MIdi Keyboard jako controler

Vše o programu Digidesign Pro Tools
Odpovědět
music.mickey
Příspěvky: 4
Registrován: 09 srp 2010 14:15

MIdi Keyboard jako controler

Příspěvek od music.mickey » 09 srp 2010 14:24

Vi nekdo, jak pouzit MIdi klavesnici jako midi controler? potrebuju na Live zapinat urcite parametry u Protools.
Diky za odpoved Mila

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Re: MIdi Keyboard jako controler

Příspěvek od MonkeyFighter » 10 srp 2010 03:28

dej trochu vic infa,nevim jestli te uplne chapu co presne potrebujes..chces pouzivat klavesu(y) z midikeys k tomu aby si ovladal cudle v protools cilize on/off?
jinak ti ta midiklavesnice v pt normalne slape?

music.mickey
Příspěvky: 4
Registrován: 09 srp 2010 14:15

Re: MIdi Keyboard jako controler

Příspěvek od music.mickey » 10 srp 2010 20:55

Jasne, potrebuju mutovat reverb nebo stopu na ktery je povesenej v PT. je to klasickej keyboard, vymezit treba c5, mute on a d5 mute off straci na
klavesy odeslou treba note on a ja to potrebuju mapovat na track mute.......mam obavy, ze to PN neumi.Cubase ma lepsi midi,nevadi jel bych s Cubase.
ostatni se dopracuju,...pouzivat midi keyboard jako controler /track on/of nebo solo atd..mam to na live....
dik Mila

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: MIdi Keyboard jako controler

Příspěvek od TOM-Thak » 10 srp 2010 21:37

music.mickey píše:Jasne, potrebuju mutovat reverb nebo stopu na ktery je povesenej v PT. je to klasickej keyboard, vymezit treba c5, mute on a d5 mute off straci na
klavesy odeslou treba note on a ja to potrebuju mapovat na track mute.......mam obavy, ze to PN neumi.Cubase ma lepsi midi,nevadi jel bych s Cubase.
ostatni se dopracuju,...pouzivat midi keyboard jako controler /track on/of nebo solo atd..mam to na live....
dik Mila
Jen dotaz - neni na live nejlepsi ableton? Delat nejakej live pres cubase apod. mi prijde dost neohrabana zalezitost.. hlavne kvuli nekvalitnimu stretchingu apod. navic v abletonu si vsecko namapujes bez problemu raz dva.

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Re: MIdi Keyboard jako controler

Příspěvek od MonkeyFighter » 11 srp 2010 03:00

mno souhlasim s Tomem, dělat liveact přes cubase je podle mě zbytečný sebetrýznění... ale mělo by to jít... jestli ty cudle poslouchaj midi cc/note/sysex tak by to slo pres puredata/Max kde bys prislusny note zpravy menil na ty ktery potrebujes, ale otazka je jestli se ti s nečim takovym chce patlat když to jde udělat uplně jednoduše v abletonu...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: MIdi Keyboard jako controler

Příspěvek od pavlii » 11 srp 2010 07:39

Krom toho to nebude asi tak jednoduché. Já se mohu opřít pouze o Cubase, ale jedno zařízení - pokud má jen jeden MIDI okruh - nelze současně použít pro práci s MIDI a pro ovládání DAW.

P.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: MIdi Keyboard jako controler

Příspěvek od TOM-Thak » 11 srp 2010 09:03

pavlii píše:Krom toho to nebude asi tak jednoduché. Já se mohu opřít pouze o Cubase, ale jedno zařízení - pokud má jen jeden MIDI okruh - nelze současně použít pro práci s MIDI a pro ovládání DAW.

P.
No ableton tohle právě umí. Tam si můžeš nadefinovat kontrolery z kláves na co chceš jednoduchym mapovanim. Zapneš tlačítko na mapování a stylem "midi learn" tzn. klikneš na parametr otočíš knobem nebo stiskneš button.. a je namapováno, přičemž vlevo vidíš ještě omezení na daný parametr třeba určíš maximální hodnotu, které to dosáhne takže třeba hodnota knobu 0 bude u filtru žádný cutoff a hodnota 127 může být konkrétní frekvence.. aby se ti nestalo, že si musíš při hraní dělat prstem zarážku na hodnotě, která ti vyhovuje.
Samozřejmě to umí zároveň ovládat midi stopu tzn. hrát na klávesy a zároveň ovládat efekt klidně na jiný stopě.. na audiu nebo v mixu.
Navíc to umí skvěle sychnronizovat tempo na různě smyčky apod. a při spouštění samplů to čeká na takty.. jsou tam scény atp. takže
cubase je na tohle docela sebevražda :D

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: MIdi Keyboard jako controler

Příspěvek od pavlii » 11 srp 2010 09:50

Pozor - aby nedošlo k nedorozumění (samozřejmě to ale může být ve spoustě softů lépe pořešeno než v Cubase) - ale cokoli umí mluvit s MIDI CC nebo Switches, tak se tohoto omezení netýká. Ale třeba ovládání mixu, Transport a podobné - to v Cubase přes MIDI CC/SW nejde, musí se použít Remote, ale pak zase dané MIDI zařízení na tom jednom MIDI okruhu nemůže být použito pro záznam a práci s MIDI daty (noty, CC/SW apod.).

Ale to bylo jen na upřesnění, myslím, že si stejnak rozumíme.

P.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: MIdi Keyboard jako controler

Příspěvek od TOM-Thak » 11 srp 2010 10:06

Jasné, tak to funguje mám to taky tak odzkoušeno. To spíš abychom nemystifikovali ostatní.
Já jen chtěl říci, že ableton s tímhle nemá problém a že lze ovládat prakticky cokoli zároveň bez ohledu na to jestli jde o transport, mix.. nebo nějaké VSTi.

music.mickey
Příspěvky: 4
Registrován: 09 srp 2010 14:15

Re: MIdi Keyboard jako controler

Příspěvek od music.mickey » 11 srp 2010 12:55

Jasne, hosi diky za radu, netrvam na Cubase nebo PT, Ableton staci.Diky

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: MIdi Keyboard jako controler

Příspěvek od TOM-Thak » 11 srp 2010 19:23

music.mickey píše:Jasne, hosi diky za radu, netrvam na Cubase nebo PT, Ableton staci.Diky
Kdybys potreboval neco s abletonem tak rekni.

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Re: MIdi Keyboard jako controler

Příspěvek od 120BPM » 21 srp 2010 07:19

U Pro Tools, pokud vim, musi ovladac podporovat HUI.
Mac Pro "Nehalem" Quad-Core 2.66GHz, 10GB RAM, Mac OS 10.10.2, Pro Tools HD 9.0.6, Logic Pro 10.0.0, MOTU 828 MK2

Odpovědět