win vista a sitove sluzby.
win vista a sitove sluzby.
Uz jsem z toho debil,snad mi nekdo pomuze...Mam dva pocitace,na jednom visty a na druhem XP . Mam nastavene v TCP/IP IP adresy,branu,masku,DNS ...Ovsem za ziveho boha nemuzu ve vistach na disk PC na kterem jsou XP.Uz mam i vyply firewall a nemuzu najit zadne okolni pocitace.Na tom disku kde jsou XP mam veskere instalacky.Pomuze mi nekdo ???
sedim u toho dve hodiny a jsem v koncich,nevim uz jak visty donutit aby mi povolily a zobrazily ostatni pripojene pocitace.
sedim u toho dve hodiny a jsem v koncich,nevim uz jak visty donutit aby mi povolily a zobrazily ostatni pripojene pocitace.
Na těch XP bych zkusil následující věci:
1. Najdi v "možnostech složky" volbu "zjednodušené sdílení" a zkus nastavit druhou možnost.
2. Zkontroluj, jestli ve vlastnostch připojení, ke kterému máš připojený druhý počítač máš službu "sdílení počítačů a tiskáren.." a "síť microsoft..." (nebo tak nějak).
3. Zkus nasdílet nějakou složku ručně i pomocí wizarda, podle toho, co zabere.
4. Pokud nic z toho nezabere, zkus připojení odebrat a znova přidat přes wizarda.
Na straně visty pak taky zkus něco nasdílet, abys měl jistotu, že ta služba je opravdu zavedená.
1. Najdi v "možnostech složky" volbu "zjednodušené sdílení" a zkus nastavit druhou možnost.
2. Zkontroluj, jestli ve vlastnostch připojení, ke kterému máš připojený druhý počítač máš službu "sdílení počítačů a tiskáren.." a "síť microsoft..." (nebo tak nějak).
3. Zkus nasdílet nějakou složku ručně i pomocí wizarda, podle toho, co zabere.
4. Pokud nic z toho nezabere, zkus připojení odebrat a znova přidat přes wizarda.
Na straně visty pak taky zkus něco nasdílet, abys měl jistotu, že ta služba je opravdu zavedená.
mas aspon na jednom kompe HESLO? to je podmienka prepojenia dvoch pc pre windows network. microsoft o tejto podmienke taktne mlci a stalo ma den guglovania, kym som na to prisiel. plati urcite od xp nahor a asi aj pre 2000, ale to som si nie isty. opakujem, aspon jeden komp, ak su dva
...taka debilina...
...taka debilina...
Takze zahada vyresena...Osvedcilo se mi toto.Na pocitaci kde jsou XP zmenit skupinu na stejnou jako maji standartne visty.Pote zacit instalovat.Pote co jsem znovu nainstaloval visty a pri instalaci bezel PC s XP a bylo na nem zapnute sdileni disku vse je bez problemuvidm okolni poctace v siti a muzu na ne pristupovat.Zatim nevim zdali muzu pristupovat z nich na visty,ale i takto by mi to stacilo...
V cetru sitovych sluzeb nebo jak se to jmenuje, mas u kazde site napsano, jestli je verejna nebo privatni. Pokud je privatni, funguje sdileni. Bohuzel jsem zjistil, ze pokud mas jakoukoliv sit nastavenou jako verejnou, nefunguje sdileni ani na tech privatnich. Navic nektere site se po rebootu automaticky znova nastavej jako verejne (to mi delal vmware).
Dole podtim je samozrejme jeste zapinatko na sdileni, to musi byt taky zapnuty.
Dole podtim je samozrejme jeste zapinatko na sdileni, to musi byt taky zapnuty.