitivne. by the way yamaha ma tiez pomerne lacne usb audio (uw 500) s midi... hm? (v bratislave stoji dakych 11 000 sk s danou)

bodyia
Vybavení

Příspěvek od bodyia »

Měl jsem zkušenost s Live!, který mi přehrával SW synth (jako master zvukovku jsem měl digidesign audiomedia2, která neměla multiklienta pro win a šílenou latenci) a bylo to v pohodě. Pro přehrávání byla dostačující, ale pro recording moc ne, vyzkoušel jsme to jenom ze zajímavosti jednou... a nikdy víc:-)
U Extigy je jeden velkej minus > nemá (jako jediná z nová řady Creative zvukovek) podporu pro ASIO. Takže žádný snadný nastavování.

Jurek

Příspěvek od Jurek »

bodyia píše:U Extigy je jeden velkej minus > nemá (jako jediná z nová řady Creative zvukovek) podporu pro ASIO. Takže žádný snadný nastavování.
Hmm, problem s latenci na USB vyresil Creative jako obvykle salamounsky, jsou to lameri. Na gamesky a prehravani videa...

aladar

Příspěvek od aladar »

Zdravím,
hledal jsem nějakou externí kartu, k notebooku. Taky mě napadla Extigy ale jek zde čtu nepodporuje ASIO. Tedy dotaz který asi není první a jistě ani poslední, potřebuju kartu která:

bezpodmínečně:
-1/1 stereo analog in/out
-MIDI in/out
-ASIO, latence použitelná pro používání , nikoliv trápení se s NI Baterry2
- USB1
-nízká cena, třeba second hand (neprodává někdo něco ?)

vítá se:
- digital in/out
- více anolog out
- minimální rozměry, napájení z USB
- nevím, stačí ..., zvuk co nedělá vyloženě ostudu

jde mi o nahrávání v terénu, možnost jednoduchýho hraní s použitím kláves s JV1010 a pár VSTi v Cubase SX2
díky zkušeným za radu, nebo apoň odkažte na téma který tohle řeší ..
přeji hezký den

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Maudio ich robi viac ktora by ti vyhovovala .. staci sa pozriet .. trebars www.studio.sk

dano

Příspěvek od dano »

kurva odkedy mačky nahrávajú v teréne???

Odpovědět