Reaper live

Vše o programu Reaper
Odpovědět
Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 406
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Reaper live

Příspěvek od Benqo »

Ahojte, robim si taky maly prieskum, co sa tyka vyuzitia roznych DAW pre Win10 (teda nie Mac) pri zivom hrani. Momentalne je moj favorit Bitwig.
Viete mi povedat, ako je na tom Reaper? Napr.:
- su vstavane efekty pouzitelne? (hlavne delay, eq, kompresor a retazenie efektov)
- ma to vstavane zvuky, vo sa daju pouzit alebo treba externe pluginy? Ide mi hlavne o akusticke piano, Rhodes, synthy. Tu predpokladam odpovede v zmysle "kazdy DAW ma vstavane zvuky, ale nevyrovnaju sa profi pluginom" 😁
- ako je na tom, co sa tyka midi mapovania?
- vyuzitie cpu?
- vie to pracovat s sf2?
- viem mat v ramci jedneho tracku viac nastrojovych pluginov? (v Bitwigu je to tzv. Instrument Layer)

Viem, ze niektore otazky su trivialne, budem hladat aj na nete. Ale ide mi skor o realne prakticke skusenosti.
Dakujem 😉

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3508
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Reaper live

Příspěvek od MDudas »

Reaper nema skoro ziadne original VST zvuky. Iba nejake velmi jednoduche synty. Vyuzitie CPU fajn. Retazenie efektov lahke. Kvalitu neviem posudit - nepouzivam.
SF2 ? Myslis SoundBlaster SF2 ? To ktory DAW ma? Su nato pluginy. :wink:
Mna zaskocilo, ake je to preplnene moznostami. Cakal som nieco jednoduchsie. :oops:
Na transformaciu MIDI to ma zopar svojich, celkom sofistikovanych pluginov.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22103
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Reaper live

Příspěvek od Pytkin »

poznam par ludi co pouzivaju Reaper na live hranie .. A je to dost stabilne .. nikto sa nestazuje . .Nedavno som kamaratovi riesil nejaky setup na zive hranie , aby si vedel prepinat instrumenty MIDI pedalom .. On pouzival doteraz Cantabile a tam to neslo .. Ide o to, ze si nahodis trebars 5 instrumentov .. a chcilu hras cez jeden a potom midi povelom prepnes a potrebujes preroutovat midi do ineho .. v tom cantabile to neslo spravit .. a v reaperi to ide makrami .. kde mozes midi input poslat do vsetkych instrumentov .. a makrami jednotlive instrumenty zapinas .. a spustanie makier vies zavesit na midi povely (trebars PC) .. Takze pohoda..

Uživatelský avatar
dedko
Příspěvky: 920
Registrován: 14 říj 2009 18:55
Vybavení

Re: Reaper live

Příspěvek od dedko »

Ja pouzivam reaper nazivo niekolko rokov, nástroje to v podstate nemá, pouzivam externé. Efekty su myslim v pohode. Routovanie výborné. Záťaž na procesor? Používam ho na starom core2duo a ide.

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 406
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Reaper live

Příspěvek od Benqo »

Super, dakujem. Tym SF2 som myslel sounfonty. Vyskusam, uvidim 😉

biscuit
Příspěvky: 9497
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Reaper live

Příspěvek od biscuit »

ty ještě používáš soundfonty? to je nějaká nostalgie, nebo perverze? :-) ne vážně, jestli je potřebuješ k životu, existuje na ně přece externí sampler. jestli si dobře pamatuju, existuje nějakej přímo určenej na sf (sforzando?) a i některý jiný univerzální to uměj nachroupat...

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 406
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Reaper live

Příspěvek od Benqo »

Nooo... kedze som oktem klavesovania aj organista, pouzivam sf2 zo softu, co sa vola jOrgan. Su tam nasamplovane rozne pistalove organy. Kazdy organovy register je ako jeden sf2, takze ak chcem hrat plny organ, musim naloadovat viacero tych sf2 naraz. To Sforzando nevie. Asi iba ak by som mal naloadovanych viacero Sforzand... V Bitwigu som natiahol do Instrument Layer napr. 8x sampler a do kazdeho sampleru jeden sf2. Viem, ze existuje Haupwerk a podobne softy, ale na to, na co to vyuzivam (domace hranie a cvicenie), su to zbytocne vyhodene peniaze. Sf2 momentalne uplne postacuje. Ale necham si poradit 😉

biscuit
Příspěvky: 9497
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Reaper live

Příspěvek od biscuit »

heh... jsi mě normálně vykolejil :-) předpokládám, že máš virtuální varhany vyzkoušený skrz na skrz a soundfonty ti vyhovují z nějakého důvodu. nebo ne? (gg audio, ik multimedia...)

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 406
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Reaper live

Příspěvek od Benqo »

Moje dovody pre sf2:
- potrebujem pistalove organy, nie hammond (na hammond pouzivam CollaB3)
- sf2 pre jOrgan su zadarmo a k dispozicii je kopec roznych dispozicii organov z USA a EU
-;)

vasek
Příspěvky: 2002
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: Reaper live

Příspěvek od vasek »

jOrgan každopádně býval legendární soundfont. Nevím, jak dneska, ale možná jako free fakt nic lepšího není.

Odpovědět