TDM Platforma - na čem provozovat

Vše o programu Digidesign Pro Tools
Odpovědět
Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

TDM Platforma - na čem provozovat

Příspěvek od TOM-Thak » 15 úno 2011 21:54

Měl bych dotaz - dá se provozovat na WIN7 TDM platforma a na jakém gearu? Zajímalo by mě, co je k tomu potřeba.. jestli jen ProTools a pak už konkrétní TDM plug iny.. nebo nějaký HW? Nějak se v tom furt ztrácím... to mi neříkejte, že třeba stačí M-powered nějaká srágora od M-audia.
Kdybych si koupil třeba TDM plug in a něco M-powered a k Protools 9 tak by to na win PC makalo?

Jen mě to zajímá ze zvědavosti.. díky za vysvětlení!

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3102
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: TDM Platforma - na čem provozovat

Příspěvek od hombrefeo » 15 úno 2011 22:13

zelezo uz neni potreba, staci ti jen PT9 pouze...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: TDM Platforma - na čem provozovat

Příspěvek od Kermitak » 15 úno 2011 22:15

Na TDM imho furt potrebujes ty ACCEL karty (nebo jak se to jmenuje).

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3102
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: TDM Platforma - na čem provozovat

Příspěvek od hombrefeo » 15 úno 2011 22:22

myslim, ze mu jde jen o pluginy, nebo ne?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: TDM Platforma - na čem provozovat

Příspěvek od Kermitak » 15 úno 2011 22:26

No vsak jo, na TDM pluginy potrebujes ProTools HD.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: TDM Platforma - na čem provozovat

Příspěvek od TOM-Thak » 15 úno 2011 22:27

No tak jde mi o to, treba si koupit ted na MIDI.cz MD3 stereo mastering plug in pro TDM.. ktery i z ameriky pro PowerCore vyjde na 25 - 28 tisic licence.. ted to typek nabizi za 12k pro TDM, jenze je otazka, jestli treba nejaka nejnizsi rada protools + 12k TDM se vyplati nebo jestli se vyplati si koupit PoCo platformu, ktera stoji vic, ale vyuzijes ji ve vsech DAW a nepotrebujes dalsi zelezo... samozrejme v protools je mrte dalsich veci, ktere by stalo za to otestovat.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: TDM Platforma - na čem provozovat

Příspěvek od Kermitak » 15 úno 2011 22:32

No HD1 jenom karta a sw bez prevodniku stoji nejakych 8000$, to je docela darda na "otestovani" ;) Zelezo potrebujes, nekterej z HD systemu, pres to nejede vlak. Stejne tak sw musi byt HD verze, ne "normalni" ProTools.
Zapomen na to, je to nesmysl.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: TDM Platforma - na čem provozovat

Příspěvek od TOM-Thak » 15 úno 2011 22:39

Jasny.. tak to nic.. aspon vim, ze je to platforma o drahym zeleze.

Ted jsem nasel par shopu, kde se MD3 pro powercore da v americe koupit pres paypal free shiping pro download licence za 14,5tisice to je rozdil proti 30tis. v ceskejch shopech :D

Takhle jsem koupil licenci na virus powercore za 6900 taky pres paypal z Ameriky a v CR ta basic stoji 13,5k :D

Docela vtipny, co tu na nas obchodnici zkousej.

Kazdopadne tim chtel basnik rict, ze se TDM verze za 12k + naky zelezo rozhodne nevyplati a je to jen pro nekoho, kdo na tech protools fakt regulerne dela..

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Re: TDM Platforma - na čem provozovat

Příspěvek od SoundsFine » 15 úno 2011 22:57

Nejlevnější systém s HD1 vychází cca na 8000. Je to komplet řešení daw a pluginy a dsp.
běží perfektně i pod Win7. Není to zase tolik peněz s přihlédnutím na možnosti a kvalitu a výkon.
Určitě to není předražené (jako třeba Mac :-) )

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Re: TDM Platforma - na čem provozovat

Příspěvek od 120BPM » 16 úno 2011 08:45

Na eBay.com se daj vychytat Pro Tools HD1 (PCI-x) za zhruba $1000. Akceleracni karty (PCI-x) kolem $800. To uz je podle mne hodne zajimava moznost. PCIe je samozrejme drazssi asi neco kolem $4000 za tu zakladni kartu plus kolem $1600 za akceleracni.
Mac Pro "Nehalem" Quad-Core 2.66GHz, 10GB RAM, Mac OS 10.10.2, Pro Tools HD 9.0.6, Logic Pro 10.0.0, MOTU 828 MK2

Odpovědět