WIN XP vyuziti RAM a CUBASE 4

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

WIN XP vyuziti RAM a CUBASE 4

Příspěvek od Ondra P. » 22 srp 2008 16:14

Mam projekt V Cubase 4, ktery zabira 1,5 GB RAM a nemuzu pridat dalsi VSTi nastroje proste uz se dal nehnu...
System je celkve vyuzity na 1,9 GB RAM, ale v compu mam 4 GB Ram a system ukazuje 3 GB RAM...
Jak je mozne, ze Cubase je na maximum vyuzit, kdyz ma jeste k dispozici 0,5 GB Ram... preci win XP umeji maximum 2 GB Ram pro jednu aplikaci....
Nevite nekdo co stim.. nechce se mi exportovat do audia abych se mohl hejbnout dal...

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 22 srp 2008 16:17

ja som mal tento problem s Ableton Live a nepohol som s tym, presiel som na Mac

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 22 srp 2008 16:20

no to taky asi co nejdrive udelam... toto nejak nechapu kdyz sou tam 3 GB v systemu a prez 2 GB to stejne nejde ...

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 22 srp 2008 16:24

2 GB ide na aplikaciu a zvysok ide do jadra windows, zrejme preto.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4570
Registrován: 24 lis 2005 23:22

Příspěvek od Amorph » 22 srp 2008 16:26

Cubase bezi jako jeden proces vcetne vsech VST, ktery nacte. A v 32bit Woknech muze jeden proces adresovat max 2GB.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 22 srp 2008 16:29

no to jo ale vzdyt cubase vyuziva 1,5 GB a ne plny 2 GB ....

to vypada spis ze ono celkovy systemovy vyuziti ram nechce jit prez 2GB i kdyz je to nekolik procesu a ne jeden....

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Příspěvek od SoundsFine » 22 srp 2008 16:49

Nevíte jak dlouho to ještě může trvat, než budeme moci BEZ PROBLÉMU!přejít na 64bit Win v němž budou hudební aplikace stabilní? Už to trvá nějak dlouho, proč s tím zatraceně nepohnou? Softwarové nároky jsou čím dál větší a 32bit systém je už nevyhovující - nestačí.
Kdy už přijde změna?!

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 22 srp 2008 18:09

Tak jsem udelal takovy test ... prazdny projekt v CUBASE naladoval jsem maximum VSTi s max 1,5 GB ram vic to neslo.... system v tu chvili ukazoval celkove vyuziti ram 1,89 GB ram.... taak jsem zkusil otevrit jeste uplne jinou aplikaci aby se to dostalo prez 2GB a bumm cely to spadlo i cubase ....
takze to proste prez 2 GB v XP nejde ... se rikalo ze ty 2 GB sou pro jednu aplkaci max ale ono to je pro celej ten system max... takze je uplne zbytecny mit vic jak 2GB pac to stejne nefunguje...
zkusim jeste nainsatlovat VISTY jestli vtomhle nebudou lepci ze bych aspon slo adresovat max 2 GB pro Cubase a zbytek pro system ...

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 22 srp 2008 18:11

Mě se podařillo adresovat pro aplikaci 3GB RAM, přes přepínač /3GB v boot.ini v 32-bit Windows XP. Ale vzhledem k tomu, že mám dohromady 6GB, tak to stejně nebylo moc platné, 32-bit XP se sekali. Takže jsem nainstaloval XP x64 a pohodička, všechno šlape jak po másle - doporučuju XP x64 SP2 EN..
Pro 32-bit aplikaci jako je třeba Fruity Loops je vyhrazeno opět pouze 2GB RAM, ale pro 64-bit aplikaci neomezeně (až 128GB), takže třeba Sonar nebo Cubase by měl využít plnou paměť.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 22 srp 2008 18:16

no ale WIN 64bit na muziku nevim no moc se mi to nechce zkouset pak s pluginama si moc nejsem jistej ze to poslepe....

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 22 srp 2008 18:24

ty mas poco, ze?

na xp64 nebezi: http://tcsupport.custhelp.com/cgi-bin/t ... faqid=1634

moje duende taky neumi x64.

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 22 srp 2008 18:37

ale vsechny vst slapou dobre, s ovladacema to chce vychytat spravnou znacku no a pak to jede ok...treba moje e-mu ma od zacatku x64 drivery...na vsechno mam drivery pro XP x64, tak proc toho nevyuzit...

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 22 srp 2008 19:00

Brooklyn / juanita juarez : Poco uz nemam ....

Jindy2: no jestli teda pluginy slapou normalne tak to urciter zkusim (ty normalne delas na 64bit?) .. ovladace mam... a co Vista 64bit? nejsou lepci jak XP 64bit?

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 22 srp 2008 20:04

ekeaze: ja normalne delal na 32-bit, takze se divim, jak to pod tim 64-bit vsechno krasne jde...a aplikace pro 64-bit jdou samozrejme jeste lepe (oboji 32-bit i 64-bit jde krasne)...

vista 64 jsem zkousel, kdyz jsem porovnaval vista 64 vs. xp x64 a me osobne se vic libilo xp, protoze je takove vic systemove, jednoduche, programatorske...ta vista je proste jina, divna pro me...vista 64 je jednodussi na nahozeni, xp x64 jsou trochu choulostive, ale kdyz se to povede, je to rychlejsi nez vista 64...

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 22 srp 2008 20:16

okej... tak dik moc... du sehnat nejakou verzy pochybnou a vyzkousim pak kdyztak zakoupim .... :)

Odpovědět