ALESIS IO26 črevá(fotografie)+možnosť prestavby na adat ?

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
greezmen
Příspěvky: 417
Registrován: 19 pro 2006 17:32

ALESIS IO26 črevá(fotografie)+možnosť prestavby na adat ?

Příspěvek od greezmen » 16 dub 2008 07:30

Tak tu su nejake fotky.
kexik: Dali by sa tie vstupy s prevodnikmi nejako natlačiť na adat aby som z tej pokazenej kurvy mal aspon nejaky užitok ratam že tato časť bude funkčna a nejde ib drajver.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

a ešte len tak informačne bedne ktore vyraba kamoš
Obrázek

Obrázek

meniče su Visaton hra to slušne ešte su v štadiu vyladovania. .D

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 16 dub 2008 07:39

ako adat prevodnik by to ist malo, je tam alc1402, co je adat transceiver, mas tam preampy, prevodniky... ale trebalo by poprepajat nohy tak, aby 1402 nebezal v slave mode (v tomto zapojeni ho urcite riadi dice chip)
kazdopadne, ak je tam problem, moze byt ze je viacej chipov usmazenych
skusili ste to merat? ako vyzeraju napajania, ked sa to pripoji na adapter, kuri nejaky z tych chipov? svieti nieco? mozno je odpalene len nejake napajanie alebo co... btw dufam ze si to neskusal napajat so 4pinoveho fw kabla ;)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 16 dub 2008 07:44

k monitorceku: radost pozerat, len by som na tom koncaku dal do fule tie zelene cokolady na pripojenie reproduktorov a napajania a naspajkoval kable natvrdo. vnutri bedne to hnusne rezonuje a tie sroby sa casom uvolnia
tiez trocha grcky z tavnej pistole medzi velke suciastky (elyty v zdroji) by nebolo zle

greezmen
Příspěvky: 417
Registrován: 19 pro 2006 17:32

Příspěvek od greezmen » 16 dub 2008 07:50

samozrejme že som to napajal korektne. zdroj je zmerany všetko je pravdepodobne OK. napetia su dobre. Mam pocit že nejde iba ovladacia časť.
bolo to už rozoberané a boli tam aj poškodené tie ploché kable. vymenili sme ale nič. každopadne by som rad skusil nejako obisť riadenie . predpokladam ze nejaky procesor tam bude treba doplnit nie? alebo všetko zvladne alesisacky adat obvod?? ten obvod čo tam je nieje iba vstupny ? lebo adat vystupy to nema.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 16 dub 2008 08:02

1402 je len receiver, ano... cize by to slo pouzit len ako DA prevodnik... riadenie to nepotrebuje vtedy ziadne, 1402 generuje 4xdata, bitclock, word clock, to je vsetko co prevodnik(y) potrebuje... navyse ani nepotrebuje hodiny, vsetko si odvodi z adatu, sice s jitterom, ale navrhnut dobre hodiny, to sam nezvladnes... nagoogluj datasheet, je tam aj zakladne zapojenie myslim. ak to chces aj ako AD, bude treba zohnat receiver, co je tusim al1401, vtedy sa ale uz bez hodin nezaobides, ledaze by si mal pripojene oba adaty a z 1402 bral hodiny pre AD prevodniky...

greezmen
Příspěvky: 417
Registrován: 19 pro 2006 17:32

Příspěvek od greezmen » 16 dub 2008 08:04

kexik píše:1402 je len receiver, ano... cize by to slo pouzit len ako DA prevodnik... riadenie to nepotrebuje vtedy ziadne, 1402 generuje 4xdata, bitclock, word clock, to je vsetko co prevodnik(y) potrebuje... navyse ani nepotrebuje hodiny, vsetko si odvodi z adatu, sice s jitterom, ale navrhnut dobre hodiny, to sam nezvladnes... nagoogluj datasheet, je tam aj zakladne zapojenie myslim. ak to chces aj ako AD, bude treba zohnat receiver, co je tusim al1401, vtedy sa ale uz bez hodin nezaobides, ledaze by si mal pripojene oba adaty a z 1402 bral hodiny pre AD prevodniky...

no skor by som to chcel ako AD ale kedže je DA take jednoduche skusim aj to prve aspon zistim ako su natom tie obvody. nieje nahodou problem kupiť tie AL obvody?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 16 dub 2008 08:08

je... ich pouzitie je spojene s platenim royalties za adat patent, takze ich alesis nedava do maloobchodu

Odpovědět