Pro Tools 11

Vše o programu Digidesign Pro Tools
Odpovědět
Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 651
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Pro Tools 11

Příspěvek od markuc » 08 dub 2013 20:03

Takže konečně 64bit :)

Na konci videa jsou i ceny upgrade, docela legrační.

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Pro Tools 11

Příspěvek od Liquid Sound » 08 dub 2013 23:45

Jo těšim se na to.
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 651
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Pro Tools 11

Příspěvek od markuc » 10 dub 2013 13:50

No máš se na co těšit, údajně v jedenáctkách končí podpora RTAS formátu, takže super ... zdaleka ne všechno je už jako AAX, takže další výjeb Avidu s jeho až příliš trpělivými zákazníky.

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Pro Tools 11

Příspěvek od Liquid Sound » 10 dub 2013 13:58

Jo je to vyřešený tak, že si můžeš PT11 nainstalovat vedle stávajících PT10 právě protože ještě dost velkejch hráčů na trhu plugin nemá svý produkty v AAX. Osobně je mi zrovna tohle dost jedno, vystačim si z velký většiny s defaultníma pluginama. Viděl bych to až prozaicky jednoduše. Imo spousta userů pláče, protože maj spoustu RTAS nakradenejch a bude to chvíli trvat, než se budou dát ukrást ve formátu AAX. :wink:

Opravdu se těšim na PT11. DAW rozhodně měnit nehodlám - ostatně mí klienti jednou na PT prakticky všichni. Počet spolupracujících lidí dělajících v nějakym jinym DAW bych spočítal na prstech jedný ruky. :)
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 651
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Pro Tools 11

Příspěvek od markuc » 10 dub 2013 14:08

No jasně, to je všechno určitě fakt, ale jak to bude fungovat ? Jako že budeš přeskakovat mezi 10 a 11 podle toho, jestli budeš chtít používat rtas pluginy nebo ne ? A ty desítky budou taky fungovat jako 64bit ? Protože to bude asi pro spoustu lidí velký lákadlo, že konečně můžou fungovat v 64 bitech se všemi výhodami (přístup k RAM atd.). V tom nemám úplně jasno ...

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Pro Tools 11

Příspěvek od Liquid Sound » 10 dub 2013 14:55

No desítky zůstanou jak jsou tj. 32 bit s možností jak AAX tak RTAS. Jedenáctky budou 64 bit jen s AAX. Tzn. v klidů můžeš dodělat aktuální projekty v desítkách a nový rozjet v jedenáctkách. To je vše. Mně to přijde v pohodě, jsem spokojenej. Osobně by mi i dneska vlastně stačily i ty devítky. Nedávno jsem na nich dotočil komplet desku a nepociťoval jsem žádný potíže. :) Sice mám v notebooku desítky, ale doma na desktopu dokonce ještě osmičky. Moc tu euforii kolem toho 64 bitu nechápu, nevim jak to uchopit, netušim co mi to přinese. :shock:
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Pro Tools 11

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 10 dub 2013 15:31

no jo, nova verze, avid potrebuje naraisovat nejaky penize na pravniky ;]

http://finance.yahoo.com/news/law-offic ... 00309.html

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 651
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Pro Tools 11

Příspěvek od markuc » 10 dub 2013 18:01

Liquid Sound píše:... Moc tu euforii kolem toho 64 bitu nechápu, nevim jak to uchopit, netušim co mi to přinese. :shock:
Co je na tom k nechápání ? Pokud pracuješ hodně se samplama a nejsi na Macu, kde má NI Kontakt ten svůj memory server, potřebuješ prostě přístup k co největšímu množství RAM. Pokud jen točíš audio, je ti 64bit k ničemu. Jakápak euforie ?
Já se samplama dělám a je prostě super mít otevřených několik instancí Kontaktů a nemuset nic freezovat a bouncovat. Taky mám ProTools 8 a dělá se v nich skvěle, ale tohle mě prostě limituje. A i kdyby ne, tak fakt, že je to asi poslední DAW, kterej není 64bit, asi stačí sám o sobě, ne ? Kde je potom nějakej vývoj, za kterej chtějí neustále platit ? To, že přidají v desítkách clip automation, kterej už taky má kde kdo, není vzhledem k ceně úplně nejvíc ... :)

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Pro Tools 11

Příspěvek od Liquid Sound » 10 dub 2013 18:27

No já jsem na Macu a předevšim točim. A když mám na nějaký svý věci sampler, tak nabraný vzorky nepřesáhnou nikdy pár desítek mega (předevšim drummachines). Velký dlouhý zvuky jako samplovaný symfoňáky atd. beru beztak jako demo a prakticky cokoliv přetáčim naživo. Samply jsou na dema. :) Proto si myslim, že je mi úplně fuk jestli to bude 64bit nebo ne. Vývoj no. Asi jo, to samo. Na druhou stranu některý studia frčej ještě na TDM6 a zajímá je jenom vývoj firemního účtu. :wink:

Okej sorry, už nejsem asi ten správnej entusiasta. Jde to s věkem. Je supr mít poslední verzi Pro Tools, ale je taky supr vyrazit na kolo. :)
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 651
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Pro Tools 11

Příspěvek od markuc » 10 dub 2013 18:35

Tak tu poslední větu ti podepíšu okamžitě a kdykoli ! O věku už toho taky dost vím, není tu mnoho starších ... samply by asi měly být na dema, ale realita bude jiná ... :)

Odpovědět