Na konci videa jsou i ceny upgrade, docela legrační.
Pro Tools 11
-
Liquid Sound
- Profesionál
Re: Pro Tools 11
Jo těšim se na to.
Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC
-
markuc
No máš se na co těšit, údajně v jedenáctkách končí podpora RTAS formátu, takže super ... zdaleka ne všechno je už jako AAX, takže další výjeb Avidu s jeho až příliš trpělivými zákazníky.
-
Liquid Sound
- Profesionál
Jo je to vyřešený tak, že si můžeš PT11 nainstalovat vedle stávajících PT10 právě protože ještě dost velkejch hráčů na trhu plugin nemá svý produkty v AAX. Osobně je mi zrovna tohle dost jedno, vystačim si z velký většiny s defaultníma pluginama. Viděl bych to až prozaicky jednoduše. Imo spousta userů pláče, protože maj spoustu RTAS nakradenejch a bude to chvíli trvat, než se budou dát ukrást ve formátu AAX.
Opravdu se těšim na PT11. DAW rozhodně měnit nehodlám - ostatně mí klienti jednou na PT prakticky všichni. Počet spolupracujících lidí dělajících v nějakym jinym DAW bych spočítal na prstech jedný ruky.
Opravdu se těšim na PT11. DAW rozhodně měnit nehodlám - ostatně mí klienti jednou na PT prakticky všichni. Počet spolupracujících lidí dělajících v nějakym jinym DAW bych spočítal na prstech jedný ruky.
Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice
-
markuc
No jasně, to je všechno určitě fakt, ale jak to bude fungovat ? Jako že budeš přeskakovat mezi 10 a 11 podle toho, jestli budeš chtít používat rtas pluginy nebo ne ? A ty desítky budou taky fungovat jako 64bit ? Protože to bude asi pro spoustu lidí velký lákadlo, že konečně můžou fungovat v 64 bitech se všemi výhodami (přístup k RAM atd.). V tom nemám úplně jasno ...
-
Liquid Sound
- Profesionál
No desítky zůstanou jak jsou tj. 32 bit s možností jak AAX tak RTAS. Jedenáctky budou 64 bit jen s AAX. Tzn. v klidů můžeš dodělat aktuální projekty v desítkách a nový rozjet v jedenáctkách. To je vše. Mně to přijde v pohodě, jsem spokojenej. Osobně by mi i dneska vlastně stačily i ty devítky. Nedávno jsem na nich dotočil komplet desku a nepociťoval jsem žádný potíže.
Sice mám v notebooku desítky, ale doma na desktopu dokonce ještě osmičky. Moc tu euforii kolem toho 64 bitu nechápu, nevim jak to uchopit, netušim co mi to přinese. 
-
Brooklyn / juanita juarez
- Profesionál
no jo, nova verze, avid potrebuje naraisovat nejaky penize na pravniky ;]
http://finance.yahoo.com/news/law-offic ... 00309.html
http://finance.yahoo.com/news/law-offic ... 00309.html
-
markuc
Co je na tom k nechápání ? Pokud pracuješ hodně se samplama a nejsi na Macu, kde má NI Kontakt ten svůj memory server, potřebuješ prostě přístup k co největšímu množství RAM. Pokud jen točíš audio, je ti 64bit k ničemu. Jakápak euforie ?Liquid Sound píše:... Moc tu euforii kolem toho 64 bitu nechápu, nevim jak to uchopit, netušim co mi to přinese.
Já se samplama dělám a je prostě super mít otevřených několik instancí Kontaktů a nemuset nic freezovat a bouncovat. Taky mám ProTools 8 a dělá se v nich skvěle, ale tohle mě prostě limituje. A i kdyby ne, tak fakt, že je to asi poslední DAW, kterej není 64bit, asi stačí sám o sobě, ne ? Kde je potom nějakej vývoj, za kterej chtějí neustále platit ? To, že přidají v desítkách clip automation, kterej už taky má kde kdo, není vzhledem k ceně úplně nejvíc ...
-
Liquid Sound
- Profesionál
No já jsem na Macu a předevšim točim. A když mám na nějaký svý věci sampler, tak nabraný vzorky nepřesáhnou nikdy pár desítek mega (předevšim drummachines). Velký dlouhý zvuky jako samplovaný symfoňáky atd. beru beztak jako demo a prakticky cokoliv přetáčim naživo. Samply jsou na dema.
Proto si myslim, že je mi úplně fuk jestli to bude 64bit nebo ne. Vývoj no. Asi jo, to samo. Na druhou stranu některý studia frčej ještě na TDM6 a zajímá je jenom vývoj firemního účtu.
Okej sorry, už nejsem asi ten správnej entusiasta. Jde to s věkem. Je supr mít poslední verzi Pro Tools, ale je taky supr vyrazit na kolo.
Okej sorry, už nejsem asi ten správnej entusiasta. Jde to s věkem. Je supr mít poslední verzi Pro Tools, ale je taky supr vyrazit na kolo.
-
markuc
Tak tu poslední větu ti podepíšu okamžitě a kdykoli ! O věku už toho taky dost vím, není tu mnoho starších ... samply by asi měly být na dema, ale realita bude jiná ...