Zprovoznění Creative sound blaster live! USB

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
TTT31

Zprovoznění Creative sound blaster live! USB

Příspěvek od TTT31 »

Čaute,
mám pučenou externí zvukárnu Creative SoundBlaster live a když zapnu Cubase tak přestane fungovat přehrávaní zvuku z Windowsu, Taky nejde přehravat zvuky v Sound browseru v cubase ani v sample editoru .. je to asi tim ze se nejak spusti implicitne ten ASIo ovladac a dela bordel... kdyyz cubase prepnu na ovladac Asio4all tak to neprehrava nic... neresil nekdo neco podobneho nejaka rada? ovladac sem zkousel i z pribaleneho CD i ze stranek posledni vydany...

Pytkin
Moderátor

Re: Zprovoznění Creative sound blaster live! USB

Příspěvek od Pytkin »

nastav si v cubase "RELEASE ASIO DRIVER IN BACKGROUND" .. nieco obdobne .. a snad to pojde .. alebo si kup poriadnu zvukovku , ktora nebude mat tento problem ..

TTT31

Příspěvek od TTT31 »

Pytkin píše:nastav si v cubase "RELEASE ASIO DRIVER IN BACKGROUND" .. nieco obdobne .. a snad to pojde .. alebo si kup poriadnu zvukovku , ktora nebude mat tento problem ..
tak stim releasem in background to pomaha jen kdyz je cubase na pozadi.. tzn kdyz mi hraje neco z vydli a prepnu na focus cubase tak se prehravani vypne... a neresi to problem s sound browserem a sample editorem v CUbase..

Varianta 2 koupit si poradnou zvukovku take muj problem neresi

dik za reakci

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no ale inak tento problem nejde vyriesit ..

TTT31

Příspěvek od TTT31 »

To jako vis ze stim mas zkusenost nebo jenom tipujes? :) Tu zvukarno mivalo plno lidi tak treba se nekomu podarilo vyresit ... proto se ptam zde

kexik

Příspěvek od kexik »

nepodarilo. ta zvukovka nema multiclient driver, je to neriesitelne

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

hovg .. tema uzavreta ..

ja teda som dlho robil doma na audigy .. ale nikdy ma nenapadlo paralelne pustat zvuk aj z nuenda aj z niecoho ineho ..

TTT31

Příspěvek od TTT31 »

No tak i kdybych nechtel pustat zvuk z neceho jineho, tak je pruser ze nejede zvuk z Soundbrowseru v cubase a jeste vetsi ze nejede v sound editoru... takze hold vymenit no ... Diks

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

nejde zvuk z soundbrowseru ? neviem co je soundbrowser .. ale zvuk v cubase musi fungovat v celom cubae .. aj v editore .. nikdy som s tym problem nemal ..

TTT31

Příspěvek od TTT31 »

Pytkin píše:nejde zvuk z soundbrowseru ? neviem co je soundbrowser .. ale zvuk v cubase musi fungovat v celom cubae .. aj v editore .. nikdy som s tym problem nemal ..
SoundBrowser je okno v kterem si v Cubase vybiras samply ktere chces pouzit.. browsujes disky a tak. Muzes si tam samozrejme i ten zvuk prehrat... ale to mi prave s tou zvukarnou nejde tedy de ale nevyda to zaden zvuk

tohle je loopbrowser je to ale analogicke:

http://www.soundonsound.com/sos/aug08/i ... ch01_l.jpg

No ja vim zeby mel fungovat proto mi to hlava nebere ...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

hmm .. to mas ale potom dako zle nastaveny cubase .. lebo hrat to musi .. mas nastavenu audition zbernicu ? ci ako sa to vola .. v F4 (VST connection) .. metronom ti klika ? jaku verziu CUBASE pouzivas ?

TTT31

Příspěvek od TTT31 »

Tak jsem přeisnataloval ovladač a pohral si s nastavenim v F4 asi sem tam predtim nemel nastavene kanaly k Studio audio device coz je nejspis to prehravani z sound borwseru sample editoru atd.. takze z Cubase mi fici vse.Akorat kdyz jede nejde poslouchat nic z Windowsu, coz neni zas az tak neprekonatelny problem....

chci se zeptat jeste, kdyz mam napr 4 Wavy v Cubase a kazdy ma 1MB dejme tomu perkuse nejake. A ted mi zahrajou v jednu chvili, tak se veme a na zvukovku se posle 4MB v jednu dobu a tam se to az micha a nebo to uz smicha Cubase a pak posila uz na zvukarnu jen 1den Wav ?

Ta zvukarna fici totiz na USB 1.1 prenosova rychlost 12Mb/s coz je uplne na houby jestli se to deje prvni variantou ... Dik za rady

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no vidis to :) prisiel si na to aj sam :)

to co sa pytas s tymi 4mi wavmi .. zmiesa sa to v cubase a az potom posle na zvukovku (ako jeden wav, obrazne povedane) .. neboj sa .. mozes miesat v cubase kolko kanalov chces .. resp. kolko zvladne tvoj pocitac ..

Odpovědět