Vypadávání PCM Audio

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
prdola

Vypadávání PCM Audio

Příspěvek od prdola »

Kvůli digitálnímu audio výstupu z PC jsem si pořídil zvukovku Sweex 7.1 PCI Sound Card s SPIDF výstupem cinch. Připojil jsem to kabelem (resp. dvěma s cinch spojkou) do Onkyo receiveru (TX-SR608). Všechno je super, hraje to jak má s jednou vadou. Když ovládám normální světlo (lustr), tak při cvaknutí vypínačem zvuk z PC vypadává. Je to výpadek na vteřinu, ale pokaždý když zhasínám nebo rozsvěcím... i když rozsvěcím ve vedlejší místnosti, tak to způsobuje výpadku zvuku.

Nemátě někdo podobnou zkušenost nebo víte co a jak? Proč se tak děje? Dokud jsem to měl propojený analogem tak to bylo úplně v pohodě.
Díky.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Re: Vypadávání PCM Audio

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

jo, mel jsem stejnou zkusenost s prevodnikem. donesl jsem kabel do hi fi obchodu a ptal se, jestli to muze bejt tim. pry ne (kabel byl vyrobenej na miru v prodance). pak jsem koupil UPSku a nepomohlo to. pak jsem vymenil kabel (resp. kermitak mi dal jeho aes/ebu kabel ;]) a vsechno je od ty doby bez glitche.

prdola

Příspěvek od prdola »

OK, diky za info. Zkusím lepší kabel a uvidíme...

prdola

Příspěvek od prdola »

Tak kabel... ten byl hlavní příčinou. Přitom když jsem s ním propojil tuner na kabelovku a receiver, tak to fungovalo bez problémů. Ale z počítače do receiveru to fungovalo mizerně. Dlouho jsem ladil zvukovku, až mi to přestalo hrát úplně. Nakonec se vše spravilo poté, co jsem propojil zvukovku s receiverem pořádným koax. kabelem. Hraje to pořád a bez výpadlků.

Odpovědět