wista na noteboku

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
nunu

wista na noteboku

Příspěvek od nunu »

Kluci,pokusne jsem nainstalil nove widle a hned po startu mam docela problem a nevim jak jej vyresit.Mam centrino 1,6GB 1.5GbRAM 915cipset...Jede to na tom nejak,s tim si hlavu nelamu.Problem je ten,ze na XP jsem mel notas velmi tichy,temer nebyl slyset vetrak,kdezto na viste mi neustale toci jak o zivot,pritom procesor je na cca 2% vykonu ve spravci uloh.Nainstaloval jsem intelacky inf,no evidentne mi to nepomohlo.Vetrak mi kazdou chvili shori...Neumite mi s tim nekdo pomoct ?Neresim jestli jsou visty optimalni,chci je proste vyzkouset,ale potrebuju aby mi rogulovaly otacky procesoru a jsem na to kratky...

Dik za kazdou radu...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

nunu : mne sa tiez kruti vetrak furt .. ale to robil aj na XP (kere som mal ale len jeden den pokusne) .. otestuj speedfan .. mne sice moc nepomohol .. tebe mozno pomoze ..

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Jenom pro jistotu - ACPI je zapnute ?

nunu

Příspěvek od nunu »

pls konkretneji...Kde zapnu ACPI a jak to zjistim?

nunu

Příspěvek od nunu »

ACPI nema problem,vlastne nic nema problem ve spravci HW..

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

U nekterych pocitacu se ACPI da vypnout v BIOSu, ale jestli vidis ve spravci zarizeni ACPI PC (nebo neco podobnyho, tak se to jmenovalo v XP), tak bude pes asi zakopany jinde. Na druhou stranu - snad vsichni vyrobci notebooku si ACPI standard upravuji k obrazu svemu, tudiz v takovem pripade musis pouzit primo ovladac pro zakladni desku od konkretniho vyrobce pro konkretni model a OS. Pises zes pouzil nejaky generic ovladac od Intelu - vyrobce pro ten notebook zadny driver pro Visty nenabizi ?

dj-bobr2

Příspěvek od dj-bobr2 »

Funguje ve Vistách SpeedFan? Tím jsem ztišoval větráky všude možně a většinou to i jelo..

nunu

Příspěvek od nunu »

ASUS na to dokonale sere,neaktualizuje ovladace ani pro xp.Po teto zkusenosti kdy na to fakt prdi asus jiz nikdy nevezmu.Pro vistu ani prd.Nic...Kazdopadne mam vsecko nainstalovane a ty otacky neklesnou.pritom je to celkem svizne na ty omalovanky.

Symphonic

Příspěvek od Symphonic »

No mne se vetracek normalne ztisuje. Jediny co jsem pred instalaci Vist udelal byla aktualizace BIOSU. Nic dalsiho specialniho jsem neinstaloval.

nathanael

Příspěvek od nathanael »

nunu: no a koukal ses jak se ten větrák chová v biosu, než ještě nabootují visty? jestli je v biosu větrák ok, tak jako byl předtím, tak bude nejspíš problém ve vistách a jejich komunikaci s tvojí deskou která řídí ten větrák...nevěřím, že by asus nedával nějakou utilitu pro přetaktování procesoru a řízení větráků, ale jestli je to tak, jsou to docela idioti...určitě bych prvně aktualizoval všechny drivery a třeba i bios, jestli je nějaký novější...nevim jak je to u notebooků, ale třeba zkusit přehodit auto řizéní větráků v biosu na pwm nebo nějaké jiné, nemusí být marné, ale není to moc pravděpodobné že by to pomohlo...to acpi se zapíná a vypíná v biosu, můžeš to zkusit zapnout/vypnout....každopádně nakonec to můžeš zkusit poštelovat speedfanem, když už nic nepomůže...

nunu

Příspěvek od nunu »

Diky za pomoc,uz jsem posteloval zet na XP...Asus nema prakticky zadnou podporu,zadny ovladac na webu.Mam opet svuj temer neslysitelny notas...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ja som dostal driverove CD k asusu na XP a druhe na VISTU .. To CD ale bolo nepodstatne .. Vista si aj tak vsetko potahala z internetu ..
vetrak ide ale stale .. asi kvoli Celeron M kere nema speed step .. cize neviem CPU spomalit .. a v biose sa tiez nic neda ani zobrazit ani vypnut / zapnut .. proste okolo tychto veci ziadne nastavenia .. ani ACPI ..

nunu

Příspěvek od nunu »

nejspis budes mit novejsi model...Ja mam M6A s pentiem M

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

nunu : jo kupil som ho pred mesiacom .. A8He , Celeron M 520

Odpovědět