Viac ako 8 IN do pocitaca
Viac ako 8 IN do pocitaca
Chel by som si prepojit tych svojich par nastrojov v domacom studiu (niektory z nich ma viac parov vystupov) na recording IN do PC. Je to na stereo, ziadne mic iba line, zratal som si potencialne vstupy a je ich viac ako 8, trebars 12 (2x6) alebo 16 (2x8), nejako by som si to chcel voviest do PC aby som nemusel nahravat kazdy nastroj po jednom, ale vsetko multitrack na jeden sup.
Aku kartu - prevodnik by ste mi poradili ... cez ADAT, Firewire, USB, PCI+ breakoutbox ??? Nepotrebujem mix a eq korekcie, len jednoduche vstupy na multitrack nahravanie, a najlepsie nejaky mensi rozmer, napriklad rack. Nepotrebujem mic, stacia linky. No a skor nejake lacnejsie riesenie, nechcem predat auto aby som si mohol kupit MOTU.
Videl som viac rieseni, ale vacsinou su s viacerymi OUT, to tiez nepotrebujem, iba co by to predrazilo cenu, staci jeden par OUT na monitory.
Najde sa niekto zbehly kto poradi sikovne riesenie ?
Aku kartu - prevodnik by ste mi poradili ... cez ADAT, Firewire, USB, PCI+ breakoutbox ??? Nepotrebujem mix a eq korekcie, len jednoduche vstupy na multitrack nahravanie, a najlepsie nejaky mensi rozmer, napriklad rack. Nepotrebujem mic, stacia linky. No a skor nejake lacnejsie riesenie, nechcem predat auto aby som si mohol kupit MOTU.
Videl som viac rieseni, ale vacsinou su s viacerymi OUT, to tiez nepotrebujem, iba co by to predrazilo cenu, staci jeden par OUT na monitory.
Najde sa niekto zbehly kto poradi sikovne riesenie ?
No, jestli ti motu prijde drahy, pak se to bude resit celkem nesnadno, ale jelikoz jsem nedavno pomahal kamaradovi resit presne tenhle problem, dospeli jsme k nasledujicimu reseni (btw mas uz neco nebo zacinas od zacatku ?):
1) nejlevnejsi, ale kvalitativne vubec ne spatne - E-MU 1616(m) + Behringer ADA8000 (nebo neco lepsiho, ale tahle skatule neurazi)
2) M-Audio ProFire Lightbridge + (az) 4x ADA8000 (nebo jine)
3) kapku drazsi - RME HDSP(e) 9652 + (az) 3x ADA8000 (nebo jine)
PCI reseni bych preferoval, pokud nepotrebujes jinak + ADAT (galvanicke oddeleni). Moznosti 1 a 3 mam odzkousene, M-Audio ne. Vsechno to ma i spoustu OUT, ale neni to nic draheho.
1) nejlevnejsi, ale kvalitativne vubec ne spatne - E-MU 1616(m) + Behringer ADA8000 (nebo neco lepsiho, ale tahle skatule neurazi)
2) M-Audio ProFire Lightbridge + (az) 4x ADA8000 (nebo jine)
3) kapku drazsi - RME HDSP(e) 9652 + (az) 3x ADA8000 (nebo jine)
PCI reseni bych preferoval, pokud nepotrebujes jinak + ADAT (galvanicke oddeleni). Moznosti 1 a 3 mam odzkousene, M-Audio ne. Vsechno to ma i spoustu OUT, ale neni to nic draheho.
Fuha, to sa stale splha tak na 30 tisic plus ... to je dost vela na moje skromne domace podmienky.
Este som videl fw mix Alesis MultiMix 16, ten posiela do FW vsetkych 16 kanalov, mohla by to byt solidna nahradka? Je to za polku ceny. Alebo nieco podobne ale este mensie - korekcie na kazdy kanal fakt moc nepotrebujem.
Este som videl fw mix Alesis MultiMix 16, ten posiela do FW vsetkych 16 kanalov, mohla by to byt solidna nahradka? Je to za polku ceny. Alebo nieco podobne ale este mensie - korekcie na kazdy kanal fakt moc nepotrebujem.
No ale pokud dobre koukam, tak nahravat muzes jenom 12 kanalu (+ je tam s/pdif a tape in ?)hawkens1 píše:Fuha, to sa stale splha tak na 30 tisic plus ... to je dost vela na moje skromne domace podmienky.
Jinak co jsem psal za 10k neni, ale 30k+ je prehnany, reseni 1 vyjde na 18-19k. Ale samozrejme jsou i jine moznosti, pisu co jsem bral v potaz, kdyz jsem pred pul rokem vybiral reseni s 16 IN, muzes taky vzit neco starsiho, treba jak pise kru.
EDIT: ted mi doslo ze ty asi pocitas ve slovenskejch a ja v ceskejch
Alesis 26io je 8 analog vstupov s preamp. a 8 výstupov + 2x ADAT vstup.....za tu cenu podla mna solidne riesenie...tiez som sa nad tym zamyslal.....len som sa nikde nedocital ci to vie fungovat aj ako standalone monitoring.....inak recenzie su na to vacsinou pozitivne aj co sa tyka latencie....len o tom standalone mode vsetci mlcia.....
Odrb to není, pokud jdou všechny vstupy použít naráz, je to naprosto korektní značení. Odrb je, když někdo posčítá vstupy s výstupy, navíc třeba ještě ani nejdou použít naráz.hawkens1 píše:Prave to je ten marketingovy odrb, ze do pekneho vysokeho cisla su zaratane vsetky IN.
Teoreticky jdou až 4. Prakticky bych se bál problémů se synchronizací a lupání. Adat mi přijde jako rozumnější řešení.Len je otazka ci vedia nazivat spolu dve 1010LT vedla seba, tusim ze trosku pootravujem mailom vyrobcu.
Kromě toho jsem viděl nějaké pulty od Phonicu za mírný peníz, které umí posílat po firewire 16 diskrétních stop. Do zkušebny nebo méně náročné domácí nahrávání IMHO naprosto super řešení.
mam v kompe a uspesne pouzivam Delta 66 + Delta 44 = 8analog in / 8analog out v 6,3jackoch + 2digital in / 2 digital out. Zadarmo. Som amater s Truthami, takze povazujem kvalitu tych kariet za pre mna dokanale postacujucu. Obe karty sa maju pekne radi, nevadia si, nahravaju / prehravaju synchronne, ovladaju sa zo spolocneho kontrol panelu.hawkens1 píše: Len je otazka ci vedia nazivat spolu dve 1010LT vedla seba, tusim ze trosku pootravujem mailom vyrobcu.
co to je galvanicke oddeleni adatu?
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz