Windows XP REGISTRE

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
dano

Windows XP REGISTRE

Příspěvek od dano »

Ked odinstalujem nejaky program, je dobre pouzit specialny cistic registrov (nie regedit, ale normalny program) na odstranenie toho, co po programe zostalo z registrov windowsu? Alebo je lepsie do registrov ziadnym sposobom nezasahovat ani s pouzitim na to urceneho programu? Vdaka za nazory.

kexik

Příspěvek od kexik »

najlepsie je pouzit nejaky tracer pocas instalacie, ktory urobi log co presne pri instalacii na disk pribudlo a potom sa to da bez rizika a bezo zvysku odstranit... je to pomerne onanisticka zalezitost ale ak si "skusac" tak odporucam. jedna taka utilita je v norton utils ale su ich desiatky, a niektore aj zadarmo.

ja cistim registre rucne ale v zasade to neodporucam ludom ktori o windowsoch vela nevedia, je to relativne riskantne. ovsem registre sa pomerne lahko zalohuju, takze aj to je moznost

dano

Příspěvek od dano »

to kexik: Dakujem, asi hovoris o niecom ako Ghost, co zalohuje registre. Ja osobne by som sa do registrov rucne sahat neodvazil a "skusac" nie som ani trochu. Odisnstalovanie tiez casto nepouzivam, tak to asi necham tak, ved taku zlobu jeden odinstalovany program spravit nemoze :) teda dufam

kexik

Příspěvek od kexik »

dano: drviva vacsina zbytkov nerobi nic... velke registre=pomale bootovanie, to je asi jediny bolavy dosledok...

dano

Příspěvek od dano »

V poslednom PC World pribalili na CD jednu na prvy pohlad velmo sypmaticku aplikaciu s nazvom Advanced Windows Care. Tato vecicka riesi:
1. Spyware Scan
2. Security Defense
3. Registry Scan
4. System Analysis
5. Startup Scan
6. Privacy Sweep
7. Temporary Files Scan

Predtym, nez cokolvek opravi si urobi zalohu registrov, takze by to malo byt OK. Co si o takomto niecom myslite? Pouzivat, alebo nepouzivat?

kexik

Příspěvek od kexik »

tazko povedat. ja mam s podobnymi utilitami taku skusenost, ze bud su neskodne (a samozrejme aj nefunkcne) a funguju ako placebo ("opravil" som registre a okna sa mi otvaraju dvakrat rychlejsie, fakt, kukaj:); alebo dodrbu bud system, alebo aspon instalaciu aplikacie, ktora pouziva "opraveny" registry entry. takze moj nazor je nepouzivat registry scannery neurciteho povodu. ale odstranovac spyware sa hodi kazdy (cim ich mas viac, tym lepsie, podstatne je aby nemali zakazdym nejaky realtime service co ciha v pamati a zerie cpu), nieco co ti urobi prehlad vsetkych temp adresarov tiez (aby si ich mohl pomazat)... takze cely balicek by som nezavrhoval

dano

Příspěvek od dano »

tato aplikacia bola na CD PC World, takze som myslel ze je to ok a spolahlive... Znacka je ze IObit Software

Odpovědět