SW1000XG
SW1000XG
Zdravím, pořídil jsem si tuto PCI kartu. Hraje to moc pěkně (nejsem muzikant...). Ale nějak nemohu přijít na to jak přehrávaný MIDI soubor uložit (vyexportovat) do WAVu tak aby byl stereo. Vždy to mám mono (2 kanály, ale levý a pravý je stejný). Zkoušel jsem různé programy, ale nic nepomáhá. Přeci to nebudu posílat jako audio do line-in druhé zvukové karty... Poradí mi nekdo jak na to? Napadá mě jenom jediné. V XGWorks uložit zvlášť levý a pravý kanál a obojí pak spojit, ale to se mi zdá také takové drbání levou rukou za pravým uchem stejně jako to nahrávání přes line-in druhé zvukovky...
Děkuji
Děkuji
Re: SW1000XG
Na to aby jsi nastavil stereo panorama potřebuješ nějaký program. Nejspíše tzv. sekvencer. Taky se tomu říká DAW. Digital Audio Workstation
Ty programy nebývají triviální a taky levné.
Ten samostaný *.mid ti ve stereu hraje?
Ty programy nebývají triviální a taky levné.
Ten samostaný *.mid ti ve stereu hraje?
.midi ve stereu normálně hrají. V tom problém není.
Musíš to dostat do sekvenceru, zkontrolovat správné nastavení a pak vyexportovat do wavu. To není triviální.
on pusta midifajly .. tam to hra OK ..
mgrunt : musis si skotrolovat ako je to naroutovane do vystupov z ktorych to nahravas .. asi nahravas 2x ten isty kanal ..
mgrunt : musis si skotrolovat ako je to naroutovane do vystupov z ktorych to nahravas .. asi nahravas 2x ten isty kanal ..
"musis si skotrolovat ako je to naroutovane do vystupov" tam asi bude problém...
Našel jsem si na internetu manual
http://www.whitehouse2002.co.uk/swbook_e.pdf
a na straně 23 se píše:
"One of the SW1000XG’s coolest features is the internal audio loopback record option..." a odkazují se tam na nějaký Hubi's driver.
Asi si ten manual budu muset pořádně přečíst. Je to složitější než jsem čekal
.
Našel jsem si na internetu manual
http://www.whitehouse2002.co.uk/swbook_e.pdf
a na straně 23 se píše:
"One of the SW1000XG’s coolest features is the internal audio loopback record option..." a odkazují se tam na nějaký Hubi's driver.
Asi si ten manual budu muset pořádně přečíst. Je to složitější než jsem čekal

mgrunt : a kolko audio portov mas z tej karty do pocitaca ?
V navode na strane 40 sa pise :
Once you are happy with your mix and effects settings, you can then use the SW1000#2 Wave record option
(loopback) to make a stereo mix of the tracks, either to free up your effects for more tracks, or to make a final mix for
pressing to CD.
To je to co hladas ..
Once you are happy with your mix and effects settings, you can then use the SW1000#2 Wave record option
(loopback) to make a stereo mix of the tracks, either to free up your effects for more tracks, or to make a final mix for
pressing to CD.
To je to co hladas ..
Aha tak věci se mají jinak. Ono to stereo nejspíš nahrává, ale když chci ten wav přehrát tak hraje downmix (v levém a pravém kanálu je mix obou).

Nějak začínám tušit, že tahle karta funguje prostě jinak než běžná herní zvukovka a "SW1000 #(číslo 1-6) WAVE OUT" bude asi jeden stream s který si mohu umístit do jakého kanálu chci aplikovat na něj efekty atd. ale "stereo" to na ten jeden WAVE OUT hrát nebude. Tak nějak to asi bude co? Manuál strana 20...

Nějak začínám tušit, že tahle karta funguje prostě jinak než běžná herní zvukovka a "SW1000 #(číslo 1-6) WAVE OUT" bude asi jeden stream s který si mohu umístit do jakého kanálu chci aplikovat na něj efekty atd. ale "stereo" to na ten jeden WAVE OUT hrát nebude. Tak nějak to asi bude co? Manuál strana 20...
A nahravas z toho loopbacku ? ved v navode pisu , ze to je stereo vystup na nahravanie .. to co ide von , cez vystupy L a R , by malo byt aj v tom loopbacku .. to je presne na to co hladas .. nefunguje to ?
Wave OUTy su asi vystupy do karty .. Tie nemusis riesit .
Wave OUTy su asi vystupy do karty .. Tie nemusis riesit .
Samozřejmě, že funguje jinak než běžná herní zvukovka...protože to není herní zvukovka
paráda, že jí pořád ještě někdo má. Já tohle řešil v Cubase přes sběrnice, ale to je vlastně analogie k tomu, co tu už zaznělo.
P.

P.