Velké LCD nad 24" - pískají nebo hučí všechny?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Martin

Velké LCD nad 24" - pískají nebo hučí všechny?

Příspěvek od Martin »

Mé nepříjemné zkušenosti s velkými LCD.

Chtěl jsem koupit jeden veliký LCD panel - zvažoval jsem velikost 24 a více.

Nejdříve jsem si šel do prodejny vyzkoušet Benq FP24 , ale zjistil jsem , ze vydává nějaký nepříjemný šelest.
Tak jsem si objednal Nec 2690 za 37 tisíc. Očekával jsem špičkovou kvalitu.
Bohužel jsem se zmýlil . Nec zepředu hučel , ze zadu pískal . Projevoval se ještě hůř než levný Benq FP24
Tak jsem si zažádal o výměnu , ujišťovali mě , že monitory NEC jsem absoulutně tiché , no po týdnu přišel nový Nec 2690.
Choval se úplně stejně jako ten přecházející a možná ještě více hučel.
No prostě vopruz.

Tak jsem objednal novinku Samsung 275T za necelých 40 tisíc .
No a co by jste čekali ? Pro změnu nepříjemně pískal :(
Z toho by mě asi za chvilku hráblo !!!

Zkoušel jsem nastavit jas , kontrast , nic nemělo vliv ....

Opravdu není možné vyrobit velké LCD , aby nehučel , nesyčel , nepískal?
Mám levný LCD22 od LG a ten je abolutně tichý.
Proč to nejde u 24" a výš ?

matucha

Příspěvek od matucha »

1) 2 veci... casto v tech vecech huci repracky --- zemni smycka... nejlepsi je nejak mutnou

2) no a jinak to piskani ma casto svuj puvod v podsviceni a urcity intenzity sou lepsi nez jiny... chce to ozkouset (prestoze pak muzes skoncit s vypalenou sitnici). --- a kurna, koukam, ze to si zkousel ---

Me se ted asi nejvic libi 24" od fujitsu siemens... taky proto, ze se da uplne sklopit do vodorovny polohy.

fantozzi

Příspěvek od fantozzi »

mam 24" HP (HP LP2465) a je tichej. Ani nehučí, ani nepíská. Je bez repráčků, protože je to jedna z věcí, co na monitorech nesnáším :-)

matucha

Příspěvek od matucha »

ja sem to taky bral dost negativne, ale popravde nakonec mi to pride dobry, protoze to je presna ta lofi zalezitost, kterou clovek ve studiu potrebuje na "otestovani lofi reality" a diky tomu pak muze zahodit plastovy repraky a mit na stole cisto jasno ;-).

fantozzi

Příspěvek od fantozzi »

> matucha - na to mam genius Home Theatre, co pouzivam k televizi a lofi poslechu :-)

matucha

Příspěvek od matucha »

nemam televizi ;-)

a mam na tohle nejakej starej escom reprak... vpoho, ale kdybych ho nemusel mit na stole, tak bych byl raci a ty repracky z monitoru "stacej" ;-)

Martin

Příspěvek od Martin »

hmm.
takže HP 24 je tichej, tak to máš kliku !
Tak proč 2x tak drahej Samsung a NEC hučí a píská , tohle fakt nechápu , jak můžout takové sra-ky vůbec vypustit do výroby.

Chtěl jsem mít monitor trochu dál od očí a proto jsem hledal buď 26" nebo 27"
Aceru nevěřím , Tak jsem šel do Nec a do samsungu.
Bohužel se ukázalo, že není všechno zlato co se třpití.
Nicméně pro grafiky je ten NEC fakt úžasný , nikdy jsem neviděl tak nádherný obraz. Ale myslím se , že by i pány grafiky to nepříjemné hučení po čase začalo štvát.

Zkusím ještě Dell 26" jejich výrobky byly vždy docela k světu.
Škoda jen, že je stříbrný.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ja tu mam SONY a APPLE (ten je 23") .. a ani jeden nepiska ..

Pavel Vantuch

Příspěvek od Pavel Vantuch »

Kamarád si nemůže vynachválit Fujitsu Siemens - 24", PVA technologie a cena cca 28t bez DPH

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Pavel Vantuch píše:Kamarád si nemůže vynachválit Fujitsu Siemens - 24", PVA technologie a cena cca 28t bez DPH
Pridavam se, videl jsem ho a je to peknej kousek. Tusim ze mi nekdo rikal, ze ma nachlup stejnej obraz jako to HP. Jo a nevim kde kamarad nakupuje, ale ten panel stoji 27 s dani ;)

Martin

Příspěvek od Martin »

Škoda, že není černý.
Chci rozhodně černý.

Pavel Vantuch

Kermitak: on ty panely koupil tedy dva a už je to taky nějakej pátek, takže je docela možný, že cena spadla dolů :wink: :lol:

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Pavel: Jasne ;) Pisu to jenom pro pripad, kdyby o nem nekdo uvazoval a ta puvodni cena ho odradila.

Pavel Vantuch

Každopádně moudrá báze tvrdí že:
Fujitsu-Siemens P24-1W (widescreen) has a 24 inch 6 ms (g2g) SPVA (Samsung LTM240M2) panel

stejně jako

Samsung 244T (widescreen) has a 24 inch 6 ms (g2g) S-PVA (Samsung LTM240M2) panel.

Rozdíl je 3 tisíce v neprospěch Samsungu. To jenom pro doplnění :wink:

Pavel Vantuch

Každopádně jsou tyhle panely super pro retuš fotek, DTP a CAD (malý odstup bodů, velkej gamut), ale např. pro video, hry apod. to není úplně ideální.
Schválně jsem se na ten problém ptal známýho, co v Německu školí Adobe a ten tvrdí, že problém je zejména v tom, že zdroje těch panelů jsou primárně určeny pro 110V. Má reference od amíků, že nemají vůbec problémy s pískáním apod. jako my v Evropě. Koho by tohle napadlo? :shock:

Odpovědět