Výber nového PC

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Viet

Re: Výber nového PC

Příspěvek od Viet »

Vďaka za všetky názory a rady veľmi ste mi pomohli. Prerobím ten rozpočet podla vašich rad a skúsenosti.

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Pytkin píše:A co sa tyka zdroja , skorej je podstatny vyrobca .. Nie jeho vykon ..
Mno to taky není úplně směroplatný :) Bral jsem do zatim posledního stroje Seasonic x-560 gold, kterej měl tehdá hodně slušný reference (značka jako taková) a stál bratru skoro 3 litry. Zhruba po třech letech se postupně přestal spínat a tak hlavní výhoda týhle koupě byla pětiletá záruka, díky který jsem měl dost času ho vyreklamovat. A protože už tenhle model neměli, dostal jsem ze stejný řady ale výkonnější X-750. Což bylo ve finále jenom dobře, protože jsem po pár letech upgradoval grafiky a hned bylo potřeba i víc krmiva. Z toho plyne, že výrobce je určitě důležitej, ale při spotřební kvalitě čehokoliv dneska je dobrý koukat i na případnou delší záruku.
To jsem se hezky vykecal. :mrgreen:
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Fillippos

Příspěvek od Fillippos »

Venti píše:Fillippos, pozri si moju odpoved hned pod jeho prvym prispevkom.. hned otazka, kde to bude mat ulozene.
Chalan pise co chce na tom pocitaci robit.
Venti omluva - nevšiml sem si toho. No a co se týče toho, co chce chalan robit - nic zase tak konkrétního nenapsal.. Mně k nahrávání, mixu a masteru stačí o polovinu slabší stroj, než ten, co on uvedl. Jede mi kolem 6ti let k naprosté spokojenosti. SSD 256GB jako minimální systémový disk pro práci s hudbou schvaluji. :wink:

biscuit

Příspěvek od biscuit »

fillippos: ty mas spatny svedomi kvuli tem papalasum :-D

pelf: to je samozrejme taky cast pravdy. i ty "etalony" nejsou neco, o cem by si mel clovek myslet, ze museji byt "rock solid". vime jak to dneska je skoro se vsim. ale na druhou stranu, casto nadavajic na povsechnou bidnou uroven trvanlivosti zbozi, musim rict, ze mam asi nejakou stastnou ruku, nebo co, a ze mi veci prevazne slusne funguji (nad ocekavani). fakt je, ze spis preplacim za "nadstandard" a vetsinou se mi to vyplaci... ale netvrdim, ze nejsem dite stesteny... a ted se mi jako na potvoru vsechno vysere a pujdu zebrotou :-)

matucha

Příspěvek od matucha »

Asi pred tejdnem mi umrel starej 2TB 7200ot seagate a ciste ze zvedavosti jsem si misto nej koupil 4TB SSHD hybrid bezici na 5400ot. Vsechny vetsi disky z 7200ot mi prisly docela drahy a taky podle recenzi vlastne hlucny. Pred casem mi taky Carloff rikal, ze funguje na tech hybridech a ze je spokojenej. Ja jsem po tejdnu fungovani taky spokojenej, funguje to hodne hladce. Ted jenom jak to bude dlouhodobe spolehlivy. Kdozeto rikal "zalohovat, zalohovat, zalohovat"?

Priznam se ze me zarazily aktualni ceny DDR4 pameti. 32gb za 3000+par stovek, 64gb za 6000+par stovek (s DPH). Chvili jsem hledal duvod proc koupit do novyho pocitace min jak 64gb. Ted funguju bez problemu s 6 (!). Historicka zkusenost ale rika, ze ceny pameti nejdou jen dolu a systemy nikdy nejsou nadseny z kombinace ruznejch pameti (byt v jinejch bankach). Tak jsem raci jednu banku vymaxoval, vono to pri dnesnim tempu vyvoje vydrzi nejspis i vic jak 10 let.

Setreni na zdroji mi prijde nestastny. A nic na ty sestave (v uvodnim prispevku) neni zrovna narocny na prikon. Nemyslim, ze by to potrebovalo vic jak 500-650w. Podival bych se na Seasonic, Corsair, Antec... ~3000kc s dani.

Venti

Příspěvek od Venti »

Fillippos no prob :). Ono nejde ani tak o vykon ale o vyber a zladenie komponentov aby ta masina spolahlivo chodila. Ja som menil po 10 rokoch stary studiovy pocitac.. za to obdobie som mal mozno 5 BSOD sposobenym zlym VGA ovladacom a doteraz ta masina chodi a beriem si ju domov na pracu. Ale tak isto ako vyber predtym, aj teraz do novejho stroja mi trval asi pol roka, kym som kazdy komponent odsledoval.. ci uz recenzie, alebo staznosti ludi a ze ci to vsetko bude spolu spolahlivo chodit. Uz nechcem zazit pred klientom situaciu ako pri mojej prvej low-budget masine, ktora vzdy pri zmene pocasia prestala fungovat a musel som povyberat vsetky komponenty, vlozit naspat a uz isla :). Preto frflem na tu jeho ponuku, aby som ho vyvaroval tomu cim som si presiel sam.

Venti

Příspěvek od Venti »

Matucha.. pozor na ne... svojho casu boli dost chybove a kazove. Kolega si ich zobral niekolko a vsetky sa reklamovali... ako pises.. zalohovat zalohovat zalohovat

Fractal

Příspěvek od Fractal »

sestava působí nevyváženým dojmem, další věc je cena, která se na nás směje v dolní části obrázku, zkrátka za takovou sumičku jsem už viděl větší děla

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Je ta cena mi za tohle taky přijde neadekvátní.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

matucha

Příspěvek od matucha »

Venti píše:Matucha.. pozor na ne... svojho casu boli dost chybove a kazove. Kolega si ich zobral niekolko a vsetky sa reklamovali... ako pises.. zalohovat zalohovat zalohovat
Ptal jsem se na ty hybridny ve firme co se zabejva zachranou dat. Rikali mi, ze hybridy nejsou v ramci jejich zkusenosti statisticky min spolehlivy nez jakykoli jiny disky. Kdyz ale dojde k nejaky havarii, tak jim to SSD dost komplikuje zivot.

Taky je pry typicky, ze HDD odchazej nejvic do 2-3 mesicu (vadny kusy), pak je to chvili dobry a kritickej moment nastava po konci zaruky (v podstate konec zivotnosti). Asi je dobry pouzivat aktivne hdd jen zhruba do konce zaruky a pak nahradit novym. Starymu pak dat nejakou min dulezitou funkci, kde jeho odchod nemuze napachat zasadni skody.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

obsah toho SSD by mal byt aj fyzicky na platniach nie ? Cize pre zachranu dat , by malo byt jedno , ci tam je SSD cache alebo nie ..

matucha

Příspěvek od matucha »

Rek bych ze zalezi na tom, kdy nastane ta nehoda. Jestli pri vypnutym disku, tak asi vpoho. Kdyz to bude uprostred nejaky prace, tak buhvi co se muze stat.
Dalsi vec je jak funguje firmware. Jestli umi treba tu SSD cast uplne vyradit z provozu, kdyz s ni je problem.

Je to seda zona fungovani toho HW, takze nektery veci nemusej fungovat uplne intuitivne. Jaky ale presne problemy to dela fakt nevim.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Tak urcite im to situaciu nezlahci .. To je fakt ..

Fractal

Příspěvek od Fractal »

Mám možnost zakoupit z druhé ruky tuhletu konfiguraci, s Xeonama nemám žádné zkušenosti a v počítačích jsem se už dlouho nehrabal, je tam něco na co bych si měl dát pozor? práce bude hlavně audio v cubase, a semotamo úprava fotek a video...

2X Intel Xeon E5645 2,4 GHz-2,67 GHz, 12 MB SmartCache, Intel Turbo Boost, 6 cores
RAM 24 GB DDR3 ECC 1333 MHz
160 GB SSD + 2TB SATA
2X nVidia Quadro 4000 2 GB GDDR5
9 X USB 2.0, 1394 FireWire, RJ45, 2X DVI-I, 4X DisplayPort, 2X PS/2, Serial-port
Windows 7 Professional 64-bit

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

potrebujes 2x quadro ? Jedna by sa mi zisla :)

Odpovědět