Stačí 300 W zdroj pro jednoduche PC? D-sub a 19"?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
pateson

Stačí 300 W zdroj pro jednoduche PC? D-sub a 19"?

Příspěvek od pateson »

Chtel jsem to puvodne dát do Delayova dotazu o stavbe PC, kdyz tak to tam hodte

Mimochodem: Tak jsem dnes ve starem PC ulozil dva disky samsung 5400 a 7200 IDE na nevibrujici podlozky (prestala se klepat skrín) a kdyz zastavim ventilátor na procesoru a na chvíli zablokuju 12 cm ventilátor zdroj Fortron, stejne to není potichu (mozná mám premrstené predstavy, ale co se dá delat (to nahrává Macmini).

Sestava (snaha dostat co nejvíce pod 20000.-):

300 W Fortron
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30760

Intel Core 2 Duo E4300
zhruba tuto desku - dulezitý chipset a FW
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42322

1-2 GB RAM 677-800 MHz (ve dvou slotech

HDD 160-250 GB (7200) - necím obalený :-)

nejaky dobry , nejlepe neslysitelný CPU chladic

PCI EMu 1212m

prípadne pci-e grafika s DVI-D

vysoká skrín s komínovým efektem :-)

1. Utáhne to ten zdroj i v léte? Bez dalsích ventilátoru? Bydlím ve starém dome, proti paneláku velmi studený)

2. budou problémy s D-sub výstupem grafiky na 19" monitoru? Fcíl mám jeden 15" Samsung pres D-sub a obcas to zlobí (nelze dobre vyladit ostrost) na výstupu z notebooku nebo Geforce FX5200

3. je zásadní rozdíl ve výkonu i945 a i965?

Díky za trpelivost
Naposledy upravil(a) pateson dne 13 úno 2007 16:10, celkem upraveno 3 x.
Ale jináč su Moravák

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Díky za trp%u11blivost

co mas za kodovani cestiny proboha? Ja mam tvuj prispevek zcela necitelnej... :(

pateson

oprava kodovani

Příspěvek od pateson »

Cyril píše:Díky za trp%u11blivost

co mas za kodovani cestiny proboha? Ja mam tvuj prispevek zcela necitelnej... :(
Asi me zlobi IE 7, napisu-li prispevek, jest v pohode i s hacky, dam-li editovat, rozpadne se to. Kodovani mam automaticke (stredoevropske), toz snad uz dobre, radeji pisu bez nabodenicek
Ale jináč su Moravák

Cyril

Příspěvek od Cyril »

jo bez nabodenicek je to lepsi, beztak tu jsou samy cizinci a navic i cizinci co pisou z cizich zemi :)

kexik

Příspěvek od kexik »

hacky sa v slusnych diskusiach nepouzivaju :)

BS

Příspěvek od BS »

Ohledne zdroje, osobne resim jestli bude stacit 400W. 300W je podle mne dosti malo. Lepsi mit rezervu pro pripad, ze budes taktovat, aby ti to pak nepadalo, nebo abys to neodpalil.

Kimi
Moderátor

Re: Stačí 300 W zdroj pro jednoduche PC? D-sub a 19"?

Příspěvek od Kimi »

pateson píše:2. budou problémy s D-sub výstupem grafiky na 19" monitoru? Fcíl mám jeden 15" Samsung pres D-sub a obcas to zlobí (nelze dobre vyladit ostrost) na výstupu z notebooku nebo Geforce FX5200
D-sub obecne nema s 19" monitorem problem, v pohode jsem na nem mel pripojeny 24" CRT :), akorat potrebujes odstineny kabel, dobrou grafickou kartu (s dobrym RAMDAC, treba neco od matroxe) a vstupni obvody toho monitoru budou asi hrat taky vyznamnou roli.

kexik

Příspěvek od kexik »

300W je strasne malo... mam sempron 3100, via bord, a s 1 hdd, 1 beznou dvd-rom, nvidia ti4200 grafikou, wifi karfou s marvel chipom, audiophile2496 a tv kartou hvr1110 som mal problemy so znackovym 360W zdrojom. nahradenim za 450W shit sa problemy stratili + povodny zdroj veselo funguje v inom (starom) pocitaci... ono tych 300W na krabici vyzera v reali kadejako, hlaven pri spickovej zatazi

macceba

Příspěvek od macceba »

Ohledne zdroje, osobne resim jestli bude stacit 400W. 300W je podle mne dosti malo. Lepsi mit rezervu pro pripad, ze budes taktovat, aby ti to pak nepadalo, nebo abys to neodpalil.
Fortron je dobrá značka, která by měla garantovat, že skutečný výkon bude 300W a to by mělo nejspíš stačit, pokud tam nedáš nějakou hardcore grafiku. Jen tam nevidím žádnou velkou rezervu pro budoucnost (UAD, druhý HDD atd.)

Poklop

Příspěvek od Poklop »

jojo souhlas, mám ted novej Fortron 400W (občas se mi seknul PC se starym 400W zdrojem no name) a spokojenost. Je tichounkej, mám ho pod stolem v místnosti kde natahuju vokály a no problemo. Navíc má snad všechny pojistky (zkrat, přetížení atd.).
Ono totiž zdroj je welmi a welmi důležitá věc v PC, která taky může všechno odpálit :-)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ja som raz kupil fortron a vobec sa mi nepacil .. Viac sa mi pacia Enermaxy ..

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

...ktery zase dost odchazej (rada Liberty). Doporucuju Seasonic ;))

pateson

příkon PC

Příspěvek od pateson »

S tím zdrojem jsem částečně vycházel z testu procesorů v Computeru 20/06, kde jim spotřeba se žádným z 18 procesorů v zátěži (+disk, mb, ram, geforce 7600GT) nepřelezla 200 W.

Vzhledem k mám představám o využití PC (80% kancelářská práce a 20% muzika pro vlastní potěšení) bych se snad vlézt mohl.

Uvažuju kvůli tichu a spotřebě o notebookovém disku (je mi jasné, že jsou dražší)
Ale jináč su Moravák

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

pateson : skorej to zloz .. uvidis aky bude hluk .. a podla toho si kupis disk .. ja myslim ze cele to bude dost hlucne , ze ten disk sa strati .. akoze proste uplne ticho to nebude nikdy (kym to nedas mimo :) ) , takze ten disk vnutri uz sa strati .. Aspon Kaykovi co sme dali tu Nexus skrinu , tak disk je dnu a neni ho poctut .. alebo 2 disky ? uz ani neviem ..

pateson

hluk

Příspěvek od pateson »

Pytkin píše: .. ja myslim ze cele to bude dost hlucne , ze ten disk sa strati .. akoze proste uplne ticho to nebude nikdy (kym to nedas mimo :) )
To mě právě štve, že nabídka na trhu PC mě připadá jako velmi špatná (z hlediska hlučnosti)

To fakt abych si koupil Mac mini nebo notebook (občasné zapnutí ventilátoru mi nevadí) ... ach jo
Ale jináč su Moravák

Odpovědět