Výber zdroju do PC
Výber zdroju do PC
Prosím, poraďte mi pri výbere nového zdroju namiesto môjho obyčajného lacného, ktorý mám, aby mal dobrý pomer cena/kvalita, a dobré PFC, v cene do 50 eur cca, ak sa dá. Tu je napr. jeden ktorý som našiel ako veľmi dobre predávaný: http://www.alza.sk/napajeci-zdroj-seaso ... d73730.htm .
Nevyznám sa, takže poraďte.
Nevyznám sa, takže poraďte.
Re: Výber zdroju do PC
ten seasonic mam asi mesiac a spokojnost. je tichy, vf rusenie v pc je na urovni (= nie je)
Takže nemám sa čo obávať, a kľudne ho vziať. A ináč aký je rozdiel medzi aktívnym a pasívnym PFC?
pfc je power factor correction a s ventilatorom nema nic spolocne, ale s ucinnostou zdroja a jeho VF spektrom
aktivna pfc zlepsuje ucinnost a netreba potom zdroj tolko chladit a ventilatoru stacia nizsie otacky a zdroj je tichsi. na druhej strane aktivne pfc produkuje viac vf bordelu
ventilator tohto typu ma ale regulaciu otacok ventaka podla teploty
aktivna pfc zlepsuje ucinnost a netreba potom zdroj tolko chladit a ventilatoru stacia nizsie otacky a zdroj je tichsi. na druhej strane aktivne pfc produkuje viac vf bordelu
+1 Seasonic
mne ide skôr o to aby bolo čo menej toho bordelu rušivého z neho v sieti, takže skôr pasívny PFC bude lepší?kexik píše:na druhej strane aktivne pfc produkuje viac vf bordelu
hovorim ti ze mam presne tento typ co si nalinkoval a vf je v poriadku. viac k tomu nemam co dodat. keby som si myslel ze je pasivne pfc lepsie, asi si ho kupimindierock píše:mne ide skôr o to aby bolo čo menej toho bordelu rušivého z neho v sieti, takže skôr pasívny PFC bude lepší?kexik píše:na druhej strane aktivne pfc produkuje viac vf bordelu
Veď to jasne chápem, len to s väčším vf bordelom ma trocha zneistelo, ale pri takýchto zdrojoch asi to veľké rozdiely vo vf v závislosti od akt./opas. PFC nebudú, však...
ja mam pres rok SEASONIC S12-550 Energy+ a naprosta spokojenost. Je to ale vic jak 50€. Taky jsem cetl chvalu na zdroje Enermax Liberty. Jsou ale bohužel taky drazsi. Nicmene s tim Seasonicem chybu neudelas
Ja jel vzdycky na Fortronech, stezovat si nemuzu, ale ten Seasonic bude asi jeste o neco lepsi.
FORTON nikdy ! na to pozor .. velmi zle zdroje .. SEASONIC je super .. nespekuluj a ber ho !