Vypnutie HD
Vypnutie HD
Nechapem, preco ked v BIOSe natvrdo vypnem dva z troch hard diskov ktore mam v PC, sa mi aj napriek tomu tie vypnute zobrazia vo windowse a normalne do nich mozem vliest, a robit na nich co len chcem. Pritom po ich vypnuti sa mi pri spusteni PC nenacitaju. Zobrazia sa az vo win. Vdaka
...
No, pozeral som sa teraz v intelackom biose a je tam moznost zakazu jednotlivych IDE rozhrani...zavisi teda kde mas pripojene jednotlive disky....da sa povolit obidva IDE, alebo len primary alebo len secondary...takze ak mas na secondary pripojene oba disky, ktore nechces aby boli v systeme, tak teoreticky by to nastavenie len na primary malo fungovat...
ide o to v akom mode ide acpi. ak v os administred, tak sa bios obchadza. dnes sa uz robia aj take dosky ktore su LEN os administred, vacsinou to ale ide prepnut...
ak ti ide o to, utajit disky pred nejakymi usermi, tak im nedaj administratorske konta a v ich kontach im disky zakaz. to ide v xp pro urobit celkom lahko, pokial viem
ak ti ide o to, utajit disky pred nejakymi usermi, tak im nedaj administratorske konta a v ich kontach im disky zakaz. to ide v xp pro urobit celkom lahko, pokial viem
Co si myslite o takomto rieseni?
V BIOSe nevypinat ziadny disk, ale priamo v jednom aj druhom nainstalovanom windowse vypnut natvrdo tie disky, ktore tam nechcem pouzivat. Konkretne v OFFICE windowse dva disky na audio a v AUDIO windowse jeden disk na office.
Vypnut to chcem priamo v spravcovi hardweru pod My Computer.
Chcem tym docielit, aby sa tieto disky navzajom nikdy nevideli a len na zaciatku pri spusteni compu si zvolim, odkial sa ma bootovat.
Myslite si, ze je to rozumne? A ze taketo zakazanie disku ho aj naozaj odfajci z aktivneho systemu, alebo ho len skryje?
Diiiky
V BIOSe nevypinat ziadny disk, ale priamo v jednom aj druhom nainstalovanom windowse vypnut natvrdo tie disky, ktore tam nechcem pouzivat. Konkretne v OFFICE windowse dva disky na audio a v AUDIO windowse jeden disk na office.
Vypnut to chcem priamo v spravcovi hardweru pod My Computer.
Chcem tym docielit, aby sa tieto disky navzajom nikdy nevideli a len na zaciatku pri spusteni compu si zvolim, odkial sa ma bootovat.
Myslite si, ze je to rozumne? A ze taketo zakazanie disku ho aj naozaj odfajci z aktivneho systemu, alebo ho len skryje?
Diiiky
...
preco?....das do bedne tu vec (rack na disk sa to vola?) a do toho potom strkas disky v sufliku podla toho ktory potrebujes...a ked mas vela miesta na bedni, tak mozes tam mat take racky 2 a vyberat nebudes musiet ziadny disk, len zaistis ten, z ktoreho chces nabehnut...