Základní deska

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Rošky

Příspěvek od Rošky »

Pytkin: tohle mně zajímá: znamená to, že 32bit WXP vůbec na 4GB RAM nerozběhnu, nebo že je pouze nejsou schopny využít...? To je dost velký rozdíl, někde jsem narazil na informaci, že WXP32 ze 4GB využijí jen asi 3,2 GB, což by nepřímo znamenalo, že na 4GB normálně fungují...
Rošky

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

tak je jasný, že je lepší dát 2x2gb ram (kvůli dual-channelu)...já bych si konkrétně dal nejradši 4x2 gb ram (vzhledem k tomu, že paměti jsou dneska za pakatel), jenže to prostě xp 32 neuvidí...

win xp x64 jsem zkoušel, v těch by to vidět bylo, ale chvíli po používání toho systému se tam začaly postupně různé věci sr*t, některé drivery nešly atp...systém se mi nezdál stabilní ani náhodou, ač se mi ty xp x64 líbí, tak jsem smazal a vrátil se zpátky k 32bit xp, ty jsou rock-stable...

jediná rozumná možnost je asi vista x64, ale tu jsem nezkoušel - třeba to bude ještě horší, než xp x64...

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Jindy2 píše:all: je to o osobních preferencích a zkušenostích...mě vyhovuje Gigabyte s jejich low-profile ultra durable kondíky a supr layoutem, který dost často vídám u různých asusů a msi naprosto zprzněný.
Gigabyte má pěkný layout, o tom žádná. Nicméně Asus ho nemá o moc horší. Kondíky dává Ausus teď už ty samé, co gigabyte (minimálně do střední třídy a výš), nicméně to je stejně jenom hype. I obyčejné dostatečně dimenzované kondíky tu desku spolehlivě přežijí. Gigabyte mi taky přijde lépe vybavený za stejné peníze. Co je to ale všechno platné, když ty desky odchází :(

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

rosky : pojde to .. len vidis 3G alebo 3.5G maximalne .. inak vsetko chodi ..

kexik

Příspěvek od kexik »

vedeli by ste menovat nejaku celkom konkretnu dosku na intel? potrebujem 3 stare pci sloty a fw s hocakym radicom (na kameru), inak nemam poziadavky. hlavne kriterium popri stabilite je cena

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kexik : Intel ma v pohode ceny .. nechce sa mi to teraz hladat .. kukni www.asbis.sk

kexik

Příspěvek od kexik »

mna zaujima typ, predajcu si musim pohladat v nemecku... dobierka zo slovenska je blbost, rovnako ako nosenie v autobuse. cena tu bude podobna...

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Co třeba Asus P5E-V HDMI?

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

já bych si koupil desku Gigabyte GA-P35-DS3 a firewire řadič Kouwell KW-1582TE...

Fractal

Příspěvek od Fractal »

Ctirad: tu jsem si chtěl koupit, abych ušetřil na grafice, ale pak jsem si uvědomil, že chci dva monitory.... takže jdu do Gigabyte P35-DS4 rev:2.0 a k tomu nějakou průměr grafiku

mathi

Příspěvek od mathi »

Gigabyte bych opravu nedoporučoval...co ze zkušenosti kamarádů a známých vím...pořád řeší nějaké reklamace...
Já jsem za X let věrný ASUSu a nikdy jsem opravdu neměl problém...hrál jsem si s taktováním a vše běží stabilně :)
Nyní mám na core2duo desku od asusu s čipsetem P35 ... super :)

Gigabyte NEBRAT!

fantozzi

Příspěvek od fantozzi »

líbí se mi, jak není těžké být úspěšnou firmou i při velké kazovosti výrobků. Gigabytu na to stačí hezká krabice a dobrá cena :-)

Odpovědět