Brendan Perry (Dead Can Dance), jeho studio a nové album
Brendan Perry (Dead Can Dance), jeho studio a nové album
http://ark.brendan-perry.com/
Co dodat ... To video je moc pěkné a to studio má tu pravou atmosféru na tento typ hudby ... nádhera ...
Co dodat ... To video je moc pěkné a to studio má tu pravou atmosféru na tento typ hudby ... nádhera ...
Re: Brendan Perry (Dead Can Dance), jeho studio a nové album
Nemuzu se dockat! Dead Cand Dance zboznuju...
jinak tady je peknej starej clanek o jeho studiu, cetl jsem ho uz asi petkrat
http://www.soundonsound.com/sos/may01/a ... nperry.asp
jinak tady je peknej starej clanek o jeho studiu, cetl jsem ho uz asi petkrat

Diky za odkazy, taky mam DCD moc rad, proctu si a podivam se. Koukal jsem ,ze na osobnich strankach ma i nejaky fotografie a co jsem letmo koukal, tak dost pekny.
Ano, to je můj sen, mít na zahradě malý kostel pro nahrávání 

Hezký, ale od poslechu mě trochu odrazuje ten jeho zpěv. Ne, že by byl špatnej, ale nějak to není ono.
Jako by (při vší úctě) zpíval trošku "níž" ?
Autotune v seznamu gearu nemá ?

Ja jeho zpev miluju... tu barvu... i kdyz, v ty hudbe co hraje k tomu videu (to je z toho chystanyho alba?) se mi taky sem tam zdalo, ze je malinko mimo... a musim se priznat, ze me tam moc nesedely nektery ty synteticky zvuky, prisly mi malinko lacine znejici, bohuzel... nebo tak nejak stare, neaktualne... ale ta atmosfera tam furt je
ahoj vsem .... diky za info. DCD jsem kdysi hodne zral a i solovky obou protagonistu. Je to hodne originalni dodnes neprekonana zalezitost 

No když už tedy při vším obdivu začínáme klevetit
taky mě trochu překvapilo jak tam všude používá MIDI, VSTi atd. Čekal bych že při jeho možnostech a vkusu může bez problému nahrát reálné nástroje s reálnými hráči ... prostor na to má 

No jsem zvedavej, i kdyz zatim to vypada, ze se to utopi v samplech. Snad to dopadne lip nez Silver tree...
- ECSON WALDES
- Profesionál
Jestli bych necemu s nelichocenim rek ze to zni skarede digitalne, tak to je presne muzika ktera zaznela v tom videu.
Krom toho mi prijdou strasne zoufale levny vsechny ty syntakovy zvuky. Jsou desne prvoplanovy a se starou estetikou z 90tejch let. Zni to jako by to udelal na nejakej levnej virtual analog, celkove tenkej tvrdej zvuk. Ty umely bici zrovnatak. Ja tohle nikdy neposlouchal ale i pres to dost zklamani.
Studio v kostele ale je krasna vec. Ve svete je jich spousta od AirStudios v Londyne, pres Ocean View az po BarberShop studios.
Krom toho mi prijdou strasne zoufale levny vsechny ty syntakovy zvuky. Jsou desne prvoplanovy a se starou estetikou z 90tejch let. Zni to jako by to udelal na nejakej levnej virtual analog, celkove tenkej tvrdej zvuk. Ty umely bici zrovnatak. Ja tohle nikdy neposlouchal ale i pres to dost zklamani.
Studio v kostele ale je krasna vec. Ve svete je jich spousta od AirStudios v Londyne, pres Ocean View az po BarberShop studios.
...pro mne u nej vzdycky byl podstatny napad a atmosfera, zvuky jsem nikdy neresil. To co popisujes muze byt tim, ze uz jako dlouholety harcovnik v urcite hudbe ma najety svoje postupy, pouziva klapky a moduly z urcity doby a nema potrebu na tom cokoliv menit...ECSON WALDES píše:Jestli bych necemu s nelichocenim rek ze to zni skarede digitalne, tak to je presne muzika ktera zaznela v tom videu.
Zrovna vcera jsem si poslouchal posledni studiovej pocin DCD - Spiritchaser a rikal si, ze se Brendan uz nadobro dal na cestu poutnika a na nahravani kasle.
Podle ukazky me to docela prekvapilo, ze se dal vic na samply. uz jenom kvuli tomu prekrasnymu seznamu dechovejch nastroju a perkusi z odkazu Cyrila. Brenadan byl podle me vzdy ta rytmicka cast DCD, soude dle desek Lisy.
Taky bude zajimavy srovnat jejich nove desky - Lisa totiz uz snad i vydala novou desku Black Opal. a podle ukazek na netu je to hodne povedeny - http://www.lisagerrardmusic.com/
V kazdym pripade se moc na jeho novou desku tesim
Podle ukazky me to docela prekvapilo, ze se dal vic na samply. uz jenom kvuli tomu prekrasnymu seznamu dechovejch nastroju a perkusi z odkazu Cyrila. Brenadan byl podle me vzdy ta rytmicka cast DCD, soude dle desek Lisy.
Taky bude zajimavy srovnat jejich nove desky - Lisa totiz uz snad i vydala novou desku Black Opal. a podle ukazek na netu je to hodne povedeny - http://www.lisagerrardmusic.com/
ten kostel neni jenom nahravaci studio, on tam bydliIvo píše:Ano, to je můj sen, mít na zahradě malý kostel pro nahrávání
V kazdym pripade se moc na jeho novou desku tesim
zajimavy. No ty vokaly zni mistama trochu jako by to nahral vsechno na prvni pokus jako momentalni napad a nic uz pak neprehraval a neopravoval. Ty samohrajkovy zvuky me taky moc nesedi. Na zacatku je treba slyset strasnej kontrast mezi zvukove velmi plnym a zajimavym vokalem a naprosto studenym a sedym podkladem. Me prijde, ze bud precenil svuj tvurci potencial (ve smyslu, ze mel dojem, ze uz to podstatny z nej jde samo a nic vic neni treba:) a nebo si hral s novyma hrackama, ktery ale spatne vybral nebo spatne odhadnul. Skoda.
ja bych podle ty ukazky nedelal zavery a pockal si na placku. Preci jenom to budou mastrovat a dodelavat nekde jinde (teda aspon doufam).
Nicmene sam musim priznat, ze me ty samply a syntaky dost prekvapily
Nicmene sam musim priznat, ze me ty samply a syntaky dost prekvapily