Zvukovka v Pro Tools

Vše o programu Digidesign Pro Tools
mkdaw
Příspěvky: 132
Registrován: 29 říj 2008 21:01

Zvukovka v Pro Tools

Příspěvek od mkdaw » 19 zář 2009 11:07

Je možné taky zprovoznit jinou zvukovku než podporuje Pro Tools?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Zvukovka v Pro Tools

Příspěvek od Pytkin » 19 zář 2009 14:19

no bud priamo Core karty s prevodnikmi (cize TDM verzia) alebo potom Mbox karty , co je LE verzia .. Alebo M-audio karty co je M-audio Edtition verzia ..

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Zvukovka v Pro Tools

Příspěvek od Liquid Sound » 19 zář 2009 15:23

Dovolím si upřesnit Pytkinovu odpověď.

Zaprvé Pro Tools jsou s jinou než Digidesignovskou kartou nespustitelné. Ostatně proto se kradou v mnohem menší míře než ostatní daw, ergo proto se v ČR mnohem méně používají... Důvodem proč se dá M-Powered edice spustit s M-Audio kartami je, že M-Audio vlastní Avid, jejíž dceřinou společností Digidesign jsou.

Zadruhé Pro Tools existují ve třech variantách.

a) HD (TDM) - nejvyšší typ, nejrozšířenější profesionální studiovej standart. Spouští se na core kartách a rozšiřuje se Expansion kartami. Tak se dá docílit různých verzí výkonnosti HD1 (jen core karta), HD2 (core a jedna expansion karta) a HD3 (core a dvě expansion karty). Tento systém je fifnančně náročný, ale v profesionální oblasti je jednoznačně nejrozšířenější. Standartně se k němu používají Digidesign převodníky nebo je možné užít převodníky jiných firem s příslušnými option kartami např. Apogee nebo Prism. V profesionální oblasti nepostradatelná součást každého dospělého studia.

b) LE verze - Odlehčená verze určená pro projektová studia. Pro běžné uživatele zcela dostačující systém. Funguje s kartami Digidesign 002r, 003r a s konrolerama a kartama v jednom 002 a 003. Dále pak s Digidesign MBox kartama.

c) M-Powered systém - dtto jako LE, očekává se vetší oddělování od M-Powered co se do možností týče, funguje jen s vybranými modely (je jich drtivá většina) M-Audio karet.

Zbývá jen dodat, že podpora pro MBOX1, Expansion|HD Chassis, Mac PowerPC a Pro Tools MIX karty končí aktuální tj. současnou verzí PT 8.0.1.
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3106
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: Zvukovka v Pro Tools

Příspěvek od hombrefeo » 19 zář 2009 16:00

pekne informace. jedna otazka. bude fungovat digi002rack s logicem?

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Zvukovka v Pro Tools

Příspěvek od Liquid Sound » 19 zář 2009 16:36

Ano s Digidesign zvukovkama jsou standartně dodávány asio ovladače.
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3106
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: Zvukovka v Pro Tools

Příspěvek od hombrefeo » 19 zář 2009 17:29

a uz umi pro tools win64-bit?

mkdaw
Příspěvky: 132
Registrován: 29 říj 2008 21:01

Re: Zvukovka v Pro Tools

Příspěvek od mkdaw » 19 zář 2009 17:32

Perfektní.Tak hnedle jsem zase o něco chytřejší.Dík za rozsáhlou odpověď.Pro Tools to ají pěkně ošetřené.Jen možná je to i škoda,že se nedá použít jiná karta.Myslím z obchodního hlediska.Ale asi to nemají za potřebí.Ale tak pravda je že se mě dostal do ruky ten softík a chtěl jsem si ho ze zajímavosti vyzkoušet.Ale když to nende tak si o tom budu jen číst.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Zvukovka v Pro Tools

Příspěvek od Kermitak » 19 zář 2009 19:10

Myslim ze se brzo dockame krome M-powered i Mackie-powered verze ProTools.

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Zvukovka v Pro Tools

Příspěvek od Liquid Sound » 19 zář 2009 20:39

Kermitak píše:Myslim ze se brzo dockame krome M-powered i Mackie-powered verze ProTools.
zdroj?
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Zvukovka v Pro Tools

Příspěvek od Liquid Sound » 19 zář 2009 20:41

hombrefeo píše:a uz umi pro tools win64-bit?
Zjistíš na webu Digi... :)
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3106
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: Zvukovka v Pro Tools

Příspěvek od hombrefeo » 19 zář 2009 21:26

Liquid Sound píše:
hombrefeo píše:a uz umi pro tools win64-bit?
Zjistíš na webu Digi... :)

tomu se rika "rizi" uprimnost. :Ð

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Zvukovka v Pro Tools

Příspěvek od Kermitak » 19 zář 2009 22:21

Ne, tomu se rika "ryzi" uprimnost :]
Liquid: jen takovy moje tuseni ;)

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Zvukovka v Pro Tools

Příspěvek od Liquid Sound » 19 zář 2009 22:47

Kermitak píše:Ne, tomu se rika "ryzi" uprimnost :]
Liquid: jen takovy moje tuseni ;)
Nemsylim. Spíš budou nový HD karty - mnohem výkonější, možná 004... To, že by to otevřeli pro jiný karty tomu nevěřim. Vydělaj mnohem víc na hardwaru, kterej zároveň funguje jako dongle. :)
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Zvukovka v Pro Tools

Příspěvek od kexik » 19 zář 2009 22:54

Liquid Sound píše:
Kermitak píše:Ne, tomu se rika "ryzi" uprimnost :]
Liquid: jen takovy moje tuseni ;)
Nemsylim. Spíš budou nový HD karty - mnohem výkonější, možná 004... To, že by to otevřeli pro jiný karty tomu nevěřim. Vydělaj mnohem víc na hardwaru, kterej zároveň funguje jako dongle. :)
to nie je o tom ze by avid chcel...
http://music.blogdig.net/archives/artic ... amp_A.html

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3106
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: Zvukovka v Pro Tools

Příspěvek od hombrefeo » 20 zář 2009 00:17

tak, kdo je zvedavy jako ja, muze si pocist zde:

http://duc.digidesign.com/showthread.ph ... bit&page=3

jenom nechapu, proc se k tomu avid stavi tak pasivne?

Odpovědět