rad bych upgradoval CPU a nevim, jestli upgrade core2duo -> quadcore s XP (SP3) lze absolvovat hladce bez novy instalace systemu. mam rozdelano dost projektu a zrovna si nemuzu dovolit takovy zdrzeni, tak rozmyslim, jestli radsi nepockat. diky!
upgrade CPU: nova instalace OS?
-
Brooklyn / juanita juarez
- Profesionál
upgrade CPU: nova instalace OS?
ahoj,
rad bych upgradoval CPU a nevim, jestli upgrade core2duo -> quadcore s XP (SP3) lze absolvovat hladce bez novy instalace systemu. mam rozdelano dost projektu a zrovna si nemuzu dovolit takovy zdrzeni, tak rozmyslim, jestli radsi nepockat. diky!
Re: upgrade CPU: nova instalace OS?
zadny vliv to mit nebude
Nehladiac na druh upgradu, by som v strede rozrobenych projektov nič neupgradoval.
-
- Profesionál
takova chvile, kdy nebude rozdelano nic, nenastane :] ale jo, sou veci, co hori, a veci, co sou dlouhodobejsi, takze odbudu deadliny a pujdu do toho.Pytkin píše:Nehladiac na druh upgradu, by som v strede rozrobenych projektov nič neupgradoval.
hombrefeo: diky!
Ja jsem udelal presne tenhle upgrade a ne ze by to vyvolalo nejaky problemy, ale nejak nejsou ty dve jadra navic vsude videt. Zatim mam taky porad neco rozdelanyho, takze se mi nechtelo preinstalovavat, ale blby je, ze u starych projektu mam k dispozici presne stejnej vykon jako pred tim. Zatizeni cpu se chova stejne jako bych tam mel jen dve jadra. Vysvetluju si to tim, ze cubase prideluje jednotlivy stopy jadrum pri vytvoreni tech stop, takze si to pak asi automaticky nepreradi. U novych projektu uz se ty jadra vyuzivaji rozumnejs, ale porad mam pocit, ze to nejak neni ono a napriklad ukazatel zatizeni v cubase mam na 50% a v task manageru vidim, ze mi jedou 4 jadra kazdy na cca 8%.
EDIT: Jeste upresnim, ze mam win xp oem home 32 bit a Cubase 4 Studio.
EDIT: Jeste upresnim, ze mam win xp oem home 32 bit a Cubase 4 Studio.
Naposledy upravil(a) Amorph dne 25 říj 2009 20:05, celkem upraveno 1 x.
-
- Profesionál
hmm :/Amorph píše:Ja jsem udelal presne tenhle upgrade a ne ze by to vyvolalo nejaky problemy, ale nejak nejsou ty dve jadra navic vsude videt. Zatim mam taky porad neco rozdelanyho, takze se mi nechtelo preinstalovavat, ale blby je, ze u starych projektu mam k dispozici presne stejnej vykon jako pred tim. Zatizeni cpu se chova stejne jako bych tam mel jen dve jadra. Vysvetluju si to tim, ze cubase prideluje jednotlivy stopy jadrum pri vytvoreni tech stop, takze si to pak asi automaticky nepreradi. U novych projektu uz se ty jadra vyuzivaji rozumnejs, ale porad mam pocit, ze to nejak neni ono a napriklad ukazatel zatizeni v cubase mam na 50% a v task manageru vidim, ze mi jedou 4 jadra kazdy na cca 8%.
jakou mas verzi sekvenceru?
bypassovat a znovu spustit pluginy jsi asi zkousel, co?
a co ulozit nastaveni, zbavit se vsech insertu a znovu je zavesit?
a zmenit poradi kanalu?
menit poradi kanalu jsem nezkousel. Zbavit se insertu a znova je navesit nepomuze, protoze je to zavisly na stope. Takze by pomohlo jedine vytvorit znova ty audiokanaly. A to uz je trochu pres ruku. Kdyz jsem pak do projektu pridal treba dalsi grupu nebo VSTi, tak se zacly vyuzivat i dalsi jadra.
jo a mam upgradnuto asi na verzi 4.5.2.
jo a mam upgradnuto asi na verzi 4.5.2.
Mimochodem s cubasi SX2,3 vetsinou 4jadra nekamaradej. Me teda SX2 bezela jenom na jednom.