PT M-Powered 8 a M-Audio ProFire LightBridge

Vše o programu Digidesign Pro Tools
Odpovědět
pas
Příspěvky: 6
Registrován: 02 úno 2010 11:25

PT M-Powered 8 a M-Audio ProFire LightBridge

Příspěvek od pas » 02 úno 2010 12:06

Srdečně zdravím
Řeším tento problém. Potřebuji točit live současně 24 stop v rozlišení 24bit, 48kHz. Signál do LightBridge posílám po třech opt. kabelech ADAT z Yamahy 01V96VCM, kterou mám rozšířenou o 8 kanálů Behringer ADA 8000. Zkouším to rozchodit na MacBook Pro dual core 2,4 , 4GB RAM, asi 200GB HDD (5400 RPM). Synchronizace WC - Yamaha master, ADA 8000 a LighBridge slave. Nejdříve jsem zkoušel točit na systémový disk (zvěrstvo), pak jsem zkoušel externí HDD WD 500 GB formát NTFS připojený po FW800.

Data tam sviští pěkně, ale!!! Nedokážu zprovoznit víc jak 18 kanálů. A nevím si s tím rady. V PT jsem začátečník, dělal jsem v Adobe Audition. Možná mám něco špatně nakonfigurované, ale za 14 dní jsem na to nepřišel. Kdyby mi neběžel 17. a 18. kanál, tak bych řekl že nemaká třetí ADAT cesta. Ale takhle? Ještě poznámka: když pošlu signál pouze do jednoho ze zlobivých kanálů 19 až 24 na mixu, tak mi signál do LightBridge na třetí ADAT in jde (kontrolka na vstupu poblinkává :). Leč v PT se nic nenahrává. Kde je zrada? Kolik vlastně umí PT M-Powered 8 simultánně nahrávat stop? Předem dík za každou radu.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: PT M-Powered 8 a M-Audio ProFire LightBridge

Příspěvek od kexik » 02 úno 2010 12:30

podla tohto
http://akmedia.digidesign.com/news/docs ... _56290.pdf
by mal vediet LE nahravat 24 kanalov, ked ma 24 kanalovy punch in ale povedal by som ze 5+1 stop cize 6 ktore ti chybaju, ma obsadeny mme driver windows. prekonfiguruj si ho na stereo v control panel sound a budes mat 22 kanalov, alebo si nastav ako systemove audio nejaku inu zvukovku, trebars tu onboard

pas
Příspěvky: 6
Registrován: 02 úno 2010 11:25

Re: PT M-Powered 8 a M-Audio ProFire LightBridge

Příspěvek od pas » 02 úno 2010 13:18

Na mém macu je v system preferences driver interního mikrofonu a interního line in. Že by mi to kradlo 6 kanálů se mi nezdá. Navíc, PT M-powered by myslím měl tyto ovladače ignorovat. Zaujala mě ale jiná věc. V tom odkazu co mi posíláš, je na str. 4 řeč o Music Production Toolkit 2 u kterého se píše o podpoře až 64 kanálů (rozumím tomu jako že simultánně 32in/32out). Bylo by to řešení?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: PT M-Powered 8 a M-Audio ProFire LightBridge

Příspěvek od kexik » 02 úno 2010 13:29

sorry, prehliadol som ze mas mac verziu... tam ak mas internu zvuknu nastavenu, tak to bude ok. co sa tyka 64 stop, to je 64 TRACKS, cize 64 stop audia v projekte, podporovany pocet in-out moze byt (a aj urcite je) mensi

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: PT M-Powered 8 a M-Audio ProFire LightBridge

Příspěvek od kexik » 02 úno 2010 13:35

kurna, ved to mas zdeovodnene rovno na webe vyrobcu...
http://www.m-audio.com/products/en_us/P ... ridge.html
m-powered podporuje max 18 IO, viz poznamka s hviezdickou... cize ak chces pouzivat vsetky, musis pouzit iny sw, na macu asi idealne logic

pas
Příspěvky: 6
Registrován: 02 úno 2010 11:25

Re: PT M-Powered 8 a M-Audio ProFire LightBridge

Příspěvek od pas » 02 úno 2010 14:26

Tu poznámku s hvězdičkou znám, ale doufal jsem, že platí pro verzi PT 7.4 a že v osmičce to bude jinak. Ten Pro Tools Music Production Toolkit 2 by myslíš nepomohl? Logic jsem v prehistorii používal na win 3.11 ještě když to byl jen MIDI sekvencer. Byl na 4 disketách a stál asi 15k :) . Později jsem si ťuknul o verzi s audiem, ale moc mě nenadchla přesnost editace audia. Midi ovšem super. Asi budu ještě uvažovat o jiném SW. Trochu šilhám po Motu DP, ale zkušenosti nemám, zajímal by mě taky nový soft od Presonus. Ještě jednou díky za čas.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: PT M-Powered 8 a M-Audio ProFire LightBridge

Příspěvek od kexik » 02 úno 2010 14:52

myslim ze tvoja skusenost so starym logicom je uplne irelevantna. ten sw je uz dnes uplne iny

Odpovědět