Výběr sluchátek k PC, cena kolem 3500,-

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
ondra.m

Výběr sluchátek k PC, cena kolem 3500,-

Příspěvek od ondra.m »

Zdravím všechny,
rád bych se s Vámi poradil o koupi sluchátek k PC v ceně kolem 3500 Kč. Nějaký výběr už mám, ale rád bych slyšel názory lidí, kteří se v tom vyznají, protože přece jen, v audiu nejsem vůbec kovaný a rád si nechám poradit.
Takže, vybírám sluchátka, která budou sloužit jen na poslech muziky u PC. Zvukovou kartu mám SB Audigy 2 ZS. MP3 nevedu, poslouchám jen lossless formáty (APE, FLAC, WV). Co se týče stylu hudby, tak z 90% poslouchám metal. Níže uvedu pár modelů, které mám zahrnuty ve výběru a rád bych od vás slyšel, co si o nich myslíte. Jesti nejsou na tu zvukovou kartu třeba příliš dobré, jestli je naplno využiji (teda mám na mysli, jestli je naplno využije ta Audigyna, pac je mi jasné, že to není zrovna žádná audiofilní zvuková karta).
Než si sluchátka koupím, chci je samozřejmě slyšet na vlastní uši, ale už předem chci mít vybráno zhruba 5 modelů sluchátek, ty si pak poslechnout a mezi nima se rozhodnout.

AKG K 530 - na tyhle sluchátka jsem četl dvě recenze a za cenu kolem 3000 Kč mi přijdou hodně solidní. Možná pro mé účely naprosto dostačující a hodně nad nimi přemýšlím.
ODKAZ + RECENZE

Audio-Technica ATH-A55 - tuhle značku jsem doposud ani neznal a na sluchátka jsem nikde nenašel žádnou recenzi a dost dobře netuším, co od nich čekat. Pokud má někdo se sluchátky této značky zkušenosti, budu vděčný za info. Papírově vypadají dobře, ovšem realita může být naprosto jiná.
ODKAZ

Sennheiser HD 555 - pro tato sluchátka jsem byl už na 99% rozhodnutý, ale zatím s nima váhám a chci se právě poradit
ODKAZ

Sennheiser HD 595 - tenhle model do svého výběru zahrnuji také. Je sice o nějakou tu stovku dražší, ale dá se u nás sehnat v ceně kolem 4400 Kč (i když většina shopů je prodává za cenu kolem 6000,-), což jsem ochoten zainvestovat. Jen mám takové tušení, že tohle bude zbytečná investice, pač ta sluchátka jsou na PC asi už moc luxusní. No každopádně zatím je mám stále v merku a dost nad nimi přemýšlím.
ODKAZ

Takže to je můj prozatimní výběr. Pokud máte typ na sluchátka, která by byla pro mé účely vhodná, sem s ním. Budu rád za každou radu a připomínku. Co myslíte, vyplatí se ta investice cca. 3500,- do sluchátek k takové zvukové kartě nebo se na to mám vybodnout, koupit sluchátka za 1500,- a lepší si pořídit až s novou zvukovkou?

Díky za každý ohlas

aum generator

Příspěvek od aum generator »

podla mna su vsetky tie sluchatka mozno trochu zbytocne luxusne, ked na nich budes poucvat hudbu cez SB audigy. hlavne ked pocuvas lossless formaty.

inak senneheiser hd-580 sa daju na amazon.com kupit za 150$. a byt tebou tak skusim a zvazim aj Beyerdynamic DT-990 (aj ked kusok drahsie ako chces - 4500 kc) http://shop.audiopro.cz/katalog/beyerdy ... 90_PRO.htm

...a ako tak pozeram tak ten SB nema sluchatkovy vystup / mal by si si k tomu urcite kupit aj sluchatkovy zosilovac, alebo este lepsie kupit zvukovku, ktora sluchatkovy zosilovac ma uz v sebe, a idealne rozumnejsej kvality ako SB Audigy....

ono aj na tej audigy ten rozdiel budes pocut, ale byt tebou tak radsej usetrim kusok na sluchatkach a kupim aj lepsiu zvukovku.
jihad on riaa & soza.

fova

Příspěvek od fova »

Mrkni se i na AKG K240/270. Ty jsou dost doporucovane pro rockovou hudbu. Sennheisery ti zvuk prednesou presne, ale pro tebe mozna prilis nudne/slusne - jen muj nazor.

rastis

Příspěvek od rastis »

Zosilovac ma zaujima. Sluchatka planujem kupit, ale kedze mam iba linkove outy, budem musiet poriesit aj zosilovac. Ktory z lacnych zosilovacov je "v pohode" ? Sluchatka budem pouzivat viacej pri mixazi, ako na bezne pocuvanie muziky...

ondra.m

Příspěvek od ondra.m »

aum generator píše:...a ako tak pozeram tak ten SB nema sluchatkovy vystup / mal by si si k tomu urcite kupit aj sluchatkovy zosilovac, alebo este lepsie kupit zvukovku, ktora sluchatkovy zosilovac ma uz v sebe, a idealne rozumnejsej kvality ako SB Audigy....
Takže bych musel koupit ještě nějaký sluchátkový zesilovač? Třeba TAKOVYHLE?
Hmm, tak to se na to asi vybodnu, koupim šunty za 1200,- a bude. Já myslel, že ta Audigyna není zase takový shit. Nedělal jsem si žádné iluze, ale tak ....
Jakou by jsi mi tedy doporučil zvukovku? Díky
fova píše:Mrkni se i na AKG K240/270. Ty jsou dost doporucovane pro rockovou hudbu
Díky za tip, mrknu na ně.

aum generator

Příspěvek od aum generator »

ondra.m píše: Takže bych musel koupit ještě nějaký sluchátkový zesilovač? Třeba TAKOVYHLE?
hej napriklad ten.

a nechcel som ta odradit. urcite stoji za to si kupit dobre sluchatka aj k audigy. ale myslim ze minimalne tie sennheiser za 6000 kc kupovat je blbost, lebo o dost lepsie by to imho hralo na sluchatkach za 3000 a k tomu rozumnejsiu zvukovku za 3000. (aspon naposledy ked som pocuval hudbu cez nejaku audigy, na sluchatkach ktore poznam, tak som z toho mal taky pocit. znelo to skoro ako on-board zvukovku co mam v notebooku)
jihad on riaa & soza.

safa
Profesionál

Příspěvek od safa »

aum generator píše:zbytocne luxusne, ked na nich budes poucvat hudbu cez SB audigy. hlavne ked pocuvas lossless formaty.
... lepsi nez poslouchat "loss" formaty ... proti nim jsou na tom "lossLESS" jeste docela dobre ;-))
Naposledy upravil(a) safa dne 11 úno 2007 16:16, celkem upraveno 2 x.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Audigy 2 ZS zase není až tak úplnej průšvih na poslech, když se použijí KX drivery a soft s kvalitním resamplerem (foobar). Sluchátovej zesilovač taky není potřeba kupovat, nic by se tím nezískalo.

Určitě se vyplatí koupit radši dražší a kvalitnější sluchátka, než levná a pak to za čas prodávat za půl ceny. Sluchátka nejsou PC komponenty ani auta, co ztrácí časem cenu a musí se pořád obměňovat. Kvalitní sluchátka ti můžou sloužit celý život.

safa
Profesionál

Příspěvek od safa »

Jinak esli to chces jenom na poslech a tim padem muzou bejt otevreny tak se este mrkni na radu Betterdynamic DT 440, DT 660 a DT 860.

Viz:
http://shop.audiopro.cz/katalog/sluchat ... sluchatka/
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

ondra.m

Příspěvek od ondra.m »

safa píše:Jinak esli to chces jenom na poslech a tim padem muzou bejt otevreny tak se este mrkni na radu Betterdynamic DT 440, DT 660 a DT 860.

Viz:
http://shop.audiopro.cz/katalog/sluchat ... sluchatka/
Chci to jen na poslech muziky u compu. Po venku s tím chodit nebudu a hry hraji na repracích.
Já nejprve uvažoval, že bych koupil starší zesilovač, nějaké bedny kolem 6000 - 8000 Kč, zvukovku kolem 3000 - 4000 Kč a propojil si počítač se zesilovačem a repráky. Jenže, bohužel mám pracovnu v místnosti, která je nudle asi 3x6 metrů a místa je v ní pomálu. Jednak bych ty repráky asi neměl jak rozmístit (vhodně) a druhak ozvučit takovýhle krcálek, to by byl asi taky problém. Kdyby to byla aspoň prázdná místonost, tak neřeknu, jenže to bohužel není. Proto teď uvažuji o kvalitních sluchátkách. Ta Audigyna mě stála "tři piva", tak jsem si ji vzal a doufal, že by ke kvalitnějším sluchátkům byla dostačující. Můžu ji prodat a koupit něco kvalitnějšího, ale tak je to zase další investice. Hmm, tak teď sakra nevím :(.
Ctirad píše:Audigy 2 ZS zase není až tak úplnej průšvih na poslech, když se použijí KX drivery a soft s kvalitním resamplerem (foobar). Sluchátovej zesilovač taky není potřeba kupovat, nic by se tím nezískalo.
Takže ta zvukovka ty sluchátka dokáže dostatečně vybudit? Aby pak nehraly příliš potichu a nebyl potřeba ten zesilovač. Já se raději polopaticky ptám, protože v tomhle se opravdu nevyznám.

pHp

Příspěvek od pHp »

Stačí možná vybrat podle požadavku na otevřený (555), uzavřený (A55) a polootevřený (530).
Na ostřejší muziku spíše 530, ani 555 nebudou nejhorší. A55 jsou bližší rovnějšímu poslechu.
Nic z toho není pro audiofily.
Zvukovka půjde stejně jednou do šmelcu a její místo zaujme něco lepšího.

kexik

Příspěvek od kexik »

pre audiofilov je v tej cene jedine grado

Ethano

Příspěvek od Ethano »

Ja bych k ty zvukovce bral pro metal asi obycejny Porty, ktery jsou podle me pro tuhle hudbu jako stvoreny - daleko vic, nez treba senny. Jsou ted skoro za babku, pripojis je kamkoliv i bez zesiku a na pouhy poslech to staci.
Jinak za sebe doporucuju Beyery DT-990 PRO + nejaky zesik (vazne ho to chce - jen tak ze srandy jsem si je zkusil pripojit do normalniho vystupu moji byvale Audigy 4 a hralo to sice relativne dost nahlas, ale tak nejak nepresne, hlavne na basech) + mozna lepsi zvukovku. A pro poslech to chce trochu ekvalizerem orezat vysky, protoze tyhle sluchatka je maji primo brutalni. Hlavne takovy metalovejsi skladby jsou na nich ale naprosto dokonaly. Jen to chce mit opravdu kvalitni nahravky, protoze jakykoliv sum, piskani, praskani apod. tyhle beyery narozdil treba od port nekompromisne odhali a neposloucha se to pak zrovna prijemne.

ondra.m

Příspěvek od ondra.m »

Porty PRO mám doma, ale nemůžu je používat, protože mě z nich šíleně bolí hlava. Respektive ne hlava jako taková, ale sluchátka mají silný přítlat na spáncích, po chvilce mi od nich začne prostřelovat bolest do trapézů, až mi zatuhnou tak, že nemůžu otočit hlavou. Už jsem ty Porty šteloval jak se dalo, ale je to pořád stejné. Do půl hodiny mám krk totálně K.O.
Přemýšlím teď, že bych tu Audigy prodal, když je to taková mrtvice a pořídil něco lepšího, ale nevím pořádně co. Co třeba Audiophile 192 http://disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,87 nebo levnější
Prodigy 7.1 http://disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,13
Byla by pro mé účely dostačující ta Prodigy? Mimochodem, když bych pořídil klasický stereo zesilovač, půjde pak propojit se zvukovkou v PC? Asi jo, ale pro jistotu se ptám.
Dost uvažuji nad těmi Sennheisery 595, pač je můžu mít za dobrou cenu, tak kruci nevim.

Venti

Příspěvek od Venti »

ondra.m zbytocne o tom teoretizovat.. chod do obchodu kde ich maju a vypocuj si ich.. a zober si take ktore ti najviac budu vyhovoat.... ci uz zvukovo alebo komfortom nosenia.. atd atd....

Odpovědět