PS: že je prodám už mě napadlo
Bolest, tlak v uších ze sluchátek
Bolest, tlak v uších ze sluchátek
Pořídil jsem si pro nerušený poslech AKG k240. Zvuk i přítlak mi vyhovuje, ale nechápu jednu věc: Ačkoliv poslouchám při hlasitosti, kdy slyším i co mi řekne 2 metry ode mne sedící partnerka normálním hlasem, tak mě po 10-20 minutách začnou divně bolet uši, jakoby tlak a šum. Jinak řečeno, stačí mít sluchátka na uších i bez zvuku. Nevíte někdo čím to může být - hlasitostí to rozhodně není. Nejsem zvyklý sluchátka používat, že by otázka zvyku? Je to dost nepříjemné. Nějaký nápad?
Ale jináč su Moravák
-
Petr_Macháně
Jestli to spravne chapu, tak jsi sluchatka nezapojil do aparatury, dal sis je jen na usi a ten problem pretrvava?
Pak bych ti opravdu doporucil navstevu lekare.
Muzes mit neco s se strednim uchem a pri mirne vyssim atmosferickem tlaku vytvorenem sluchatky na nej vznika ta nevolnost
http://www.audiocity.cz/clanek.php?id=86
Nebyl jsi nekdy predtim na nejakem koncerte, kde byla muzika hodne nahlas a pak si treba hodinu nic neslysel, nez se to zlepsilo?
Pak bych ti opravdu doporucil navstevu lekare.
Muzes mit neco s se strednim uchem a pri mirne vyssim atmosferickem tlaku vytvorenem sluchatky na nej vznika ta nevolnost
http://www.audiocity.cz/clanek.php?id=86
Nebyl jsi nekdy predtim na nejakem koncerte, kde byla muzika hodne nahlas a pak si treba hodinu nic neslysel, nez se to zlepsilo?
Pro Patesona uz je asi pozde, ale ostatnim by se to mohlo hodit:
1. Muziku zasadne neposlouchat na mala sluchatka, co se vkladaji do usi - tzv. pecky/spunty. Nici to usi vic nez ostatni typy sluchatek
2. Hlasitost udrzovat co nejnize
3. Nevystavovat usi dlouhodobemu zatizeni vyssi hlasitosti. Cim dele a cim vyssi hlasitost, tim hure se z toho usi vzpamatovavaji a dochazi k trvalemu poskozeni vnitrniho ucha. To dlouhodobe zatizeni nemusi byt jen doma, ale i treba na koncerte.
Dost na tom, ze od dospelosti se kazdym rokem diky starnuti snizuje prah slysitelnosti vyssich frekvenci. Jestli ve 20-ti nekdo slysi do 19kHz, tak kolem 40-ti uz to muze byt o nekolik kilohertzu min.
Proc to jeste urychlovat vlastni blbosti, ze?
1. Muziku zasadne neposlouchat na mala sluchatka, co se vkladaji do usi - tzv. pecky/spunty. Nici to usi vic nez ostatni typy sluchatek
2. Hlasitost udrzovat co nejnize
3. Nevystavovat usi dlouhodobemu zatizeni vyssi hlasitosti. Cim dele a cim vyssi hlasitost, tim hure se z toho usi vzpamatovavaji a dochazi k trvalemu poskozeni vnitrniho ucha. To dlouhodobe zatizeni nemusi byt jen doma, ale i treba na koncerte.
Dost na tom, ze od dospelosti se kazdym rokem diky starnuti snizuje prah slysitelnosti vyssich frekvenci. Jestli ve 20-ti nekdo slysi do 19kHz, tak kolem 40-ti uz to muze byt o nekolik kilohertzu min.
Proc to jeste urychlovat vlastni blbosti, ze?
Naposledy upravil(a) fova dne 05 srp 2007 00:45, celkem upraveno 1 x.
Snad ještě ne...fova píše:Pro Patesona uz je asi pozde
Vždycky jsem byl zastáncem co nejnižší hlasitosti v dobách kdy jsem na parketě trávil mnoho volného času (nemluvím o diskotékách)...
A navíc všechna fovova doporučení znám a vlastně dodržuju. Žel někteří zvukaři to neví a to ani na akcích, kde je různorodé věkové a hudební spektrum
Ale jináč su Moravák
jo panove to mam taky.. ze spuntu a proto je pouzivam co nejmene jen v praci kdyz mi nekdo neco posle.. a koupil sem si misto mojich spuntu za 800 spunty za 100CZK uplny shitky ale oni nemaj nektery frekvence a nenicej usi proste neperou do hlavy vejsky a bas a pripadam si po nich odpocatej jako kdybych nic neposlouchal.. ale i mechanismus v uchu umisteni toho spuntu tak to dost unavuje.. snazim se tomu uz vyvarovat MP3ku sem zrusil a radsi posloucham ruchy kolem sebe a uzivam si odpocinku na usi.