Jak na Beat Detective v PT M-Powered
Jak na Beat Detective v PT M-Powered
Přátelé, nemá někdo jednoduchý, srozumitelný návod (tj. pro blbce), jak pracovat s Beat Detective v Pro Tools M-Powered?
-
Liquid Sound
- Profesionál
Re: Jak na Beat Detective v PT M-Powered
Srozumitelnej návod nemám. Ptej se konkrétně.Tommy píše:Přátelé, nemá někdo jednoduchý, srozumitelný návod (tj. pro blbce), jak pracovat s Beat Detective v Pro Tools M-Powered?
-
Liquid Sound
- Profesionál
Kvantizace audia
Konkrétně: Kytarista nahraje rytmický part - není to s metronomem, přinesl si CD s oblíbenou kapelou a hraje s nimi, páč to tak chce. Jenže se mu rozsypávají doby - tu je malinko před, tu malinko za dobou. Jak tu kytaru s pomocí Beat Detective dát do latě? Z manuálu jsem pochopil, že by to měl umět zanalyzovat, spočítat tempo, "rozsekat" materiál na doby a srovnat. Ale nedaří se mi to...
-
Liquid Sound
- Profesionál
Re: Kvantizace audia
Ok máš teda naimportovanou stereo stopu s Guidetrackem...Tommy píše:Konkrétně: Kytarista nahraje rytmický part - není to s metronomem, přinesl si CD s oblíbenou kapelou a hraje s nimi, páč to tak chce. Jenže se mu rozsypávají doby - tu je malinko před, tu malinko za dobou. Jak tu kytaru s pomocí Beat Detective dát do latě? Z manuálu jsem pochopil, že by to měl umět zanalyzovat, spočítat tempo, "rozsekat" materiál na doby a srovnat. Ale nedaří se mi to...
1. Krok - CUSTOM GRID
Označíš jí a vlezeš do BD tam dáš BAR MARKER GENERATION... A zmáčkneš CAPTURE SELECTION (tim vybereš z čeho konkrétně dělat novej grid)
Pak v DETECTION nastavíš HIGH EMPHASIS a měníš SENSITIVITY, dokoud ti to nebude zachytávat doby v tom guidetracku. Ty žlutý čáry, kterejma to označuje, můžeš posouvat za pomocí tušim Alt a za pomocí Ctrl je mažeš. Můžeš též přidávat. Důležitý je správně nastavený TIMESIGNATURE a CONTAINS popř. trioly. Stejně tak v detection.
Až to bude dobře označený (jenom to prolítni okem) dej GENERATE
2. Krok SEPARACE nahraný kytary
Vše je stejné jako v kroku 1
Akorýát vybereš tu nahranou kytaru a dáš REGION SEPARATION. Tim se rozstříhaj jednotlivý kytarový doby.... Zase CAPTURE a DETECT... Pak SEPARATE
3. Nejcitlivější bod je REGION CONFORM. Vybereš <b>BEZ PRVNÍHO PRÁZDNÉHO REGIONU CO JE PŘED PRVNIM HRANIM KYTARY</b> co chceš srovnat. Já to dělám po kouskách ne celej part... Vybereš co rovnat v edit okně a dáš zase CAPTURE a CONFORM... Ty kroky jsou furt stejný
4. Po srovnání už jen totéž se EDIT SMOOTHING
To udělá automatickej crossfade mezi každym střihem. Opět CAPTURE a pak SMOOTH
Vypadá to jako že je to složitý, ale naopak je to easy. Trocha cviku a sekáš to jak Baťa cvičky
-
Liquid Sound
- Profesionál
Dobré návody na Beat Detective jsou na různých dvd, jejichž ripy jsou občas na YouTube. Pak jsem zpětně pochopil i manuál... Pokud máš navíc Music production toolkit, tak to jde i na více stopách. Jinak někdy je na zarovnání vhodnější Elastic time, ale musí se to vyzkoušet. Jinak custom grid je funkce k nezaplacení.
Re:
Za mych LE casu to nefungovalo na vsechny tracky grupy jako u HD. Jenom na jeden. Coz byl zrovna u bicich docela vopruz.Liquid Sound píše:neni... A než se zeptá někdo další, neni to jiný než tdm&htdm s MP toolkitem nebo AV toolkitem120BPM píše:Ono je to jiny nez v LE?
iMac i9 80GB RAM 2TB SSD, Mac OS Mojave 10.4.16, Apollo 8 Duo
-
Liquid Sound
- Profesionál
Ano, to je prvda. Akorát že nahoře se řešila kytara tj. přišlo mi,ž emono stopa. S bicíma jsou nuntý multitrack BD 
Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC
ze jo? 
iMac i9 80GB RAM 2TB SSD, Mac OS Mojave 10.4.16, Apollo 8 Duo
-
music.mickey
Koukni na YOUTUBE tam najdes co potrebujes.Mila