vykyvy CPU

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

vykyvy CPU

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

znicehonic se muj CPU (core2duo e6400) podezrele kymaci sem a tam. zacalo to dnes; mimo DAW se chova normalne i pri plne zatezi. zadny novy plugin jsem nezacal pouzivat, buffer mam na mix nevyssi mozny, a ani pri postupnem odebirani pluginu se mi nepodarilo na nic prijit (lehky vykyvy sem sledoval i pri vsech pluginech bypassnutych).

mate nekdo tuseni, cim to muze byt?

nikdy jsem tenhle problem neresil.

Poshook

Re: vykyvy CPU

Příspěvek od Poshook »

Brooklyn / juanita juarez píše:znicehonic se muj CPU (core2duo e6400) podezrele kymaci sem a tam. zacalo to dnes; mimo DAW se chova normalne i pri plne zatezi. zadny novy plugin jsem nezacal pouzivat, buffer mam na mix nevyssi mozny, a ani pri postupnem odebirani pluginu se mi nepodarilo na nic prijit (lehky vykyvy sem sledoval i pri vsech pluginech bypassnutych).

mate nekdo tuseni, cim to muze byt?

nikdy jsem tenhle problem neresil.
mal som podobny problem s PentiumM notebookom, vratil som ho

aum generator

Příspěvek od aum generator »

brooklyn: co mas za zvukovku? mozu to byt debilne drivere.
jihad on riaa & soza.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

brooklyn: popis to vic, jaky vykyvy ? Jak casto ?

Profesionál

je to podivne...

stahl jsem novy driver (zrovna pred necelym mesicem se objevil novy driver pro deltu, jako na zavolanou) a je to *knock wood* snad vporadku.

porad ale nechapu, ze projekt ve stejnem stavu vcera bez problemu a dnes se zatez CPU kyvala takovych + - 20%.

kermitak: jak casto? no, v projektu, na kterym delam (a do zitrka musim dodelat), tak nejak porad. ale jak pisu, vlozil jsem nove drivery a snad je to ok.

kdyby neco, urcite se prihlasim, jste tu proti me odbornici.

Profesionál

hmm, vse se opakuje, a mozna jsem prisel na to proc (a dost mozna je to necim jinym, protoze spajkuje CPU, a ne disk, ale stejne je to otravny...).

nahodou me napadlo zkontrolovat DMA mod disku a ejhle -- primary IDE channel bezi v PIO modu, ackoli pozaduji DMA. :[

vite, co s tim?

matucha

Příspěvek od matucha »

dell na tohle ma nejakou utilitku, kterou jsem byl nucenej pouzit, abych to dostal na DMA... tak se koukni k vyrobci desky

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Brooklyn: jen pro jistotu - mas ten disk pripojeny 80 zilovou ksandou ? (pokud to neni nejaky muzealni kus) A nevisi ti na te ksande s diskem jeste neco jineho ?

kexik

Příspěvek od kexik »

brooklyn: to svine xp, on ked zdetekuju chybu v dma mode, tak pri dalsom restarte dma zrusia... mal som kdesi nejaky tweaker, ktory to riesil... zapnut dma si skusal?

kexik

Příspěvek od kexik »

a kermit ma recht, ak je disk dma100 a mas zapnuty dma100 mod v biose a ksanda je 40zilova, tak je vysledok presne takyto. strata dat, windowsia chyba ->vypnutie dma

Profesionál

jak by mela vypadat 80zilova ksanda?

kazdopadne tam jsou 4 disky, dva na ide radici a dva pres sata.

vim, ze driv to v dma modu bezelo.

diky!

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Brooklyn: proste spocitas zily na tom kabelu a musi jich byt 80 ;) Oba ty disky visi na stejne ksande ? Kdyz ten druhy odpojis a na tom co ti blbne nastavis DMA, pomuze to ? Ale jestli jsi nic v HW nemenil, tak v tom asi problem nebude...

Profesionál

vsichni: diky moc za napady.

nekde jsem se docetl, ze by mohlo zafungovat odinstalovani / znovuinstalovani IDE kanalu v 'systemu' xp. a protoze sem linej pocitat zily, zkusil jsem to jako prvni a uz zase frcim na DMA.

jestli to opravdu souviselo s temi vykyvy CPU, zatim nevim; zatim se to chova normalne.

Odpovědět