Problem s instalaci ProTools 8 M-Powered

Vše o programu Digidesign Pro Tools
Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Problem s instalaci ProTools 8 M-Powered

Příspěvek od Tranzistor » 13 srp 2009 23:29

Cau kluci mel bych dotaz, chtel jsem dotaz dat do fora o ProTools, ale ze zahadnyho duvodu nemam opravneni tam vlezt, fakt divny, no nic, tak k veci, mate nekdo zkusenosti s instalaci PT8 M-Powered? Instaloval jsem to znamymu na notes (Fujitsu-Siemens, Core2Duo, 1GB RAM, sdilena grafika, disk 5400rpm 80GB). Vim ze pisou, ze minimum je 1GB RAM, tak nejak si myslim, ze by tohle mohl byt ten zadrhel, ale precijenom jestli se s tim nekdo nesetkal. Instalace driveru a PT probehla bez problemu vsechno jak ma. Po nahozeni a nacitani pluginu se PT kousnout na Structuru. Budis, sampler, nebude ho moc potrebovat, tak sem ho presunu do "unused". Druhy spusteni a probehloto az k xpandu a zase vytuh. Zase sem ho dal do "unused". Treti spusteni a vytuh na pluginu pred xpandem a takhle dokola. Rikam si, OK tak to bude tou RAMkou. Nahodil sem to na svoje stary PC P4 kde mam ale 2GB RAM. Opet to samy. Si rikam, to je divny, tak jsem tam xpand vratil a structure tedy nechal "unused" a nechal tomu cas... Po celkem dlouhy chvili to najednou prolezlo. Tak si rikam aha, musim byt trpelivej. Vratil jsem to na notebook a byl trpelivej a najednou to prolezlo. Parada. Vsechno slapalo jak ma. No a pak jsem doinstaloval par pluginu a problem se opakoval. Ted uz ale cekam marne a neproleze to. Vymazal jsem digidesign databazi, vymazal jsem plugin preference a nic nezabralo. Nesetkali jste se s timhle nekdo? Ja to tedy odhaduju na to RAMku. Pluginama to nebude, kdyz je vyhazim vsechny, tak to taky nenajede, takze problem v tech priinstalovanejch nevidim...

Uživatelský avatar
pixel
Administrátor
Příspěvky: 408
Registrován: 09 bře 2009 14:55

Re: Problem s instalaci ProTools 8 M-Powered

Příspěvek od pixel » 16 srp 2009 12:06

Přesunuto...
p.s. Omlouvám se, u fóra ProTools byly špatně nastavené oprávnění...


Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Problem s instalaci ProTools 8 M-Powered

Příspěvek od Pytkin » 16 srp 2009 13:27

instaloval som tusim PT7.X LE a vsetko chodilo uplne v pohode .. aj som tam doinstaloval dake pluginy , co boli k tomu (LE verzie) a fachcilo to .. 8 som tusim neskusal ..

Viem ze este z uvodu sme riesili podporu AMD .. lebo na tom notebooku bol AMD procesor .. A povedali mi v studio.sk , ze by to mohlo chodit ale oficialne AMD nepodporuju .. Digidesign tam ma presne specifikacie co by mal komputer splnat ..

Mas tam 1G ram , to by na start malo stacit .. snad by mohol byt problem , keby si chcel otvorit dake velke sample do samplera alebo nieco podobne ..

Je to najnovsia verzia PT , ktoru instalujes ?

Asi by bolo rozumne kontaktovat dodavatela .. Pripadne skusit hladat na digidesign fore ..

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Re: Problem s instalaci ProTools 8 M-Powered

Příspěvek od Tranzistor » 16 srp 2009 13:37

No AMD problem neni, protoze je to Intel Core2Duo a verze PT je M-Powered8 a ne LE. Ja se svejma LE na PC nemam problemy. Problem jsou ty M-Powered na tom notasu. Zkousel jsem ty m-powered na stolni stary masine co mam na net, to je P4 a 2GB ram a na ni mi to beha, ale musim vyhodit ten Structure. No a na tom notasu to proste nenabehne. Jeste chci podotknout, ze je to vsechno legal, jak woknousy, tak ty PT8 m-powr. Ty maj iLok a ten je v poradku nainstalovanej. Asi mam fakt podezreni na tu RAMku. Ale dotycnej co jsem mu to instaloval, tak uz si to odnesl. Slibil sem mu ze se na to pozeptam a vyresim, no ale pripravoval jsem ho na to, ze to bude chtit proste novej notas, tenhle je uz pres 3 roky starej :?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Problem s instalaci ProTools 8 M-Powered

Příspěvek od Pytkin » 16 srp 2009 13:43

no .. mozno je Mpowered iny ako LE .. nemam v tom velky prehlad .. PT neni zrovna moja krvna skupina ..

Skus RAMku otestovat testami .. ci je OK .. Windows nema problem ? mrznutia a nahodne BSOD sa nekonaju ?

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Re: Problem s instalaci ProTools 8 M-Powered

Příspěvek od Tranzistor » 16 srp 2009 14:03

Nene, woknousy problem nemaj. Ale problem je, ze ten notas ma 512MB na pevno zadratovanejch a 512MB v DIMMu. No a ten kdyz se vymeni, tak pak to tuhne. Takhle jak ten notas je, tak tam funguje vsechno, krome tedy tech PT8. Ptal jsem se, jestli na to nekdo nahodou nenarazil. Asi ne. No ja si myslim, ze to asi prestanu resit a koupi znamej proste novej notas no.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Problem s instalaci ProTools 8 M-Powered

Příspěvek od kexik » 16 srp 2009 14:08

a aky hw od m-audia tam chalan ma? mozno tam je problem... drivery, vadny hw, atd...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Problem s instalaci ProTools 8 M-Powered

Příspěvek od Pytkin » 16 srp 2009 14:17

tranzistor : ale urcite by som tu ramku otestovat dakym MEMTESTOM ..

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Re: Problem s instalaci ProTools 8 M-Powered

Příspěvek od Tranzistor » 16 srp 2009 14:19

Ma k tomu ProFire Lightbridge, posledni drivery, karta funguje naprosto bez problemu, odzkouseli jsme to na nelegal sw, ten funguje bez problemu, narozdil od legal :wink: ...problem je ten, ze to proste nebehalo, pak to behalo a pak zase prestalo a nevim proste cim to je...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Problem s instalaci ProTools 8 M-Powered

Příspěvek od kexik » 16 srp 2009 15:29

ak crackla verzia m-powered beha bez problemov, tak je to uplne nabeton tym lightbridge... ja by som skusil kludne STARSI driver, alebo preinstalovat lightbridge (s odobratim driveru). ak by bol problem s ramkou, nebeha ani kradnuta verzia

Uživatelský avatar
Agent Provocateur
Příspěvky: 198
Registrován: 18 říj 2008 11:18

Re: Problem s instalaci ProTools 8 M-Powered

Příspěvek od Agent Provocateur » 16 srp 2009 16:08

Mňa napadla jedna vec, možno je to kravina, ale ak tam máš zdielanu grafiku, tak ta si bere zo sys RAM, čiže tým pádom nemáš 1 GB, ale menej-či to tomu PT nejak nerobí problems..

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Re: Problem s instalaci ProTools 8 M-Powered

Příspěvek od 120BPM » 16 srp 2009 16:31

Profire Lightbridge je firewire interface. Slysel jsem o nejakych problem s jistym typem chipsetu. Pouziva firewire port, ktery je v notebooku? Nebo Firewire express card? Nainstaloval si taky CS3 update?
Mac Pro "Nehalem" Quad-Core 2.66GHz, 10GB RAM, Mac OS 10.10.2, Pro Tools HD 9.0.6, Logic Pro 10.0.0, MOTU 828 MK2

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Re: Problem s instalaci ProTools 8 M-Powered

Příspěvek od 120BPM » 16 srp 2009 19:46

Jeste bych se zkusil zeptat na tomhle foru. Tam ti zarucene pomuzou.

http://duc.digidesign.com/forumdisplay.php?f=28

V tomhle threadu resi typek stejnej problem i kdyz s jinym zarizenim.

http://duc.digidesign.com/showthread.php?t=252194
Mac Pro "Nehalem" Quad-Core 2.66GHz, 10GB RAM, Mac OS 10.10.2, Pro Tools HD 9.0.6, Logic Pro 10.0.0, MOTU 828 MK2

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Re: Problem s instalaci ProTools 8 M-Powered

Příspěvek od Tranzistor » 16 srp 2009 23:24

M-Powered cracknuty nejsou, beha tam Nuendo. Karta beha bez problemu na FW chipsetu co tam je. Problem s karou neni. Ja si myslim prave ze sdilena grafika uzira ten 1GB pameti a proto tam neni vlastne fyzicky ten 1GB a tim padem maj ty PT8 problem... CS update jsem instaloval, ten to neresi... Proste to chce novej notas, stejne uz je tak trochu za zenitem ;-)

Odpovědět