Jak na Beat Detective v PT M-Powered

Vše o programu Digidesign Pro Tools
Odpovědět
Tommy
Příspěvky: 33
Registrován: 21 úno 2008 14:14

Jak na Beat Detective v PT M-Powered

Příspěvek od Tommy » 03 dub 2008 10:29

Přátelé, nemá někdo jednoduchý, srozumitelný návod (tj. pro blbce), jak pracovat s Beat Detective v Pro Tools M-Powered?

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Jak na Beat Detective v PT M-Powered

Příspěvek od Liquid Sound » 10 dub 2008 14:36

Tommy píše:Přátelé, nemá někdo jednoduchý, srozumitelný návod (tj. pro blbce), jak pracovat s Beat Detective v Pro Tools M-Powered?
Srozumitelnej návod nemám. Ptej se konkrétně. :)

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Příspěvek od 120BPM » 10 dub 2008 19:45

Ono je to jiny nez v LE?

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Příspěvek od Liquid Sound » 10 dub 2008 21:07

120BPM píše:Ono je to jiny nez v LE?
neni... A než se zeptá někdo další, neni to jiný než tdm&htdm s MP toolkitem nebo AV toolkitem

Tommy
Příspěvky: 33
Registrován: 21 úno 2008 14:14

Kvantizace audia

Příspěvek od Tommy » 11 dub 2008 14:27

Konkrétně: Kytarista nahraje rytmický part - není to s metronomem, přinesl si CD s oblíbenou kapelou a hraje s nimi, páč to tak chce. Jenže se mu rozsypávají doby - tu je malinko před, tu malinko za dobou. Jak tu kytaru s pomocí Beat Detective dát do latě? Z manuálu jsem pochopil, že by to měl umět zanalyzovat, spočítat tempo, "rozsekat" materiál na doby a srovnat. Ale nedaří se mi to...

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Kvantizace audia

Příspěvek od Liquid Sound » 18 dub 2008 14:27

Tommy píše:Konkrétně: Kytarista nahraje rytmický part - není to s metronomem, přinesl si CD s oblíbenou kapelou a hraje s nimi, páč to tak chce. Jenže se mu rozsypávají doby - tu je malinko před, tu malinko za dobou. Jak tu kytaru s pomocí Beat Detective dát do latě? Z manuálu jsem pochopil, že by to měl umět zanalyzovat, spočítat tempo, "rozsekat" materiál na doby a srovnat. Ale nedaří se mi to...
Ok máš teda naimportovanou stereo stopu s Guidetrackem...


1. Krok - CUSTOM GRID

Označíš jí a vlezeš do BD tam dáš BAR MARKER GENERATION... A zmáčkneš CAPTURE SELECTION (tim vybereš z čeho konkrétně dělat novej grid)

Pak v DETECTION nastavíš HIGH EMPHASIS a měníš SENSITIVITY, dokoud ti to nebude zachytávat doby v tom guidetracku. Ty žlutý čáry, kterejma to označuje, můžeš posouvat za pomocí tušim Alt a za pomocí Ctrl je mažeš. Můžeš též přidávat. Důležitý je správně nastavený TIMESIGNATURE a CONTAINS popř. trioly. Stejně tak v detection.

Až to bude dobře označený (jenom to prolítni okem) dej GENERATE

2. Krok SEPARACE nahraný kytary

Vše je stejné jako v kroku 1
Akorýát vybereš tu nahranou kytaru a dáš REGION SEPARATION. Tim se rozstříhaj jednotlivý kytarový doby.... Zase CAPTURE a DETECT... Pak SEPARATE

3. Nejcitlivější bod je REGION CONFORM. Vybereš <b>BEZ PRVNÍHO PRÁZDNÉHO REGIONU CO JE PŘED PRVNIM HRANIM KYTARY</b> co chceš srovnat. Já to dělám po kouskách ne celej part... Vybereš co rovnat v edit okně a dáš zase CAPTURE a CONFORM... Ty kroky jsou furt stejný

4. Po srovnání už jen totéž se EDIT SMOOTHING
To udělá automatickej crossfade mezi každym střihem. Opět CAPTURE a pak SMOOTH




Vypadá to jako že je to složitý, ale naopak je to easy. Trocha cviku a sekáš to jak Baťa cvičky :)

Tommy
Příspěvky: 33
Registrován: 21 úno 2008 14:14

Příspěvek od Tommy » 21 dub 2008 14:35

No to jsem na sebe zvědavej... Večer, esli budu mít čas a náladu, to zkusim :-) Každopádně díky za odpověď.

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 30 dub 2008 22:19

mozno sa spytam naivne, ale dokaze tato funkcia zrovnat 2 tracky, ktore by mali byt co najrovnakejsie a niesu ? trebars 2 gitary, idu spolu tak na 80%, obcas sa rozidu...

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Příspěvek od Liquid Sound » 01 kvě 2008 13:35

rastis píše:mozno sa spytam naivne, ale dokaze tato funkcia zrovnat 2 tracky, ktore by mali byt co najrovnakejsie a niesu ? trebars 2 gitary, idu spolu tak na 80%, obcas sa rozidu...
Jo dokáže

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 01 kvě 2008 13:52

hm.... poskusam a dam vediet :) s PT som nerobil roky, to bude riadna maturita :) ale dik.

Zazy
Příspěvky: 73
Registrován: 24 čer 2004 23:08

Re: Jak na Beat Detective v PT M-Powered

Příspěvek od Zazy » 10 úno 2010 09:20

Dobré návody na Beat Detective jsou na různých dvd, jejichž ripy jsou občas na YouTube. Pak jsem zpětně pochopil i manuál... Pokud máš navíc Music production toolkit, tak to jde i na více stopách. Jinak někdy je na zarovnání vhodnější Elastic time, ale musí se to vyzkoušet. Jinak custom grid je funkce k nezaplacení.

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Re:

Příspěvek od 120BPM » 29 črc 2010 22:02

Liquid Sound píše:
120BPM píše:Ono je to jiny nez v LE?
neni... A než se zeptá někdo další, neni to jiný než tdm&htdm s MP toolkitem nebo AV toolkitem
Za mych LE casu to nefungovalo na vsechny tracky grupy jako u HD. Jenom na jeden. Coz byl zrovna u bicich docela vopruz. :evil:
Mac Pro "Nehalem" Quad-Core 2.66GHz, 10GB RAM, Mac OS 10.10.2, Pro Tools HD 9.0.6, Logic Pro 10.0.0, MOTU 828 MK2

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Jak na Beat Detective v PT M-Powered

Příspěvek od Liquid Sound » 29 črc 2010 23:26

Ano, to je prvda. Akorát že nahoře se řešila kytara tj. přišlo mi,ž emono stopa. S bicíma jsou nuntý multitrack BD :)
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Re: Jak na Beat Detective v PT M-Powered

Příspěvek od 120BPM » 29 črc 2010 23:33

ze jo? :lol:
Mac Pro "Nehalem" Quad-Core 2.66GHz, 10GB RAM, Mac OS 10.10.2, Pro Tools HD 9.0.6, Logic Pro 10.0.0, MOTU 828 MK2

music.mickey
Příspěvky: 4
Registrován: 09 srp 2010 14:15

Re: Jak na Beat Detective v PT M-Powered

Příspěvek od music.mickey » 09 srp 2010 14:27

Koukni na YOUTUBE tam najdes co potrebujes.Mila

Odpovědět